ibiza playa d'en bossa regen

Wat doe je op Ibiza als het regent?

WAT?!?! Regen op Ibiza? Mooie baaitjes bekijken, terrasjes pakken en zonnebaden zijn een stuk minder leuk in de regen. Dus wat moet je dan?

Ibiza is eigenlijk niet berekend op veel regen. Als het regent, regent het flink en ontstaan er meteen grote plassen. Het afvoersysteem kan al dat water namelijk niet aan. Ik kan haast zwemmen door de straat! Het is makkelijker gezegd dan gedaan om hier niet een heel klein beetje depressief van te raken. De vakantie valt zo wel heel letterlijk in het water. Maar… niet getreurd: er is niet veel, maar er is wel iets te doen. Ik geef je zeven tips.

1: Party all night, sleep all day

Dit is de meest voor de hand liggende tip: zoek een goede club op en maak het laat, heel laat. Zo laat, dat het eigenlijk al vroeg is. Pak een lekkere douche en slaap. Hopelijk is het uitgeregend als je wakker wordt.

2: Roadtrip

Als het aan de ene kant van het eiland regent, hoeft dat niet te betekenen dat het aan de andere kant ook regent. Wij hebben een huurauto geregeld via Sunny Cars en gaan daarmee op pad in de hoop een zonnestraal te vinden. En ja hoor, het is niet tropisch warm, maar op een half uurtje rijden is het wel droog! Mocht je niet zoveel geluk hebben, dan is rondrijden zonder specifieke bestemming sowieso een aanrader. Zo ontdek je nog eens een leuk restaurantje, fijn straatje of een mooi uitzicht.

Ibiza stad regen

3: Eten

Comfort food! Ibiza telt veel restaurants met serieus goed eten. Neem dus lekker de tijd voor een uitgebreide lunch bij bijvoorbeeld Amarante of KM15. Ik had naast tips van vrienden en collega’s ook het boekje Come in we’re open Ibiza (aff.) bij me. Daar vind je heel veel tips voor leuke eetplekken. Het is trouwens niet een echte reisgids met sights en routes. Als je daar naar op zoek bent, is dit niet het juiste boekje voor je.

4: Bioscoop

Het allerleukst zijn natuurlijk de openluchtbioscopen, maar gelukkig zijn er ook een paar overdekte. Je kunt in Ibiza stad terecht bij MultiCines Ibiza, in San Antoni bij Video Torres en in Santa Eulalia bij Teatro Espaňa. Let wel even goed op dat je een film met ondertiteling uitkiest of eentje die Engels is gesproken.

5: Wijnproeverij

Op Ibiza zijn er vier wijnhuizen: Can Rich (die ook olijfolie maakt), Ibizkus, Sa Cova en Cesar Winery. Wij zijn naar Sa Cova in San Mateu gegaan voor een wijntour. Zodra je San Mateu inrijdt, staan er borden die je de weg wijzen naar de wijngaard. Wij zijn er zonder afspraak naar toegereden en konden meteen een korte tour door het gebouw krijgen gevolgd door een proeverij. Voor vier glazen wijn met tapas ben je 18 euro kwijt. Ik vond de uitleg tijdens de tour interessant, maar tijdens de proeverij werden we redelijk aan ons lot overgelaten. De wijn werd ingeschonken, de naam van de druif genoemd en dat was het. Ik had graag wat meer uitleg gehad bij de wijnen, daarom heb ik de beste man flink bestookt met vragen. Desondanks wel een leuk uitje!

 

Sa Cova wijnproeverij Ibiza

6: Spa

Op zo’n regenachtige dag kun je je misschien maar het beste laten verwennen. Waar kan dat beter dan in een spa? De drie bekendste zijn Hacienda Na Xamena, Agroturismo Atzaro en Aguas de Ibiza. Ik ben bij Atzaro geweest, maar helaas was er toen geen plek voor een massage (even bellen voor een afspraak is dus slim). Maar wat is het een prachtlocatie! De tuin, het restaurant, de zwembaden… Neem wel je portemonnee mee. 😉

Atzaro ibiza

7: Online Ibiza-boeken shoppen

Bereid je vast voor op regenachtige dagen in Nederland: bestel leesvoer met een Ibiza-tintje bij Bol.com.

Heb jij nog meer tips voor Ibiza als de zon niet wil meewerken? Ik hoor ze graag van je!

Kim

Kim is de oprichter, manager, schrijver, fotograaf, marketeer, social media specialist, curator, bestemming selecteur en eindredacteur van Kimopreis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *