fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 8 augustus 2023

Na Athene is Lissabon de oudste stad van Europa. En ‘t is zo ontzettend mooi! De smalle straatjes die omhoog en omlaag kronkelen (hallo kuitspieren!) brengen je langs tientallen bezienswaardigheden. Haal het meest uit je bezoek met deze tips voor wat je kan doen in Lissabon in Portugal.

Dit is Lissabon

Als er iets opvalt aan Lissabon, zijn het wel de gele trams, de gekleurde en betegelde huizen en de smalle, steile kronkelwegen en eindelozen trappen. De kleuren, Azulejo-tegels en hoekjes nodigen steeds weer uit om toch nóg een foto te maken – zelfs al staat je telefoon er al vol van. Lissabon is een stad met veel charme, met veel kleine, gezellige restaurantjes en bars waar je kunt genieten van de lokale keuken en wijnen. Maar tegelijkertijd is het modern: je kunt er ook alles vinden van Mexicaans tot Japans. 

Ideale reisperiode voor Lissabon

De beste reistijd voor Lissabon is in april, mei en juni en daarna weer in september en oktober. De lente en de herfst dus. Dan is de temperatuur aangenaam en vermijd je de bloedhete dagen. Ook is het dan iets rustiger qua toeristen, alhoewel Lissabon eigenlijk het hele jaar door mensen trekt. 

Zo ben ik er bijvoorbeeld begin december in Lissabon en ik hoor regelmatig Nederlands om me heen. De stad is opgevrolijkt met kerstmarkten en qua weer in December kan ik dan lekker op een terrasje koffie drinken of lunchen, soms zelfs met de jas uit. Maar de volgende dag valt de regen opeens met bakken uit de lucht. Zelfs in de stad met de meeste zonuren van Europa kan het regenen! 

Eerst even praktisch….

Voordat ik de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Lissabon met je deel, wil ik nog wat praktische tips met je delen. Altijd handig, nietwaar? 

Er is tijdverschil! Ja ja, op drie uur vliegen zit je opeens ook een uur terug in de tijd. 

Taxi’s in Lissabon zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Als je dus van het centrum naar het vliegveld of Bélem wilt, is het echt het overwegen waard om met een taxi te gaan. In Lissabon rijdt Uber, maar Bolt is meestal goedkoper. Omdat ik Bolt nog niet eerder had gebruikt, kreeg ik ook meteen allerlei kortingen. Zo betaalde ik nog geen 7 euro tussen het vliegveld en het centrum en van het centrum naar Belém kostte me nog geen 5 euro. Oftewel, goed betaalbaar! En dus ook een prima optie om zo naar de iets verder gelegen bezienswaardigheden van Lissabon te reizen.

Alle bezienswaardigheden in Lissabon zijn eigenlijk zacht geprijsd of gratis. Maar als je een paar dagen volop aan het sightseeing bent, telt het wel snel op. Een museum voor 5 euro, een kasteel voor een tientje, een tramticket voor 3 euro… Voor de meeste mensen zal de Lisbon Card daarom een goede deal zijn. Je mag daarmee ‘gratis’ in heel veel attracties en het openbaar vervoer. Check de deal hier of boek ‘m meteen hieronder. 

Wat te doen in Lissabon?

En nu snel door naar de leukste bezienswaardigheden in Lissabon!

Pastel de Nata: elke dag, de hele dag

Je bent niet in Lissabon geweest als je geen Pastel de Nata (Pastéis de Nata) hebt gegeten. Pastel de Nata is een traditioneel Portugese gebakje dat oorspronkelijk werd gemaakt door de monniken in de kloosters van Lissabon. Het is een krokant bladerdeeg gevuld met een romige crème. De Portugezen strooien er ook kaneel op, volg hun voorbeeld! 

Je kunt bij vrijwel ieder koffiezaakje en bakkertje een Pastel de Nata krijgen. Je betaalt meestal tussen de € 1 en € 1,50. De strijd om de lekkerste Pastel de Nata is hevig. Ieder jaar wordt er zelfs een competitie gehouden. In 2022 was de winnaar Casa do Padeira (Google Maps locatie). De Pastel de Nata’s die altijd goed aangeschreven staan, zijn die van Manteigaria en Fábrica de Nata, die hebben beiden meerde locaties in Lissabon. Wist je dat Manteigaria tot wel 12 uur ‘s nachts open is? Dan verkopen ze je er graag een borrelglaasje Ginja bij: een soort kersenlikeur.

Proef het origineel: Pastéis de Belém

De Pastel de Nata is misschien de bekendste, maar Pastéis de Belém is het origineel. Dit ‘gebakje’ werd oorspronkelijk gemaakt in de kloosterbakkerij van Mosteiro dos Jerónimos, in de wijk Belém. Pastel de Belém is uniek omdat het volgens een geheim recept wordt gemaakt dat al generaties lang wordt overgedragen van kloosterbroeder naar kloosterbroeder. Dit recept is nooit bekendgemaakt en wordt nog steeds zorgvuldig bewaard door de bakkerij. Het is een beschermd merk en recept, dus je kunt het alleen bij de Pastéis de Belem bakkerij krijgen. 

Dat is trouwens een enorme bakkerij. Enorm qua grootte en qua populariteit. Ik lees online over enorme rijen maar blijkbaar is het mijn lucky day, want er zijn maar een paar wachtenden voor me. Binnen is een enorme ruimte waar je een koffietje en een Pastéis de Belém kunt proberen aan tafel. Je kunt ook snel even een blik werpen op de keuken, of Pastéis de Belém afhalen. Ik ben benieuwd, proef jij het verschil?! 

De Pastéis de Belém moet je trouwens zo snel mogelijk opeten, de volgende dag zijn ze al droog. Niet geschikt als souvenir dus. Pastel de Nata’s kun je wél meenemen naar huis, ze blijven een paar dagen goed.

Google Maps locatie

Een Pastel de Nata workshop

Ok, nóg steeds niet genoeg van Pastel de Nata? Snap ik. Ik ook niet. En daarom doe ik mee aan de Pastel de Nata workshop in Lissabon en dat is leuk! We maken in twee uur tijd Pastel de Nata’s (ieder vier) en kabeljauw beignets (eindeloos veel). De kabeljauw is een extraatje omdat het zo populair is in Portugal. Portugezen eten zo’n tien kilo kabeljauw per jaar!

Maar, terug naar de Pastel de Nata. Er gaat onwijs veel werk in zitten. Zeker in het deeg en gelukkig heeft onze workshopbegeleider dat al vooraf voor ons klaargemaakt. We krijgen dus een stoomcursus deeg maken. We hebben allemaal een eigen keukenblok en stap voor stap bouwen we de Pastel de Nata op. Wat gaat er veel boter in zeg! Check de video.

Er zijn verschillende aanbieders van Pastel de Nata workshops in Lissabon. Check even goed de locatie – sommigen zitten wel erg ver uit het centrum. Ik ben dus bij deze geweest en die was erg leuk. 

Praça do Comércio in Lissabon

Praça do Comércio is het mega-plein in het hart van Lissabon. Aan de ene kant ligt de rivier en aan de andere kant loop je zo het drukke winkelgebied in. Je loopt dan onder de mooie triomfboog door, de ‘door to Lisbon’. Voor een zacht prijsje kun je ook naar de top van de boog, dan heb je mooi uitzicht over het plein en het water. Een kaartje koop je online

Op het plein vind je terrasjes en het wemelt er vaak van straatartiesten en tourgroepen. Het plein wordt ook wel het “Terreiro do Paço” genoemd, wat “Paleisplein” betekent, omdat het oorspronkelijk de plaats was waar het paleis van de koning stond. Het plein werd in de achttiende eeuw gebouwd na de aardbeving van 1755, die een groot deel van de stad verwoestte. 

Google Maps locatie

Verdwaal in Alfama

Alfama is volgens velen de allermooiste wijk van Lissabon. Ik snap de claim wel. Het is een doolhof van straatjes, het is kleurrijk en het gele trammetje maakt het plaatje af. Alfama is de oudste wijk van Lissabon. Er zijn geen specifieke plekken die je per se moet zien, dwaal gewoon door de straatjes, sla de hoek om en duik een smal steegje in. Als je het leuk vindt, raad ik je een fotografietour in de wijk aan. Dan ga je met een lokale fotograaf op zoek naar de mooiste plekjes en krijg je meteen tips om de beste foto’s te maken. Meer weten? Lees mijn blog over de fotografietour in Lissabon

Tip! Ben je op zoek naar een bijzondere tour in Lissabon? Kijk dan zeker even bij WithLocals. Je gaat dan met een leuke local op pad en er zijn allerlei thema’s mogelijk: voetbal, familie, eten….

De gele trams van Lissabon

Tekenend voor Lissabon zijn de gele trams. Loop een willekeurige souvenirwinkel in Lissabon in en de gele tram staat op zo’n beetje ieder denkbaar voorwerp afgedrukt. Een ritje met zo’n tram mag dus niet ontbreken – en zo geef je je benen ook wat rust. 

Tram 28 is de ‘toeristische tram’. Deze rijdt namelijk langs veel bezienswaardigheden in de wijken Graca, Alfama en Baixa. Dus voor 3 euro (die betaal je bij de conducteur) krijg je een volledige sightseeingtour in een ouderwetse tram. Tram 28 rijdt al sinds 1930. Alle haltes vind je hier

Op de Rua da Bica de Duarte Belo gaat een tram de hele dag de steile heuvel op en neer. Een erg mooi beeld, maar helaas vinden mensen het nodig om het schattige trammetje met lelijke graffiti te bekladden. Houd rekening met wat wachttijd trouwens, vaak staat er een rij voor de Da Bica tram.

Google Maps locatie tram Rua da Bica de Duarte Belo

Pink Street & Green Street in Lissabon

In Lissabon vind je een roze en een groene straat.  ‘s Avonds kom je naar Pink Street voor het uitgaansleven en overdag voor de foto’s. De roze gekleurde straat is nogal een publiekstrekker dus het is lastig om een foto zonder selfie-makende mensen te maken. 

Google Maps locatie

Wat verder uit het centrum vind je Green Street. Ik vind dit een veel sfeervoller straatje. Het heet Green Street omdat de bewoners en ondernemers overal planten en bloemen laten groeien. Er zitten een paar kleine winkeltjes en restaurants. Leuk plekje om even een drankje te doen. En als je Nederland enorm mist: er zit hier een Dutch Corner (hier) met kroketten en frikadellen. 

Google Maps locatie 

Een dagje strand in Lissabon

Aan de andere kant van het water, over de iconische rode brug, vind je prima stranden voor een zonnige dag. Ga met de bus of de taxi naar bijvoorbeeld: 

Ponte 25 de Abril brug

De lange rode brug over het water heet Ponte 25 de Abril. De brug was eerder vernoemd naar een Portugese dictator, maar werd op 25 april 1974 omgedoopt tot Ponte 25 de Abril. De brug doet je misschien denken aan de Golden Gate Bridge in San Francisco. Nou, het is door dezelfde makers gebouwd. Geen toeval dus. 

Gefascineerd door de brug? Niet veel mensen weten dat je bovenin het verkeer aan je voorbij kan zien razen. De Pillar 7 Bridge Experience is een soort multimedia en virtual reality ervaring waarbij je meer leert over de geschiedenis van de brug en je dus van het uitzicht kunt genieten. Voor maar een paar euro! Boek een ticket

Google Maps locatie

Tip! Je kunt met gemak een dag doorbrengen in de wijk Belém. Ontdek wat er te doen is in Belém.

Bezoek de LX Factory in Lissabon

De LX Factory is een creatief industrieterrein in Lissabon. Het terrein is gevestigd in oude fabrieksgebouwen en is omgebouwd tot een cultureel centrum met kunstgaleries, restaurants, barretjes en winkels. Het ligt onder de Ponte 25 de Abril brug en ik vind het echt een aanrader. Bekijk de winkeltjes, eet wat en neem een lekker drankje. Op zondagen is er ook een vlooienmarkt. En wie het leuk vindt kan hier ook blijven slapen in het LX Hostel.

Google Maps locatie

Food market: Time Out Market

De Time Out Market is al jaren een populaire plek in Lissabon. Op drukke momenten staat er beveiliging aan de deur die zorgt dat het niet te vol wordt binnen. Het is een enorme hal vol eettentjes. In het midden staan eindeloos veel lange tafels en aan de randen vind je de restaurants. Aan de buitenrand kun je ook aan de bar eten. 

Van lokale specialiteiten tot sappige hamburgers, je vindt het hier allemaal. Ik probeer de Pastel de Bacalhau met Vinho Verde – allebei typisch Lissabon. De Pastel de Bacalhau is een soort kroketje van kabeljauw. Eerlijk gezegd: ik vind ‘t een beetje flauw. De Vinho Verde is een jonge witte wijn en die is lekker fris. Ook proberen? Ga naar Sea Me in de Time Out Market. 

Google Maps locatie

Ga naar het Fado museum in Lissabon

Fado is het Portugese levenslied. Het komt uit Lissabon, dus dit is ook the place to be om een de muziek te ontdekken. Het Museu do Fado is een leuke introductie in de Fado muziek. Met een audiogids loop je door het museum en leer je over de oorsprong van de muziek. Ontdek hoe Fado zich van de huiskamers naar Fadohuizen verplaatste. Hoe het genre zich steeds verder professionaliseerde met vergunningen en outfits en van mondelinge overdracht tot auteursrechtelijk beschermde liederen. Ook maak je kennis met de Portugese gitaar die dubbele snaren heeft en kun je naar verschillende zangers en zangeressen luisteren. 

Google Maps locatie

Bezoek een Fado huis

Wil je Fado live ervaren, dan zit je goed in Lissabon. De muziek is meestal erg verdrietig en gaat meestal over (verloren) liefde. Een Fado huis is meestal een restaurant waar fadistas optreden. Soms is het ook gewoon een cafeetje. Vooral in de wijk Alfama vind je veel van dit soort plekken, dus loop een rondje en je komt vast iets tegen. 

Wil je graag naar één van de populairdere Fadohuizen, dan moet je even reserveren. Dit zijn een paar opties: 

Wandel langs de Taag rivier

Lissabon ligt direct aan het water. Haal dus even een frisse neus langs de rivier. Er liggen kilometers wandel- en fietspad langs de Taag. Gratis en voor niks! 

Rommelmarkt Feira da Ladra

De één noemt het rommel, de ander noemt het vintage. Maar als je op een dinsdag of zaterdag in Lissabon bent, dan is de Feira da Ladra markt een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan. Je vindt er van alles. Kleding, antiek, keramiek, oud speelgoed, stapels dvd’s, noem maar op. De markt opent om 9 uur. Dan scoor je natuurlijk de ‘beste’ spullen. Rond vier uur zijn de meeste mensen hun spullen weer aan het inpakken. 

Google Maps locatie

Lissabon’s rooftop bars

Met zoveel hoogteverschillen in de stad, is het erg leuk om een rooftop bar op te zoeken. Voor het mooie uitzicht en gewoon om een lekker drankje te drinken. Mijn favoriet is de Park Rooftop Bar. Je moet wel even weten waar ‘ie zit (hier), want je loopt er zo voorbij. De rooftop bar zit namelijk bovenop een parkeergarage. Er is een lift, maar of die het doet… Je kunt dus ook gewoon via de parkeergarage omhoog cirkelen. Het uitzicht is echt top, de bediening niet echt. Die is of te bang om Engels te spreken of ze hebben er gewoon geen zin in. Maar goed, laat dat de pret niet drukken!

Andere rooftop bars in Lissabon: 

Santa Justa lift

Middenin het centrum van Lissabon staat opeens een 45 meter hoge ijzeren lift. Hij is ontworpen door een leerling van Gustave Eiffel, dus je herkent er vast de stijl een beetje in. Met de lift ga je snel van straatniveau naar de hoger gelegen heuvel, maar ‘t kost wel 5 euro en er staat vaak een flinke rij. Het is namelijk meer een toeristending dan dat het echt praktisch is. Wel leuk om er even langs te lopen en een fotootje te maken!

Google Maps locatie

Zonsondergang kijken in Lissabon

Omdat Lissabon zo heuvelachtig is, heb je op verschillende plekken in de stad mooie uitzichten. Zeker als de zonsondergang nadert, wordt het hier druk. Dus waar moet je zijn voor een mooie zonsondergang in Lissabon?

Scheur door de straten met GoCars

Officieel is dit een sightseeing tour, maar zodra je eenmaal enthousiast wordt, vergeet je om je heen te kijken en ben je vooral aan het scheuren door de straten. GoCars zijn kleine gele wagentjes waar je met z’n tweeën in kan. Ik schreef er al een artikel over: Toffe activiteit in Lissabon: race met de GoCar door de stad.

Het kasteel van Lissabon: Castelo de São Jorge

Het kasteel van Lissabon ligt op de hoogste heuvel van de stad. Dit is dus ook een topplek om de zonsondergang te bekijken. Castelo de São Jorge is enorm populair en er staat bijna altijd een rij. Ik laat een bezoekje dus ook al twee keer aan me voorbij gaan vanwege de rij totdat ik een keertje langs loop en er haast niemand is. Dit is mijn kans!

Voor een tientje kun je het Moorse kasteel bezoeken, inclusief de ruïnes, het archeologisch museum en de enorme binnentuin. Je kunt over de kasteelmuren heen lopen en er lopen tientallen pauwen rond. Ik raak er een beetje door afgeleid en blijk later meer pauwfoto’s dan kasteelfoto’s te hebben. 

Eventueel kun je het kasteel ook met een rondleiding boeken. Dat doe je hier.

Google Maps locatie

Monument voor ontdekkingsreizigers

Aan de rivier de Taag, vlakbij de Torre de Belém, staat een enorm monument voor ontdekkingsreizigers. Het Padrão dos Descobrimentos. Het is 52 meter hoog en je ziet allerlei belangrijke figuren uit de tijd dat de ontdekkingsreizigers op pad gingen. In het gebouw is een kleine expositie en je kunt met de lift omhoog voor het uitzicht. Het kost maar 3 euro per persoon. Vergeet ook niet de enorme mozaïek voor het monument te bekijken. Hier staan alle ontdekkingsreizen op afgebeeld. 

Google Maps locatie

Adembenemend klooster: Mosteiro dos Jerónimos

Omdat ik er nog nooit van had gehoord, besloot ik ‘even’ het Mosteiro dos Jerónimos klooster te bekijken. Maar blijkbaar weten veel meer mensen van het bestaan, want de rij was enorm. En dus heb ik het klooster alleen van buiten bewonderd en ben ik op de hoek een Pastéis de Belém gaan eten. Ook leuk natuurlijk, maar de volgende keer wil ik wel terug. Want dit 16e-eeuwse klooster ziet er aan de buitenkant in ieder geval veelbelovend uit. Pak het slimmer aan dan ik en koop je ticket alvast online.

Google Maps locatie 

Mosteiro dos Jerónimos klooster Lissabon: klooster met rij mensen ervoor

Torre de Belém in Lissabon

Vasco de Gama is een Portugese ontdekkingsreiziger die de eerste expeditie van Portugal naar India leidde. De toren van Belém ligt op de plek waar die expeditie startte. De toren werd in de 16e eeuw gebouwd als verdedigingswerk. Je kunt het nu uiteraard bezoeken, maar stiekem is het plaatje vanaf de buitenkant het mooist. In de Torre de Belém kun je meer over de geschiedenis van de toren leren en uiteraard mooi uitkijken over de rivier. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden van Lissabon. Koop je ticket alvast online

Google Maps locatie

Heerlijke massage bij Ecomassage

Toe aan een rustmomentje? Bij Ecomassage weten ze er wel raad mee. Ik boek super last-minute (lees: een uur van te voren) een heerlijke deep tissue massage op een regenachtige dag. Ecomassage heeft twee nette massagesalons in het centrum. De service is uitstekend: ik word warm welkom geheten en we bespreken de massageopties. De massagekamer zelf is klein, maar lekker warm en er staat een rustgevend muziekje op. Mijn masseuse moet flink aan het werk bij mijn schouders en mijn kuiten staan in brand, haha. Maar dit is echt genieten hoor. Boek jouw massage – dat kan ook via het WhatsApp icoontje op de site. Bij mij reageerden ze supersnel. 

Museum van moderne kunst (Museu do Chiado)

Het MNAC of Museu do Chiado of Museu Nacional de Arte Contemporânea: het is allemaal hetzelfde museum. Alles draait om moderne kunst. Er zijn wisselende tentoonstellingen dus check zelf even of er iets te zien is wat je aanspreekt. Ik ben vooral onder de indruk van de natuurfotografie en een documentaire-achtig werk over geweld op straat en over schietpartijen op school. Het zijn portretten van de daders opgebouwd uit krantenknipsels over hun daad. De entreeprijs is laag, nog geen 5 euro. Maar zoals ik aan het begin van deze blog al zei: het telt allemaal op. Dus overweeg die Lisbon Card

Google Maps locatie

Ga op zoek naar graffiti in Lissabon

Als je door de straten van Lissabon dwaalt, zul je regelmatig street art tegenkomen. Soms gewoon simpele tekeningen, maar ook mooie muurschilderingen. Mural Graffiti Fado Vadio is zo’n plek waar je wat graffiti kunt bekijken. Eerlijk gezegd: het is een beetje vergane glorie hoewel het wel een leuk plekje is vanwege de trappen. Een korte stop is dus voldoende (Google Maps locatie).

