ibiza playa d'en bossa regen

Wat doe je op Ibiza als het regent?

WAT?!?! Regen op Ibiza? Mooie baaitjes bekijken, terrasjes pakken en zonnebaden zijn een stuk minder leuk in de regen. Dus wat moet je dan?

Ibiza is eigenlijk niet berekend op veel regen. Als het regent, regent het hard en ontstaan er meteen grote plassen op straat. Het afvoersysteem kan al dat water niet aan. Ik kan haast zwemmen door de straat! Het is makkelijker gezegd dan gedaan om hier niet een heel klein beetje depressief van te raken. De vakantie valt zo wel heel letterlijk in het water. Maar… niet getreurd: er is niet veel, maar er is wel iets te doen als het regent. Ik geef je zeven tips.

1. Party all night, sleep all day

Laat ik beginnen met een open deur. Zoek een goede club op en maak het laat, heel laat. Zo laat, dat het eigenlijk al vroeg is. Pak een lekkere douche en slaap. Hopelijk is het uitgeregend als je wakker wordt.

2. Roadtrip

Als het aan de ene kant van het eiland regent, is het aan de andere kant misschien wel droog. Ik heb een huurauto gekregen van Sunny Cars en ga daarmee op pad in de hoop een zonnestraal te vinden. En ja hoor, het is niet tropisch warm, maar op een half uurtje rijden is het wel droog! Mocht je niet zoveel geluk hebben, dan is rondrijden zonder specifieke bestemming sowieso een aanrader. Zo ontdek je nog eens een leuk restaurantje, fijn straatje of een mooi uitzicht.

Natte straten in Ibiza stad. Regen sucks.

3. Eten

Comfort food! Ibiza telt veel restaurants met serieus goed eten. Neem dus lekker de tijd voor een uitgebreide lunch bij bijvoorbeeld Amante of KM15. Check het boekje Come in we’re open Ibiza (aff.) voor tips voor leuke eetplekken. Of lees gewoon lekker mijn blog over leuke restaurants op het eiland.

4. Bioscoop

Het allerleukst zijn natuurlijk de openluchtbioscopen, maar gelukkig zijn er ook een paar overdekte. Je kunt in Ibiza stad terecht bij MultiCines Ibiza, in San Antoni bij Video Torres en in Santa Eulalia bij Teatro Espaňa. Let wel even goed op dat je een film met ondertiteling uitkiest of eentje die Engels is gesproken.

5. Wijnproeverij

Op Ibiza zijn er vier wijnhuizen: Can Rich (die ook olijfolie maakt), Ibizkus, Sa Cova en Cesar Winery. Bezoek Sa Cova in San Mateu voor een wijntour. Zodra je San Mateu inrijdt, staan er borden die je de weg wijzen naar de wijngaard. Zelfs zonder afspraak is een korte tour gevolgd door een proeverij mogelijk. Voor vier glazen wijn met tapas betaal je 18 euro. Ik vind de uitleg tijdens de tour interessant, maar tijdens de proeverij worden we redelijk aan ons lot overgelaten. De wijn wordt ingeschonken, de naam van de druif genoemd en dat was het. Ik had graag wat meer uitleg gehad bij de wijnen, daarom heb ik de beste man flink bestookt met vragen. Desondanks wel een leuk uitje, en het zonnetje komt zowaar heel even door dus we verhuizen snel naar het terras.

Wijnproeverij op het terras bij Sa Cova.

6. Spa

Op zo’n regenachtige dag kun je je misschien maar het beste laten verwennen. Waar kan dat beter dan in een spa? De drie bekendste zijn Hacienda Na Xamena, Agroturismo Atzaro en Aguas de Ibiza. Ik ga naar Atzaro, maar er is helaas geen plek voor een massage (even bellen voor een afspraak is dus slim). Maar wat is het een prachtlocatie! De tuin, het restaurant, de zwembaden… Neem wel je portemonnee mee. 😉

Liefdevol zwembad bij Atzaro.

7. Online Ibiza-boeken shoppen

Bereid je vast voor op regenachtige dagen in Nederland: bestel leesvoer met een Ibiza-tintje bij Bol.com.

Heb jij nog meer tips voor Ibiza als de zon niet wil meewerken? Ik hoor ze graag van je!

Kim

Kim is de vrouw / de dame / het meisje achter Kimopreis.nl. Soms reist ze alleen, soms met vrienden. Zowel dichtbij als ver weg is ze altijd op zoek naar de mooiste ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.