fbpx

Laatste update: 28 oktober 2017

Een etentje kan memorabel zijn omdat het eten fantastisch is óf omdat de plek zo bijzonder is. Dat laatste is het geval bij mijn tips voor eten in Praag.

Dineren in het #2 lelijkste gebouw ter wereld

Wat een bijzondere eer: de Zizkov Television Tower staat op de tweede plek van de lijst van meest lelijke gebouwen. Ik begrijp het wel, alhoewel ik het echt niet spuuglelijk vind. Tien glasvezel baby’s beklimmen de toren. Ze zijn een ontwerp van een Tsjechische kunstenaar en je vindt nog drie van deze babies in het Kampa Park. Wat ze op deze toren doen? Geen idee. Deze hoogste toren van Tsjechie heeft wel een prachtig uitzicht over de stad. De toren is 216 meter hoog en op 66 meter kun je eten bij restaurant Oblaca. Best wel chique, maar je betaalt naar mijn mening vooral voor de locatie en het uitzicht. Ik vind het eten matig helaas. Toch had ik het niet willen missen.

Uitzicht vanuit Oblaca restaurant over Praag

Het treintjesrestaurant

Het thema van restaurant Výtopna is treinen. In de treincoupés in het restaurant kun je gewoon plaatsnemen en van je maaltijd genieten. Er is een wand vol miniatuurtreinen en het hoogtepunt van het restaurant is de spoorlijn. Door het hele restaurant loopt een miniatuurspoorlijn waar continu treinen overheen rijden. Deze treinen brengen de drankjes rond in hun wagons. De barvrouw maakt de drankjes klaar, zet ze in de wagons en programmeert het treintje richting de juiste tafel. Alle eters zijn druk in de weer met foto’s maken want dit is toch best bijzonder! De menukaart biedt van alles wat, vooral pizza. Het is dus niet heel exclusief eten, maar wel heel bijzonder. In Praag heeft restaurant Výtopna twee vestigingen. De Palladium vestiging zit middenin een winkelcentrum, dus qua sfeer niet heel knus.

 

Dineren in de geur van bier

U Medvidku is een hotel, restaurant en brouwerij ineen, en dat ruik je. De brouwerij is zo ingericht dat er volop gebrouwen kan worden, maar ook gegeten. Dat betekent wel dat je met je neus op het brouwproces zit en dat ruikt helaas niet naar bloemetjes. Maar het voelt wel lekker authentiek. Ik vind het leuker in de brouwerij zitten, dan in het restaurantgedeelte. Na een paar biertjes ruik je die geur toch niet meer? (Uhhh, wel dus.) Tsjechische maaltijden (veel vlees) met huisgebrouwen bier geserveerd door grote mannen met schorten. U Medvidku beweert het sterkste bier ter wereld te brouwen: XBEER-33. Ik sla even over!

Bier brouwen bij U Medvidku

 

Schrijf een reactie