fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 20 juli 2023

Een paar uurtjes rondstruinen op de hippiemarkt mag niet ontbreken als je op vakantie bent op Ibiza. Dit zijn de leukste hippiemarkten van Ibiza – en een paar andersoortige markten. 

Las Dalias hippiemarkt op Ibiza (Sant Carles)

De hippiemarkt van Las Dalias is het hele jaar geopend op zaterdagen. Op de eerste editie in 1985 stonden er vijf kraampjes, nu met gemak 200. Dat trekt een hoop bezoekers, vooral tussen 11 uur en 14 uur. Als je de kans hebt, probeer die tijden te vermijden. Je auto parkeer je voor een paar euro aan de overkant van de weg, met de rest van je geld kun je flink shoppen.

Las Dalias is een uitgebreide hippiemarkt waar je vanalles vindt: van sieraden tot schilderijen, van zelfgemaakte honing tot dromenvangers. Er zijn ook verschillende stands waar je iets kan eten of drinken en een beetje mensen kan kijken. Of misschien wil je je hand laten lezen, of tarot kaarten laten leggen? 

In het hoogseizoen, van juni tot en met september, is er op maandag, dinsdag en zondag een avondmarkt bij Las Dalias. Vanaf 19 uur kun je je dan vergapen aan alle snuisterijen.  

Las Dalias hippiemarkt op Google Maps

Punta Arabí hippiemarkt op Ibiza (Es Canar)

De hippiemarkt van Punta Arabí is by far de grootste hippiemarkt van Ibiza. Op woensdagen (van april tot oktober) zetten meer dan 500 verkopers hun kraam op om je te verleiden tot aankopen. De Punta Arabi hippiemarkt is ooit ontstaan (1973) toen het management van Hotel Club Punta Arabi de hippies hun producten daar liet verkopen. Flink gegroeid dus. 

Er zijn ook meer dan voldoende eet- en drinkgelegenheden op deze hippiemarkt. In het hoogseizoen wordt het wel echt druk hier. Dus daar moet je maar net zin in hebben. 

Punta Arabi op Google Maps

Meer ideeën voor je Ibiza trip? Heb ik voor je! Check al mijn Ibiza tips.

Rommelmarkt in de Hipódromo (Sant Jordi)

Officieel is dit geen hippiemarkt, maar een rommelmarkt. Maar stiekem, stiekem vind ik deze markt veel leuker dan de echte hippiemarkten van Ibiza. Op de hippiemarkten is het mij wat te druk, en op de voormalige renbaan van het Hipódromo heb ik meer bewegingsvrijheid. 

Op zaterdag verkopen mensen hun troep en pareltjes vanaf een kleedje of uit de kofferbak. Omdat het er weinig moeite lijkt te worden gestopt in het professionaliseren van de markt, is het ook duidelijk te zien dat dit terrein ooit een renbaan was. Mercadillo Sant Jordi is echt heel basic qua opzet, maar dat is precies waarom het zo leuk is.

Hipódromo op Google Maps

Mercat de Forada (San Rafael)

Op zaterdagen kun je op het terrein naast Can Tixedo even echt lokaal shoppen. Mercat de Forada is een kleinschalige markt, meestal niet meer dan tien kraampjes, waar je lokale producten kunt kopen. Van kaas en plantjes tot mooie sieraden. Mercat de Forada is (nog) niet ontdekt door het grote publiek en dat is meteen de charme ervan. 

Mercat de Forada op Google Maps

Hippiemarkt Sant Joan

Ik denk iets onbekends op Ibiza ontdekt te hebben: een hippiemarkt in Sant Joan. Maar het is duidelijk dat deze markt alles behalve onontdekt is. De parkeerplaatsen zijn overvol, maar op de markt zelf is het in mei nog lekker ruimtelijk. Deze hippiemarkt op zondag is een stuk kleinschaliger dan bijvoorbeeld Las Dalia, en, belangrijker nog, veel sfeervoller. 

De marktkramen leiden je door het dorpje. Ibosim (de bierbrouwer) staat er, Meka koffie en veel sieradenkraampjes. Ik vind het prettig rondlopen en kijken op deze hippiemarkt omdat het een stuk gemoedelijker is. Er zijn trouwens wel ontzettend veel Nederlanders zeg! Potverdikkie. Je ontmoet ze vervolgens allemaal weer bij het Giri Café waar iedereen even een drankje komt doen of lunchen.

Hippiemarkt Sant Joan op Google Maps

De Ibiza hippiemarkt agenda

Wanneer is nou eigenlijk welke hippiemarkt op Ibiza? Hier vind je alle hippiemarkten op Ibiza per dag:

Maandag

Las Dalias avondmarkt – 19 uur tot 00.30 uur (alleen in het hoogseizoen)

Dinsdag  

Las Dalias avondmarkt – 19 uur tot 00.30 uur (alleen in het hoogseizoen)

Woensdag

Punta Arabí – van 10 uur tot 18 uur (april t/m oktober)

Zaterdag

Hipódromo – van 9 uur tot 14 uur
Mercat de Forada – van 10 uur tot 16 uur
Las Dalias – van 10 uur tot 18 of 20 uur

Zondag

Las Dalias avondmarkt – 19 uur tot 00.30 uur (alleen in het hoogseizoen)
Sant Joan – van 10 uur tot 15.00 uur

Meer Ibiza inspiratie?

 • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Ga je liever voor een hostel? Check HostelWorld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Ook WithLocals heeft leuke opties. Voor ‘gratis’ wandeltours moet je bij Freetours of GuruWalk zijn en Baja Bikes organiseert fietstours.
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Bij Discover Cars kun je nog meer prijzen vergelijken.
 • Boot. Je kunt vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Ibiza met Balearia. Balearia vaart ook tussen Ibiza en Formentera. Vergelijk de prijzen van alle aanbieders bij Direct Ferries.
 • Clubs. Koop hier je clubtickets.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisgidsen. Ik houd van de praktische gidsen van Lonely Planet, maar voor Ibiza ga ik liever voor de inspiratiegidsen en daar heeft Bol.com er heel veel van. Maar je kunt ook bij Amazon terecht.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui, of liever D-reizen, SunwebVakantie Discounter of Corendon?
 • Vliegtickets. Kijk sowieso bij Transavia en Vueling, maar vergelijk je opties! Check in ieder geval ook MomondoSkyscanner, en Kiwi.
 • Yoga retreat. Of, ga voor een heerlijk yoga retreat op Ibiza.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: mei 2021. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie