fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 7 augustus 2023

Wie wel eens in Lissabon is geweest, weet dat je de hele dag heuveltje op, heuveltje af loopt. Goed voor de kuiten en de billen, maar soms is het gewoon fijn om een beetje rond te rijden. Niet met zo’n hop-on hop-off bus, want we willen zelf sturen. En gas geven, veel gas. Wij kiezen daarom voor een tourtje met GoCars.

GoCar in Lissabon mét stomme helm

Het begint goed vandaag. “Bah, we moeten een helm op.” “Gadver, daar is het toch veel te heet voor?” “Dat gaat zo jeuken!” We klagen met z’n allen over hoe stom het is dat we in zo’n klein karretje een helm op moeten. Bij het kantoortje waar onze rit door Lissabon gaat beginnen, vinden die helm grote onzin. Nou… achteraf gezien toch niet. Zodra iedereen een beetje gewend is aan de GoCar vergeten we namelijk de bezienswaardigheden en scheuren we zo hard mogelijk door de straten van Lissabon.

GoCar Lissabon tour: Twee mensen met helm in een GoCar

GoCar rijden (of racen) door Lissabon

GoCars zijn kleine gele wagentjes waar je met twee personen in kan. De gids vertelt ons dat als je ooit scooter hebt gereden dit supermakkelijk is. En als je nog nooit scooter hebt gereden, dan is het ook supermakkelijk. Dat scheelt, want ik heb dat nog nooit gedaan. Voor de GoCars in Lissabon heb je wel een rijbewijs nodig trouwens. Anders moet je je laten rijden door iemand. Dat is overigens minstens zo leuk. We gaan vandaag een stukje van het historische deel van Lissabon bekijken en vervolgens via de waterkant naar Belém en terug.

Veel bekijks: zelf een toeristische attractie

Volgens de site van GoCar is dit het allereerste ‘GPS-guided storytelling’ wagentje. Helaas doet de radio het niet bij iedereen, dus we krijgen niet zoveel van het verhaal mee. En eigenlijk interesseert dat niemand. Als ik op een gegeven moment vooraan rijd en achterom kijk, zie ik alleen maar glimlachen van oor tot oor. We zijn een mooi zooitje blije eitjes met een helmpje op. Deze blije eitjes blijken zelf trouwens ook een attractie. Veel mensen wijzen ons na op straat en maken foto’s van de GoCar.

Met gids of GPS Lissabon ontdekken

Omdat wij met een redelijk grote groep zijn, gaan er twee gidsen op een scooter mee. Zij zorgen ervoor dat wij de ruimte krijgen om over te steken en als groep bij elkaar blijven. En uiteraard wijzen ze de weg en vertellen ze af en toe iets over wat we zien. Je kunt ook gewoon een GoCar voor jezelf huren en daarmee op pad gaan met de GPS-begeleiding of lekker verdwaald raken in de stad. De GoCars zijn trouwens Nederlands fabrikaat.

Welverdiende pauze bij Le Chat Lisboa

Halverwege de tour maken we een stop bij Le Chat Lisboa. De gids vertelt ons dat hij hier nog niet eerder een groep heeft afgezet voor een drankje. Het blijkt een goede keuze. Het uitzicht is er super en we genieten van onze sangria. Ik denk dat het personeel nog nooit zo snel hapjes in mensen heeft zien verdwijnen. We vielen een beetje om van de honger, sorry!

GoCar Lissabon tour Le Chat: Uitzicht Le Chat Lisboa Lissabon

Sightseeing tijdens de GoCar ervaring?

Na deze stop gaan we verder met de GoCars langs onder andere het klooster van Belém. We zien een flink stuk van Lissabon, maar wel vluchtig. Ik raak er in ieder geval van overtuigd dat ik hier nog een keer terug moet komen om meer te bekijken. Qua cultureel en historisch besef is het dus slimmer om individueel een GoCar in Lissabon te huren. Met zo’n groepsactiviteit rijd je toch anders door een stad (lees: race). Nu ben ik veel te druk met degene voor mij inhalen en te ontdekken wat de topsnelheid van zo’n GoCar is. Volgens mij hebben we de 60 kilometer per uur aangetikt. Daarom, en omdat je gewoon tussen het autoverkeer rijdt, is zo’n helm dus helemaal niet zo’n slecht idee.

GoCar in Lissabon: doen!

De GoCar tour is een ontzettend leuke groepsactiviteit in Lissabon. We stappen als blije eitjes weer uit het wagentje en vallen de rest van de dag andere mensen lastig met verhalen over hoe gaaf het was.

Meer Portugal inspiratie?

 • Accommodatie. Favorieten blijven toch Booking.com en Campspace. Verblijf je het liefst in een hostel? Check Hostelworld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Tours met een lokale gids regel je via WithLocals. ‘Gratis’ wandeltours boek je bij Freetour.com of GuruWalks en voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
 • Attracties en musea. Wil je met 5% korting naar musea en andere attracties? Gebruik dan deze kortingscode bij Tiqets: KIMOPREIS22
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken in Discover Cars een handige site.
 • Bus en trein. Reis met Busbud of FlixBus naar Portugal. En reserveer bussen en treinen ter plaatse met 12Go of Omio.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisgidsen. Ik houd van papieren reisgidsen om doorheen te bladeren, te koop bij onder andere Bol.com en Amazon.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check sowieso Momondo, Transavia, Skyscanner en Kiwi.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui of de Vakantie Discounter. Of kies voor Shoestring, Sawadee of Corendon. En er is ook nog D-Reizen of Sunweb.
 • Yoga retreat. Of trakteer jezelf op een yoga retreat in Portugal.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Note: ik mocht mijn GoCar met korting uitproberen. Ik heb geen afspraken gemaakt over wat ik zou schrijven over de tour. Dit is hoe ik de GoCar tour heb ervaren. 

Voor het eerst gepubliceerd: oktober 2016. Daarna geüpdatet.

Schrijf een reactie