fbpx

Laatste update: 24 juni 2021

Een paar uurtjes rondstruinen op de hippiemarkt mag niet ontbreken als je op vakantie bent op Ibiza. Dit zijn de leukste hippiemarkten van het eiland. 

Las Dalias hippiemarkt (Sant Carles)

Las Dalias is het hele jaar geopend op zaterdagen. Op de eerste editie in 1985 stonden er vijf kraampjes, nu met gemak 200. Dat trekt een hoop bezoekers, vooral tussen 11 uur en 14 uur. Als je de kans hebt, probeer die tijden te vermijden. Je auto parkeer je voor een paar euro aan de overkant van de weg, met de rest van je geld kun je flink shoppen.

Las Dalias is een uitgebreide hippiemarkt waar je vanalles vindt: van sieraden tot schilderijen, van zelfgemaakte honing tot dromenvangers. Er zijn ook verschillende stands waar je iets kan eten of drinken en een beetje mensen kan kijken. Of misschien wil je je hand laten lezen, of tarot kaarten laten leggen? 

In het hoogseizoen, van juni tot en met september, is er op maandag en dinsdag een avondmarkt bij Las Dalias. Vanaf 19 uur kun je je dan vergapen aan alle snuisterijen.  

Las Dalias op Google Maps

Punta Arabí hippiemarkt (Es Canar)

Punta Arabí is by far de grootste hippiemarkt van Ibiza. Op woensdagen (van april tot oktober) zetten meer dan 500 verkopers hun kraam op om je te verleiden tot aankopen. Punta Arabi is ooit ontstaan (1973) toen het management van Hotel Club Punta Arabi de hippies hun producten daar liet verkopen. Flink gegroeid dus. 

Er zijn ook meer dan voldoende eet- en drinkgelegenheden op deze hippiemarkt. In het hoogseizoen wordt het wel echt druk hier. Dus daar moet je maar net zin in hebben. 

Punta Arabi op Google Maps

Meer ideeën voor je Ibiza trip? Heb ik voor je! Check al mijn Ibiza tips.

Rommelmarkt in de Hipódromo (Sant Jordi)

Officieel is dit geen hippiemarkt, maar een rommelmarkt. Maar stiekem, stiekem vind ik deze markt veel leuker dan de echte hippiemarkten. Op de hippiemarkten is het mij wat te druk, en op de voormalige renbaan van het Hipódromo heb ik meer bewegingsvrijheid. 

Op zaterdag verkopen mensen hun troep en pareltjes vanaf een kleedje of uit de kofferbak. Omdat het er weinig moeite lijkt te worden gestopt in het professionaliseren van de markt, is het ook duidelijk te zien dat dit terrein ooit een renbaan was. Mercadillo Sant Jordi is echt heel basic qua opzet, maar dat is precies waarom het zo leuk is.

Hipódromo op Google Maps

Mercat de Forada (San Rafael)

Op zaterdagen kun je op het terrein naast Can Tixedo even echt lokaal shoppen. Mercat de Forada is een kleinschalige markt, meestal niet meer dan tien kraampjes, waar je lokale producten kunt kopen. Van kaas en plantjes tot mooie sieraden. Mercat de Forada is (nog) niet ontdekt door het grote publiek en dat is meteen de charme ervan. 

Mercat de Forada op Google Maps

De Ibiza hippiemarkt agenda

Wanneer is nou eigenlijk welke hippiemarkt op Ibiza? 

Maandag

Las Dalias avondmarkt – 19 uur tot 00.30 uur (alleen in het hoogseizoen)

Dinsdag  

Las Dalias avondmarkt – 19 uur tot 00.30 uur (alleen in het hoogseizoen)

Woensdag

Punta Arabí – van 10 uur tot 18 uur (april t/m oktober)

Zaterdag

Hipódromo – van 9 uur tot 14 uur
Mercat de Forada – van 10 uur tot 16 uur
Las Dalias – van 10 uur tot 18 of 20 uur

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie