fbpx

Laatste update: 22 maart 2021

Als Ibiza ergens om bekend staat, zijn het wel de clubs. Ze zijn groots, en de dj’s die er draaien zijn minstens zo groot. Dit zijn de bekendste clubs van Ibiza, op alfabetische volgorde.

Feestjes op Ibiza

Clubben op Ibiza is een unieke ervaring. De clubs hebben allemaal een eigen sfeer en vrijwel iedere avond is er een ander feestje. De grootste dj’s hebben in de zomer vaak een ‘residency’ bij een club. Zo geeft David Guetta z’n feestje in de Pacha, feest je met Martin Garrix in de Ushuaïa en dans je de nacht weg met Black Coffee in de Hï. Bekijk dus zeker de line-up van de avond, want de ene avond is de muziek helemaal jouw ding, terwijl je de volgende avond in dezelfde club iets compleet anders hoort. Check de party calendar (op deze site kun je ook kaarten kopen én weer teruggeven als je toch niet gaat, handig!).

AMNESIA

De deuren van AMNESIA gingen voor het eerst open in 1976. Hoewel er zo nu en dan een tijdelijke sluiting was, timmert AMNESIA dus al jaren aan de weg. De line-up is divers. De ene avond staat een Latin artiest als Daddy Yankee hier, de volgende avond hoor je de donkere techno van Nina Kraviz. De club bestaat uit twee grote zalen: Terrace (waar de zonnestralen aan het begin van de ochtend door het glazen dak verschijnen) en Club Room. Meestal zijn beide zalen open, zeker in het hoogseizoen.

Aantal feestvierders: 5.000
Bekendste feestjes: Pyramid, Music On, Elrow
Drankprijs: bier €13, appelsap €14, water €9, mixje €15+

►► Meer over Amnesia

Benimussa Park

Benimussa Park is eigenlijk een oude dierentuin en dat is natuurlijk een super locatie voor een feestje. Het Zoo Project feest wordt hier gegeven. Het lijkt vooral populair onder Engelsen. Een feestje met een beetje festivalvibes en bijna iedereen probeert wel iets aan zijn of haar outfit te doen. Wat zebrastrepen hier, een pantershirtje daar of zelfs een heel apenpak. Er zijn vijf kleinere podia. De DJs zijn meestal niet heel bekend, maar af en toe staat er een topper tussen. Later in de avond gaat het vijfde podium open daar is de muziek meestal behoorlijk harde techno. De drankjes in Benimussa Park zijn een stuk goedkoper dan bij andere feestjes.

Aantal feestvierders: 4.500
Bekendste feestjes: The Zoo Project
Drankprijs: bier €6, water ‘m€5

►► Meer over The Zoo Project

DC-10

Het eerste feestje in de DC-10 werd in 1999 gevierd. DC-10 is synoniem aan underground techno. Het is dan ook geen plek voor de massa. De club is gevestigd in een oude vliegtuighangar en omdat er buiten ook een podium is, zul je regelmatig de vliegtuigen voorbij zien komen. Het buitengedeelte is meestal open van zes uur ‘s avonds tot half twaalf. Zo begin je je avond nog lekker in het zonnetje. Daarna gaat het feest in de twee zalen binnen verder. In vergelijking tot de meeste andere clubs, is de DC-10 netjes qua drankprijs. De airco staat hier op standje vrieskist trouwens.

Aantal feestvierders: 1.500
Bekendste feestjes: Circoloco, Paradise
Drankprijs: bier en water €5 – €10, mixje ongeveer €15

►► Meer over DC-10

Circoloco feestje bij DC-10 - donkere club met rode verlichting en het logo voorin de zaal

Heart

Heart is een wat kleinere, en zeker onbekendere nachtclub op Ibiza. In de avond is er een live dinner experience. Denk Cirque du Soleil-achtige optredens. Of liever gezegd: het is ook echt Cirque du Soleil. Rond 1 uur ‘s nachts transformeert Heart tot een club. Een kleinschalige, knusse club. De feestjes en dansjes zijn wat excentrieker, creatiever en uitgesprokener. Er is 1 zaal en boven kun je op de balustrade chillen. Hier kun je ook naar buiten om van het prachtige terras te genieten. Bij mooi weer is die open en kun je er zelfs shoppen. In tegenstelling tot de meeste clubs, kun je het water uit de kraan drinken bij Heart.

Aantal feestvierders: 1.000
Bekendste feestjes: Bedouin, La Troya
Drankprijs: wijn €16 , cocktails €20+

►► Meer over Heart

Hï Ibiza

Hï Ibiza is een relatief nieuwe naam, in een relatief oud pand. Jarenlang was het de Space (waar de naam Carl Cox onlosmakelijk aan verbonden is) en in 2017 ging het voor het eerst open onder de naam Hï. Hiermee kreeg de club ook een nieuw interieur. Een hele verbetering als je het mij vraagt. Tijdens een avond in de Hï word je sowieso op een indrukwekkende lichtshow getrakteerd, of je nou in de Theatre of Club zaal staat. Er is genoeg sfeervolle buitenruimte om even bij te komen van het dansen. Hoewel de club er echt mooi uitziet, is het niet de club voor mij. Ik vind het wat sfeerloos en er zijn veel te veel Engelsen. Maar goed, neem vooral zelf een kijkje!

Aantal feestvierders: 5.000
Bekendste feestjes: Afterlife, Glitterbox, Black Coffee
Drankprijs: bier €13, mixje €18+

►► Meer over Hï

O Beach Ibiza

O Beach is een relatieve nieuwkomer. In 2012 gestart als Ocean Beach Ibiza en inmiddels verder onder de naam O Beach Ibiza. Het is een compleet andere ervaring dan de meeste clubs. Het is namelijk een zwembadfeestje. Overdag dus. Lekker loungen op je strandbed, champagne bestellen en dansjes doen in/rondom het zwembad. Bij O Beach betaal je een klein bedrag voor de entree, maar eigenlijk wil je hier wel een VIP bed boeken. Daar kun je met meerdere mensen op en het is zeker niet goedkoop. Je betaalt al snel €200 voor zo’n bed, maar dan mag je ook voor €200 aan eten en drinken bestellen. En de sushi is heel goed kan ik je vertellen!

Aantal feestvierders: 1.200
Bekendste feestje: Hed Kendi
Drankprijs: bier €5, water €7, mixje €16+

►► Meer over O Beach Ibiza

Pacha

De Pacha. Het is de oudste club van Ibiza. Al sinds 1973 wordt hier gedanst. Dat was te zien ook: het was een beetje oude troep. Nogal een teleurstelling, omdat Pacha daarmee totaal niet haar reputatie waar maakt. Gelukkig is ook de Pacha verbouwd en heeft nu een hele nieuwe, witte look. De dj-booth is nu gelijk aan de dansvloer en de VIP-ruimte is wat minder prominent. Zo kan de club met het bekende logo met de twee kersjes weer jaren vooruit. Zeker bij Pacha moet je de agenda goed bestuderen: de diversiteit aan feestjes en dj’s is hier groot! Er zijn maar liefst vijf zalen, dus je kunt ook voldoende afwisseling vinden tijdens je avond hier.

Aantal feestvierders: 3.000
Bekendste feestjes: F*** Me I’m Famous, Flower Power, Solomun +1, Cocoon
Drankprijs: bier €12, mixje €18+

►► Meer over Pacha

Ushuaïa

Het is ongelooflijk dat de Ushuaïa pas in 2011 haar deuren opende. Voor mij is het net zo’n begrip als de Pacha. De Ushuaïa is wel een compleet andere ervaring. Dit is echt een buitenfeestje. Daarom start het hier meestal om drie uur. Je hebt dus nog urenlang de tijd om in de zon te dansen. Eerst is alleen de kleine dj-booth achter het zwembad geopend. Hier begint het feestje. Zodra dit deel van de Ushuaïa vol begint te raken (en dan bedoel ik extreem vol), gaat het balkon open. Ik houd dat nauwlettend in de gaten: eindelijk een briesje! En ook niet onbelangrijk: extra wc’s. Zodra het ook daar te druk is, gaat de hele dansvloer open en begint de dj op het grote podium. Af en toe vliegt een vliegtuig over, de zon gaat langzaam onder en rond een uurtje of 11 ‘s avonds is het feestje voorbij. De liefhebbers steken dan vrolijk de straat over om bij de Hï verder te gaan.

Aantal feestvierders: 4.000
Bekendste feestjes: Ants, Martin Garrix
Drankprijs: bier €12, water €13

►► Meer over Ushuaïa

Op het balkon van Ushuaïa Ibiza - foto van Kim haar rug met blik omhoog gericht richting de zon, palmboom op de achtergrond

Tickets kopen voor feestjes op Ibiza

Je kunt het beste je tickets online kopen. Dat is eigenlijk altijd goedkoper dan aan de deur je ticket kopen. Ook zijn er op het eiland pinautomaten waar je clubtickets kunt kopen en verschillende cafe’s en restaurants zijn ook verkooppunten. Die hanteren ook de reguliere prijzen. In principe kun je nog op de dag zelf een ticket kopen. Maar als je al weet waar je heen wilt, kun je dat ook ruim van te voren doen. Ik koop mijn kaarten het liefst bij Ibiza Spotlight. Ten eerste dus omdat het online goedkoper is dan aan de deur, maar vooral omdat ik bij Ibiza Spotlight gratis mag cancellen, tot 24 uur vóór het feestje begint.

Goedkoop clubben op Ibiza?

Helaas, goedkoop clubben op Ibiza bestaat niet. Wel kun je misschien wat geld besparen. Bij Heart Ibiza kun je het water uit de kraan bijvoorbeeld gewoon drinken. Bij alle andere clubs zit er zout in het water en dat is onwijs smerig.

Een andere bespaartip is om te kijken of het feestje van je keuze goedkopere prijzen hanteert als je voor een bepaalde tijd binnen bent. Dat kan soms zomaar een tientje schelen.

Ik heb ook nog een handige app voor je. Met de TG Ibiza app kun je je aanmelden voor gastenlijstplekken bij sommige feestjes. Dat betekent meestal dat je een leuke korting kan krijgen. Lees wel goed de voorwaarden (bijvoorbeeld dat je op een bepaald tijdstip binnen moet zijn) en neem je ID mee naar de club. Daar vragen ze echt om bij de deur.

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Op deze website staan affiliate links. Als jij via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik daarvoor mogelijk een kleine commissie. Hier betaal jij uiteraard niets extra’s voor.

Voor het eerst gepubliceerd: oktober 2018. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.