fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 17 februari 2023

Als het warm is, moet je goed drinken, nietwaar? Liters water natuurlijk, maar op Curaçao vind je ook een paar typische drankjes die smaken naar vakantie. Probeer in ieder geval deze vier. 

Awa di Lamunchi

Awa di Lamunchi is een heel simpel drankje: versgeperste limoen met water en suiker. Je maakt het dus ook supermakkelijk thuis. Een liter water, 3 uitgeperste limoenen en ongeveer 75 gram kristalsuiker. IJsblokjes erbij, klaar! Lekker verfrissend. 

Batido

Op verschillende locaties op het eiland vind je kleine foodtrucks die batido’s verkopen. Batido’s zijn een soort smoothies. Meestal gemaakt met gemalen ijs, melk, vers fruit en suiker. Je kiest de fruitsoorten die je lekker lijken en je batido wordt on the spot gemaakt. In Willemstad vind je een batido truck aan de Otrobanda-kant van de pontjesbrug. 

batido Curaçao: Kim drinkt een batido voor de batido truck

Tip! Check ook de leukste restaurants van Curaçao waar je heerlijk kunt eten én deze drankjes kan bestellen.

Amstel Bright en Polar

Biertje? Op Curaçao drink je vooral Amstel Bright en Polar. Amstel Bright is een lekker licht biertje. Het werd op de markt gebracht toen Corona-bier populair werd, maar in Nederland is het helaas nooit echt iets geworden. Op Curaçao is het wel een hit. Amstel Bright wordt wel in Nederland gebrouwen trouwens en heel af en toe kun je wat flesjes in de supermarkt bemachtigen. En af en toe heeft deze webshop voorraad. Het andere biertje dat veel over de toonbank gaat is Polar, een pils uit Venezuela. 

Ik zag mezelf al helemaal zitten op het strand met een Amstel Bright in de hand. Maar Curaçao ging in lockdown. Er was een avondklok en een alcoholverbod! Dat zorgde wel voor wat gekke situaties, want als je hotelgast was, mocht je wel een alcoholisch drankje bestellen. Zo kon het dus gebeuren dat de mensen naast me eindeloos cocktails lieten aanvoeren op het strand, omdat zij daar in het hotel verbleven. En ik moest het doen met een watertje. Zo oneerlijk.

Blue Curacao

In Nederland kennen we eigenlijk vooral de Blue Curacao, maar de likeur bestaat in veel meer kleuren en smaken. Het wordt gemaakt op Curaçao en je kunt de destilleerderij bezoeken in landhuis Chobolobo. Er is een tour met proeverij en een tour met cocktailworkshop. Ik heb de tour met proeverij gedaan en vond het erg leuk. De gids vertelt over het productieproces, maar ook over het landhuis en het slavernijverleden. Het Chobolobo landhuis is één van de 66 nog in gebruik zijnde landhuizen van de in totaal 100 landhuizen op het eiland. De plantage met de lahara bomen bevindt zich helaas op een andere locatie, maar dankzij foto’s krijg je een goed beeld van het oogsten. Wat met de hand gebeurt! Na afloop van de rondleiding proef ik een paar slokjes van verschillende Curaçao likeuren en mag ik een cocktail uitkiezen. Aanrader!

Meer Curaçao inspiratie?

Curaçao blog overzicht
  • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Hostels boek je via Hostelworld.
  • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide, Caribbean Tours en Viator. En voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
  • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken, kun je eens bij Discover Cars kijken.
  • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
  • Reisgidsen. Ruime keuze bij Bol.com en Amazon
  • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
  • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
  • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check in ieder geval MomondoSkyscanner, en Kiwi.
  • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot CorendonTui of liever de Vakantie Discounter? Ook D-Reizen biedt vakanties naar Curaçao aan.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: augustus 2021. Daarna geüpdatet.

Schrijf een reactie