Als je gegarandeerd mooie graffiti wilt zien, dan raad ik je een street art tour aan. Dan hoef je niet zelf op zoek, maar brengt een gids je naar de mooiste plekken. Check deze opties:

Dagtrip vanuit Lissabon: Sintra

Vanuit Lissabon kun je heel makkelijk een paar dagtrips maken. Ik ga voor een dagtrip naar Sintra want het staat daar vol kastelen en dat lijkt me fantastisch. Alleen is mijn timing alles behalve fantastisch. Er is regen voorspeld, maar ik ben toch niet van suiker?! Toch? Nou, het is echt verschrikkelijk k*tweer en er is nauwelijks zicht. Zo jammer. Na het Pena kasteel en het Moorse kasteel geef ik het dus op. Terug naar de stad en snel een massage boeken. Lees meer over mijn regenachtige Sintra bezoek.

Maar mocht ik weer een keertje in Lissabon belanden, dan waag ik zeker een nieuwe poging. Want de plaatjes van de kastelen mét blauwe lucht zijn fantastisch. Je kunt ze ofwel zelf bezoeken en losse tickets kopen, of je gaat mee met een tour.

Hotels in Lissabon

Als je op zoek bent naar hostel vibes met hotel comfort, dan kan ik je Selina Secret Garden en Living Lounge Hostel warm aanbevelen.

Het Living Lounge Hostel ligt midden in het centrum, vlakbij allerlei bezienswaardigheden. Ik heb hier een eenpersoonskamer gereserveerd en daar is optimaal gebruik gemaakt van de beperkte ruimte. Een bed, een kledingkoffer en leuke decoratie aan de muur. Ik kan er mijn kont niet keren, maar daar is de gemeenschappelijke ruimte ook eigenlijk te leuk voor. Het voelt echt een beetje als een huiskamer. Het is er schoon en gezellig. Lees meer reviews en boek bij Booking.com.

Selina Secret Garden ligt een stukje uit het centrum maar wel in een leuke wijk en goed beloopbaar. Het is een hostel met zowel slaapzalen als privékamers. Ook luxe privékamers. In en om het gebouw is heel wat te beleven. Er is een bar met restaurant, een zwembad, een groot dakterras, een yogaruimte én een mooie coworking space. Sluit aan bij het welkomstdrankje om nieuwe mensen te leren kennen en doe mee met allerlei activiteiten: van yoga tot sound healing en van kroegentochten tot dagtrips.

Ik verblijf een week bij Selina. Na de eerste avond vraag ik wel om een andere kamer, want die van mij zit direct boven de bar en het is allemaal vrij gehorig. Ik kan me voorstellen dat je hier in het hoogseizoen ook best last kan hebben van de rooftop bar. Je komt hier echt voor de levendigheid, anders is dit niet de beste plek voor jou. Bekijk de opties bij Selina.

Meer Portugal inspiratie?

  • Accommodatie. Favorieten blijven toch Booking.com en Campspace. Verblijf je het liefst in een hostel? Check Hostelworld.
  • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Tours met een lokale gids regel je via WithLocals. ‘Gratis’ wandeltours boek je bij Freetour.com of GuruWalks en voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
  • Attracties en musea. Wil je met 5% korting naar musea en andere attracties? Gebruik dan deze kortingscode bij Tiqets: KIMOPREIS22
  • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken in Discover Cars een handige site.
  • Bus en trein. Reis met Busbud of FlixBus naar Portugal. En reserveer bussen en treinen ter plaatse met 12Go of Omio.
  • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
  • Reisgidsen. Ik houd van papieren reisgidsen om doorheen te bladeren, te koop bij onder andere Bol.com en Amazon.
  • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
  • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
  • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check sowieso Momondo, Transavia, Skyscanner en Kiwi.
  • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui of de Vakantie Discounter. Of kies voor Shoestring, Sawadee of Corendon. En er is ook nog D-Reizen of Sunweb.
  • Yoga retreat. Of trakteer jezelf op een yoga retreat in Portugal.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie