fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 17 februari 2023

Rondom Curaçao kun je fantastisch snorkelen. Op veel plekken loop je zo het water in en kun je binnen een paar meter al genieten van tropische vissen en zelfs schildpadden. Ben je op zoek naar iets uniekers, ga dan naar het tugboat wrak bij Tugboat Beach. 

Het niet-zo-idyllische Tugboat Beach

In het oosten van Curaçao, niet ver van het Jan Thiel strand, vind je Tugboat Beach (hier om precies te zijn). Eigenlijk is het een gek strandje. Het is niet meer dan een dunne kustlijn vol stenen. Je kijkt uit op een enorme olietanker. Niet helemaal het bountystrandje wat je verwacht had dus. En toch is het er hartstikke leuk. De Tugboat Beach Bar is bijvoorbeeld een fijne ongedwongen plek voor een hapje en een drankje. Het personeel is zorgzaam en continu bezig de bar een upgrade te geven met gerecyclede materialen. Eigenlijk is die olietanker ook nog eens best mooi om op de foto te zetten, en het is een topplek om te snorkelen. 

Snorkelen rondom het tugboat wrak (sleepboot)

Op zo’n vijftig meter voor de kust is namelijk zo’n dertig jaar geleden een kleine sleepboot gezonken. Op vijf meter diepte zorgt die tugboat nu voor een mooi schouwspel met vissen. Het water is helder genoeg om de details van de boot goed te zien als snorkelaar. Beginnende duikklasjes komen hier ook graag een kijkje nemen, omdat je vrij ondiep al veel kan zien. 

Als er een schip voor anker ligt aan het dok, kijk dan even goed hoe de touwen lopen en of je daar veilig onderdoor kan zwemmen. Ik ga pas helemaal naar het eind van het strandje, na de touwen het water in. Tip: trek waterschoenen aan. Vervolgens zwem ik richting de enorme pilaren in het water. Alleen dit stukje is al leuk om te snorkelen, want er zijn veel vissen. Achter de pilaren vind je de sleepboot op de bodem. Je kunt er rustig omheen en overheen zwemmen. Ik heb ze niet gespot, maar er schijnen ook octopussen te zijn. 

Heb je nog wat energie over? Zwem dan ook langs het dok waar het grote schip aanligt. De vissen eten hier algen van de pilaren en er liggen her en der oude materialen verspreidt. Eigenlijk is het gewoon afval, maar met de jaren is er zo een mooi onderwaterlandschap om te ontdekken ontstaan. 

Snorkelspullen huren

Bij de Tugboat Beach Bar kun je snorkelspullen huren. Of neem het zelf mee. Ik raad in ieder geval een snorkelmasker en waterschoenen aan. Maar je kunt ook flippers of een zwemvest huren. Dat ligt een beetje aan jezelf: voel jij je als een vis in het water? 😉

Meer Curaçao inspiratie?

Curaçao blog overzicht
  • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Hostels boek je via Hostelworld.
  • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide, Caribbean Tours en Viator. En voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
  • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken, kun je eens bij Discover Cars kijken.
  • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
  • Reisgidsen. Ruime keuze bij Bol.com en Amazon
  • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
  • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
  • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check in ieder geval MomondoSkyscanner, en Kiwi.
  • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot CorendonTui of liever de Vakantie Discounter? Ook D-Reizen biedt vakanties naar Curaçao aan.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: augustus 2021. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie