fbpx

Laatste update: 4 oktober 2023

Reality dating shows worden op de mooiste locaties opgenomen. Eigenlijk altijd op tropische bestemmingen als Mexico, Curaçao en Jamaica. De perfecte setting om verliefd te worden (en voor veel drama). Zie jij een verblijf in één van de luxe vakantievilla’s uit de programma’s wel zitten, maar dan zonder camera op je neus? Dat kan. Als je veel geld hebt. Heel. Veel. Geld. 

Guilty pleasure: reality datingshows

Hoe heerlijk is het om hersenloos reality datingprogramma’s te kijken? Ik hou er van. Boer zoekt Vrouw, Love is Blind, Temptation Island… Voor je het weet heb je een heel seizoen weggekeken en ingeleverd op een paar uur slaap. Oeps. Maar los van de zéér hoge entertainmentwaarde, heb je wel eens goed gekeken naar de bizar luxe verblijven? De liefde vind je namelijk niet in een hostel, maar in suites en villa’s. ExpressVPN zocht uit in welke vakantievilla’s de datingshows zijn opgenomen (en bij welk programma je de meeste kans hebt op het vinden van de liefde). 

Opnamelocaties reality datingprogramma’s

In het onderzoek is vooral gekeken naar de Amerikaanse, Engelse en Australische datingprogramma’s. Maar goed, daar smullen wij ook van. Dus ben je benieuwd waar de rozen van de Amerikaanse Bachelorette worden uitgedeeld en of je een weekje naar de Mexicaanse suites van Love is Blind kunt boeken? Dit zijn de locaties!

Waar is Love is Blind opgenomen? 

Een groot deel van de tijd zitten de kandidaten van Love is Blind in ‘pods’. Kleine ruimtes waar ze door een muur heen potentiële liefdes ontmoeten zonder hen te zien. Vervolgens vragen ze elkaar ongezien ten huwelijk en na een maand staan ze aan het altaar waar een ‘ja’ of een ‘nee volgt. Eenmaal verloofd gaan ze naar Mexico. Naar het TRS Yucatan Hotel om precies te zijn. 

Het Love is Blind hotel in Mexico is uiteraard een vijfsterrenhotel. Het ligt in Akumal (vlakbij Tulum en Playa del Carmen). Er is een privéstrand, meerdere zwembaden, verschillende restaurants, allerlei sportmogelijkheden, een spa en meer. Voor zo’n € 3000 zit je een week all-inclusive op de opnamelocatie van Love is Blind. Bekijk het hotel

TRS Yucatan Hotel Love is Blind
Foto: Palladium Hotel Group

Waar is de Bachelorette opgenomen? 

Volgens mij was de Bachelorette de eerste reality datingshow waar ik verslaafd aan raakte. Maar na een paar seizoenen ben ik het programma toch uit het oog verloren. Al twintig jaar lang worden er rozen uitgedeeld aan de mannen die nog een dagje langer om de hand van de Bachelorette mogen dingen. 

Het laatste seizoen van de Bachelorette is opgenomen in Villa de la Vina in Malibu. Als ik de foto’s zo bekijk, denk ik eigenlijk dat het programma al jaren hier wordt gefilmd. Het stond eerder nog op Airbnb voor bijna € 30.000 per nacht. Per nacht ja, dat lees je goed. Nu is het vooral een locatie voor evenementen waar je ook kunt blijven slapen. Klik maar eens door de site heen. 

Waar is Temptation Island opgenomen?

Bij Temptation Island gaan deelnemers niet op zoek naar de liefde, maar testen ze hoe sterk hun huidige liefde is. In een tropische setting met veel drank en heel veel vrijgezellen stellen de koppels hun relatie op de proef. In de Amerikaanse versie van het datingprogramma verbleven de stellen in het chique vijfsterrenresort Andaz Maui at Wailea Resort. Hier blijven in de luxe villa’s kost je maar liefst € 3484 per nacht en dan krijg je alleen maar ontbijt. Toch een beetje karig hè? Een ‘gewone’ kamer kost ook al snel meer dan € 1000 per nacht. Maar dan slaap je wel op de filmlocatie van Temptation Island US en er zijn vier zwembaden, twee restaurants en een spa.

Andaz Maui at Wailea Resort Temptation Island
Foto: Hyatt

De Nederlandse Temptation Island werd in 2022 opgenomen op de Dominicaanse Republiek. Dat is toch een stukje betaalbaarder. Dit is de damesvilla en dit is de mannenvilla. Niet verkeerd toch? 

Waar is Married at First Sight opgenomen?

Bij Married at First Sight springen de deelnemers direct in het huwelijksbootje en hopen ze op een goede afloop. Dat gaat nog best goed trouwens want er zijn al heel wat getrouwde stellen en baby’s. De deelnemers worden ook niet zomaar met elkaar gematcht, een team van experts zoekt de perfecte match uit.

MAFS wordt in verschillende landen uitgezonden en de Amerikaanse versie stuurde de kersverse koppels afgelopen seizoen naar Jamaica. Het Grand Palladium Lady Hamilton Resort & Spa in Montego Bay is een extreem luxe all-inclusive resort. Het hotel heeft een eigen baai en alle kamers zit een jacuzzi. Check ook even meer foto’s: die ligging! Wow. Qua budget helaas vrij onbereikbaar: reken op ruim € 4000 per week. 

Grand Palladium Lady Hamilton Married at First Sight
Foto: Palladium Hotel Group

Meer vakantievilla’s uit reality datingprogramma’s

Ben je benieuwd naar de opnamelocatie van jouw favoriete reality datingshow? Check dan vooral even het onderzoek van ExpressVPN, daar vind je er veel meer. Nu alleen nog bedenken hoe je deze luxe moet betalen…

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Note: deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met ExpressVPN 

Schrijf een reactie