fbpx

Laatste update: 16 maart 2021

Voor de perfecte zonsondergang op Ibiza moet je aan de westkant van het eiland zijn. Daar kun je dagelijks dit magische moment meemaken. Kies je favoriete plek voor de zonsondergang!

Sunset Ashram (Cala Conta)

Tja, als het woord sunset zelfs in de naam van het beroemde cafe-restaurant zit, dan weet je dat je hier goed zit. Het is hier rond zonsondergang dan ook eigenlijk altijd druk. Je bent welkom om gewoon een drankje te doen, maar je kunt ook blijven eten. 

Als er geen plek is in het restaurant, dan is het strand van Cala Conta ook geen straf hoor. Of strijk neer op de rotsen. 

Chiringuito Cala Escondida (Cala Comte)

Vlakbij de Sunset Ashram zit Chiringuito Cala Escondida. Dit is iets meer low key dan Sunset Ashram, hoewel die eigenlijk ook al low key is. Bestel een koud biertje of een kan sangria en geniet van de zonsondergang. 

Hostal La Torre (San Antoni)

Hostal La Torre ligt op een prachtige rotspartij waar je kan genieten van een drankje en de zonsondergang. Let op: dit is een populaire plek. Reserveren is gewenst, of neem genoegen met een plekje op de rotsen. Dat doen trouwens veel mensen hoor. Die nemen gewoon een eigen drankje en hapje mee. 

Playa de Benirrás (Sant Joan)

Het strand van Benirrás is waar de hippies op zondag komen trommelen. Dat is een groot feest waar je op tijd bij moet zijn. Zorg dat je in de middag al op het strand bent, anders sta je in de file. Dansen op het strand terwijl de zon in het water zakt, wat wil je nog meer? Ook op andere dagen kun je hier natuurlijk de zonsondergang bewonderen. Je ziet ‘m langzaam achter het eilandje voor de kust (Cap Bernat) zakken. 

Tip! Ontdek wat je nog meer kunt beleven op Ibiza met deze Ibiza tips.

Es Vedra / Cala d’Hort

De zonsondergang op Ibiza bekijken bij Es Vedra is terecht erg populair. De eilandrots Es Vedra is beroemd vanwege de vele mythes en verhalen die erover verteld worden: van UFO’s tot magnetische velden en van godin Tanit tot Shiva. De zonsondergang bekijk je of vanaf het Cala d’Hort strand of het uitkijkpunt tegenover Es Vedra. 

Sunset Strip van San Antoni

Ik ben eigenlijk totaal geen fan van San Antoni. Ik vind het zon-zee-zuipen-gehalte iets te hoog. Maar ja, de zonsondergang kun je er wel perfect zien. Kies bijvoorbeeld voor het beroemde Café del Mar, of neem een eigen drankje mee en ga op de rotsen voor de Sunset Strip zitten. Want: bij veel bars aan de Sunset Strip moet je al ruim op tijd een plekje vinden en geldt er een minimum bedrag wat je moet uitgeven.

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Op deze website staan affiliate links. Als jij via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik daarvoor mogelijk een kleine commissie. Hier betaal jij uiteraard niets extra’s voor.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.