Gillend gek in Playa del Carmen

Gillend gek in Playa del Carmen

Laatste update

De naam klinkt veelbelovend, maar Playa del Carmen is voor mij een levensechte nachtmerrie. Ik word hier gillend gek! Deze Mexicaanse strandplaats kan ik je alleen maar afraden. Maar vooruit, als je er dan toch bent, heb ik wel een paar tips.

Make it stop!

Playa del Carmen stond eigenlijk niet in de planning. Ik heb er voldoende over gehoord om te weten dat ik er niet blij van ga worden. Al het slechte van toerisme komt samen in Playa del Carmen: mensen die me een restaurant of bar in willen kletsen, eindeloze happy hours, dronken strandgangers, geluidsoverlast, een overdosis Westerse winkels, eindeloze souvenirwinkels… Noem het maar op. En stiekem, vind ik het strand er helemaal niet mooi. De Mexicaanse kustlijn kent echt veel mooiere plekken. Ik ben ook zo overdonderd door al het lawaai en de mensenmassa dat ik niet eens foto’s maak, oeps!

Waarom dan toch Playa del Carmen?

Wat ik hier dan in godsnaam doe? Om naar Cozumel te gaan, moet ik hier de boot pakken. Omdat ik bij terugkomst van het eiland pas de volgende dag de bus naar de volgende bestemming heb, verblijf ik één nachtje in Playa del Carmen (Playa, in de volksmond). Dat moet ik net aankunnen. Oftewel, kort samengevat zijn mijn tips: pak de boot, verblijf niet bij Hostel Che, eet lokaal, drink cocktails en ga snel weg.

Boot: naar Cozumel

Vanuit Playa del Carmen pak je eenvoudig de boot naar Cozumel. De Ultramar-boot gaat bijvoorbeeld ieder uur van 7 uur ’s ochtends tot en met 23 uur ’s avonds. De zee is behoorlijk wild hier, dus als je er gevoelig voor bent, neem dan absoluut je medicijnen tegen reisziekte in. Er wordt namelijk wat afgeklotst en -gekotst op deze boot.

Verblijf: Hostel Che Playa

Samen met twee vrienden verblijf ik in Hostel Che Playa. We kiezen voor een privékamer omdat we even geen zin hebben in een slaapzaal. Het is verschrikkelijk. Het is een lucht- en lichtdicht hok waar net een stapelbed en een gewoon bed in past. Aan de ene kant loopt water langs de muur naar beneden. Er zit een heel klein badkamertje in. Onze deur zit middenin een slaapzaal, terwijl het idee van de privékamer juist is dat je die ontloopt. De bardame heeft alleen oog voor haar telefoon, dus aan een biertje bestellen komen we niet toe. Dit is echt een hele slechte deal die ons bijna 70 euro kost. Wees gewaarschuwd!

Avondeten: Marisquerias El Gusto Jarocho

’s Avonds willen we een hapje eten, maar het liefst lokaal. Na wat ronddwalen belanden we bij visrestaurant Marisquerias El Gusto Jarocho. We zijn blij: de service is snel, de vis is vers en er is ruim voldoende knoflook.

Cocktails: Aldea Corazon

In de hoofdstraat vinden we het maar moeilijk om een leuke plek te vinden voor een cocktail. De meeste bars zijn heel Amerikaans en de muziek staat op het hoogste volume. Ons oog valt op het onopvallende Aldea Corazon. De straatkant geeft niet weg hoe mooi het is. Er zijn sfeervolle zitjes verdeeld over verschillende niveaus in een tuin vol planten en bomen rondom een droge cenote. Eigenlijk is het niet de bedoeling dat we alleen cocktails drinken, fluistert de ober. Normaal gesproken moet je hier ook dineren, maar het mag vandaag wel omdat het rustig is. Het is bizar hoe stil het hier is. De jungletuin doet ons echt even de gekte van Playa del Carmen vergeten.

Doei doei Playa del Carmen

Je begrijpt, ik ben blij als ik weer weg kan. Soms is een plaats gewoon niet helemaal ‘je ding’. Voor mij is Playa del Carmen de hel, een ander vindt het weer fantastisch. Meningen verschillen ;-).

Kim

Kim is de vrouw / de dame / het meisje achter Kimopreis.nl. Soms reist ze alleen, soms met vrienden. Zowel dichtbij als ver weg is ze altijd op zoek naar de mooiste ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.