fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 19 april 2023

Als je tussen de palmbomen door het strand niet meer ziet, dan helpt deze blog je bij het vinden van de beste plek om aan je kleurtje te werken. Dit zijn de populairste stranden van Curaçao. 

De stranden van Curaçao zijn fameus. Azuurblauw water, poederachtig zand. Maar… dat geldt niet voor alle stranden. Je moet ze wel een beetje uitkiezen. Want sommige strandjes zijn namelijk vooral ideaal als je wilt gaan snorkelen, terwijl andere juist bedoeld zijn om de hele dag op te niksen. Het Algemeen Dagblad heeft maar liefst 37 stranden op de kaart van Curaçao ingetekend. 37! Nu is 37 een beetje veel om in één vakantie af te werken. Daarom dit lijstje met fijne stranden op het eiland. Op de meeste plekken moet je zowel een klein bedrag betalen voor toegang tot het strand als voor je bedje. 

Mambo Beach

Zelfs als je nog nooit op Curaçao bent geweest, dan heb je vast al eens gehoord van Mambo Beach. Dit is een groot en populair strand vlakbij Willemstad. Het staat vol restaurants en beach bars, er zijn eindeloos veel strandbedjes en je kunt er ook nog even shoppen. Het water is hier lekker rustig en het zand zacht. In de ochtend is het nog niet zo druk, naarmate de dag verstrijkt komen er meer zonaanbidders. Zeker als de happy hours beginnen. De populairste is die van Wet ‘n Wild op vrijdag en zondag. Dan gaat het echt los en kun je tot in de late uurtjes dansen. 

Google Maps locatie

Jan Thiel

Rondom het strand van Jan Thiel vind je veel voorzieningen. Er zijn hier dan ook veel accommodaties in de buurt, dus er zijn heel wat toeristen die dankbaar gebruik maken van het strand van Jan Thiel. Vooral het deel voor Zanzibar is populair. Daar staan de strandbedjes tussen de palmbomen die voor wat schaduw zorgen. 

Google Maps locatie

Baoase strand

Bij het chique beach resort Baoase kun je een strandpas kopen voor een dagje. Dat kost wat, maar dan heb je ook wat. Sowieso een prachtig, rustig strand, maar ook heel fijne strandbedden en een hele goede driegangenlunch. Pure luxe hier hoor, je krijgt namelijk ook handdoek, een fles water, een snack, en meer. Boek hier je dagpas

Google Maps locatie

Grote Knip

Het strand van Grote Knip ligt helemaal in het westen van Curaçao. Ideaal te combineren dus met een bezoekje aan Shete Boka of het Christoffelpark. De prachtige baai is omgeven van hoge rotsen. Het uitzicht over de baai van boven is dan ook fantastisch. Er zijn genoeg strandbedjes, maar je kunt ook prima met een handdoekje op het zachte zand gaan liggen. De toegang is gratis en je kunt er ook wat te eten en drinken kopen. 

Google Maps locatie

Bon Bini Beach / Cas Abao

Het Cas Abao strand heeft er dankzij de film Bon Bini een tweede naam bij gekregen. Het is een heel populair strand onder de Nederlanders. Ondanks de kronkelweg vol gaten ernaartoe. Het is strand is lekker breed en het zand is prachtig wit en zacht. Aan de linkerkant van het strand kun je goed snorkelen. Maar, het is ook echt heel Nederlands. Bij het eettentje bestel je een patatje mayo en een kroket. 

Google Maps locatie

Playa Porto Marie

Het Porto Marie strand kan nogal hutjemutje aanvoelen, vind ik dan. Het is echt een mooi strand, maar dat trekt ook veel bekijks. Dus ik vind het vooral aan het eind van de dag een heel fijn strand. Als de grootste mensenmassa al richting hun hotel gaat. De grote aantrekkingskracht van dit strand zijn de varkens Willy en Woody die af en toe een kijkje komen nemen. 

Google Maps locatie

Pirate Bay strand / Bahia Pescadera

Het kleine stukje strand van Bahia Pescadera is vooral geliefd onder de lokale bevolking en mensen met kinderen. Het water is namelijk goed toegankelijk hier en niet te diep. Dikke kans dat je ook een zwemklasje met kleine kinderen voorbij ziet komen. Omdat het Pirate Bay restaurant direct aan het strandje grenst, noemen mensen het ook wel Pirate Bay strand. Maar, krijg je honger, steek dan even de parkeerplaats over en ga eten bij De Visserij: verse vis voor een goede prijs. 

Google Maps locatie

Playa Grandi

Playa Grandi is niet zo zeer een aanrader vanwege het strand, maar vooral vanwege de schildpadden die vlak voor de kust zwemmen. Ze komen af op het visafval dat de vissers hier in het water gooien. De kans dat je hier schildpadden tegenkomt is dus enorm groot. Oftewel, neem je snorkelmasker en GoPro mee en snorkel met de schildpadden. 

Google Maps locatie

Klein Curaçao

De reden dat je de oversteek maakt naar Klein Curaçao is het strand. Hagelwit, zo ruim, en prachtig helder water. De zon schijnt bizar fel op het eiland, dus zoek een schaduwplekje uit en neem regelmatig een duik in zee (en smeer je goed in). Klein Curaçao is echt een beetje een bounty eilandje. Top voor de foto’s en top voor een dagje uit. Ontdek hoe je een trip naar Klein Curaçao regelt. 

Google Maps locatie

Directeursbaai

Het strand van de Directeursbaai ligt vol stenen en dode stukken koraal. Klinkt niet echt aantrekkelijk he? Je komt hier dan ook vooral om te snorkelen of te duiken. Je spullen moet je wel zelf meenemen, want er zit hier verder niks. Op het strand staan een paar picknicktafels waar je gebruik van kunt maken. Geen strandje dus om uren te spenderen, maar toch een aanrader vanwege de onderwaterwereld. 

Google Maps locatie

Tugboat Beach

Eigenlijk is dit een hele gekke locatie voor een strand. Je kijkt uit op een enorme olietanker. Da’s niet echt mijn idee van een idyllisch strandje. En, het is ook nog eens geen zandstrand. Maar, er zit een ontzettend leuke laid-back strandtent bij en je kunt er prachtig snorkelen. Een stukje uit de kust ligt namelijk een klein scheepswrak waar veel vissen zich verzamelen. Het is zowel voor snorkelaars als duikers een interessante plek. 

Google Maps locatie

Caracasbaai strand

Het strand aan het eind van de Caracasbaaiweg (ga op de rotonde naar links, niet naar rechts naar Jan Thiel) is een soort picknickstrand. Hier kom je niet om eindeloos te zonnen, maar om samen te komen met vrienden en familie. Barbecue mee, koelboxen mee en heel veel eten en drinken mee. Je kunt direct aan het strand parkeren, dus je hoeft er niet ver mee te sjouwen. Tussen het zand ligt veel dood koraal en pas ook goed op waar je je voeten neerzet als je het water ingaat. Aan dit strand ligt ook Pop’s, hier kun je lekker lokaal eten als je zelf niks hebt mee gegenomen. 

Google Maps locatie

Meer Curaçao inspiratie?

Curaçao blog overzicht
  • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Hostels boek je via Hostelworld.
  • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide, Caribbean Tours en Viator. En voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
  • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken, kun je eens bij Discover Cars kijken.
  • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
  • Reisgidsen. Ruime keuze bij Bol.com en Amazon
  • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
  • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
  • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check in ieder geval MomondoSkyscanner, en Kiwi.
  • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot CorendonTui of liever de Vakantie Discounter? Ook D-Reizen biedt vakanties naar Curaçao aan.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: augustus 2021. Daarna geüpdatet.

Reacties

  1. Sow, jij durft. ” ontzettend lelijke rostoelbrug”.
    mag het? hoe moeten mensen in een rolstoel anders op het strand komen. Misschien onbedoeld en onwetend maar je opmerking is ontzettend kwetsend!!

    • Hoi Carlijn!
      Oei, dat komt dan inderdaad anders op jou over dan ik bedoel. Natuurlijk mogen mensen met een rolstoel ook op het strand komen, maar deze rolstoelbrug is helaas echt heel lelijk. Dat heeft dus niets met het nut van de brug te maken, maar met hoe ‘ie eruit ziet. Overigens is ‘ie ook niet afgemaakt, op de foto zie je dus ook vooral betonnen pilaren. Maar gelukkig zijn ze (volgens het artikel waar ik naar link) op zoek naar een andere oplossing om mensen met een rolstoel toegang tot het strand te geven. Ik weet niet of dat inmiddels al is gelukt.
      Groetjes!

    • Dat was ook mijn eerste reactie Carlijn.

      @kim. Zoals ik las door jou niet zo bedoelt maar misschien tekstueel iets aanpassen zo geen kwaad kunnen denk ik.

Schrijf een reactie