fbpx

Laatste update: 21 maart 2021

Als het weer op Ibiza een beetje tegenzit, is een wijnproeverij een hele goede manier om wat tijd te doden. Wat zeg ik? Ook als de zon schijnt, is een wijnproeverij een goed idee!

De wijnhuizen van Ibiza

Ibiza kent verschillende wijnhuizen, bijvoorbeeld Can Rich (ook bekend van de olijfolie), Ibizkus, en Sa Cova. Bij alledrie is het mogelijk om een wijnproeverij te doen. Even van te voren bellen om af te spreken, is wel handig. Zeker bij Can Rich, want zij verzorgen alleen wijnproeverijen op afspraak en vanaf acht personen. Ik bezoek Sa Cova en Ibizkus: twee heel verschillende wijnhuizen. De één is een stuk kleinschaliger en de ander een heel stuk professioneler. Voor ieder wat wils dus.

Wijnproeverij bij Sa Cova

Sa Cova ligt in San Mateu. Zodra je San Mateu inrijdt, staan er borden die je de weg wijzen naar de wijngaard. Zelfs zonder afspraak is een korte tour gevolgd door een proeverij mogelijk. Voor vier glazen wijn met tapas betaal je 18 euro. Ik vind de uitleg tijdens de tour interessant, maar tijdens de proeverij worden we redelijk aan ons lot overgelaten. De gastheer schenkt de wijn in, noemt de naam van de druif en verdwijnt. Ik wil graag wat meer uitleg  bij de wijnen, daarom bestook ik de beste man met vragen. Vragen die hij overigens netjes beantwoord. Dus met een beetje eigen input, is de wijnproeverij van Sa Cova wel een leuk tijdverdrijf.

Tip! Ik heb nog veel meer Ibiza tips voor je verzameld.

Wijnproeverij bij Ibizkus

Sinds augustus 2018 heeft Ibizkus een nieuw proeflokaal met wijnwinkel geopend. Dit proeflokaal is heel modern en fris ingericht. De blauwe kleur uit het logo komt op verschillende plekken in het interieur terug. Erg mooi. Een proeverij met drie wijnen kost hier 12 euro, of 22 euro inclusief hapjes. Ook hier krijg je een rondleiding door de kelders en de productiefaciliteiten (mits er niet net druiven worden gelost) en een uitleg over de wijnen. De wijnproeverij van Ibizkus duurt ongeveer een uurtje en is net even een stukje professioneler dan het andere wijnhuis. Onze gastheer Andre weet veel te vertellen over de wijnen en het wijnhuis zelf. In 2007 is dit wijnhuis gestart als Totem Wines en later is het wijnhuis verdergegaan onder de naam Ibizkus.

Ibizkus heeft maar liefst 40 stukken land op Ibiza waarop verschillende druiven verbouwd worden. De wijn wordt hier echt nog gestampt met de voeten. Hoe cool is dat?! De Ibizkus White en Rose zijn echte slobberwijntjes: perfect om mee te nemen naar het strand voor een picknick. Mijn favoriet is de Ibizkus Red, lekker vol en fruitig. We mogen zelfs nog een extra glaasje van deze rode wijn omdat we ‘m zo lekker vinden. Dank je wel Andre!

Tip! Thuis in Nederland alvast de wijnen van Ibiza proeven? Hier koop je ze.

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Op deze website staan affiliate links. Als jij via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik daarvoor mogelijk een kleine commissie. Hier betaal jij uiteraard niets extra’s voor.

Voor het eerst gepubliceerd: oktober 2018. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.