fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 2 oktober 2023

Voor de mooiste zonsondergang op Ibiza moet je aan de westkant van het eiland zijn. Daar kun je dagelijks dit magische moment meemaken. Kies je favoriete plek voor de zonsondergang!

Sunset Ashram (Cala Conta)

Tja, als het woord sunset zelfs in de naam van het beroemde cafe-restaurant zit, dan weet je dat je hier goed zit. Het is hier rond zonsondergang dan ook eigenlijk altijd druk. Je bent welkom om gewoon een drankje te doen, maar je kunt ook blijven eten. 

Als er geen plek is in het restaurant, dan is het strand van Cala Conta ook geen straf hoor. Of strijk neer op de rotsen. 

Google Maps locatie

Chiringuito Cala Escondida (Cala Comte)

Vlakbij de Sunset Ashram zit Chiringuito Cala Escondida. Dit is iets meer low key dan Sunset Ashram, hoewel die eigenlijk ook al low key is. Bestel een koud biertje of een kan sangria en geniet van de zonsondergang. Het is een van mijn favoriete plekken omdat het wat afgelegen aanvoelt zo in de baai, alhoewel steeds meer mensen deze fijne plek lijken te ontdekken.

Google Maps locatie

Hostal La Torre (San Antoni)

Hostal La Torre ligt op een prachtige rotspartij waar je kan genieten van een drankje en de zonsondergang. Let op: dit is een populaire plek om de zonsondergang op Ibiza te bewonderen. Reserveren is gewenst, of neem genoegen met een plekje op de rotsen. Dat doen trouwens veel mensen hoor. Die nemen gewoon een eigen drankje en hapje mee. 

Google Maps locatie

Playa de Benirrás (Sant Joan)

Het strand van Benirrás is waar de hippies op zondag komen trommelen. Dat is een groot feest waar je op tijd bij moet zijn. Zorg dat je in de middag al op het strand bent, anders sta je in de file. Dansen op het strand terwijl de zon in het water zakt, wat wil je nog meer? Ook op andere dagen kun je hier natuurlijk de zonsondergang bewonderen. Je ziet ‘m langzaam achter het eilandje voor de kust (Cap Bernat) zakken. 

Google Maps locatie

Tip! Ontdek wat je nog meer kunt beleven op Ibiza met deze Ibiza tips.

Es Vedra / Cala d’Hort

De zonsondergang op Ibiza bekijken bij Es Vedra is terecht erg populair. De eilandrots Es Vedra is beroemd vanwege de vele mythes en verhalen die erover verteld worden: van UFO’s tot magnetische velden en van godin Tanit tot Shiva. De zonsondergang bekijk je of vanaf het Cala d’Hort strand of het uitkijkpunt tegenover Es Vedra. 

Ook leuk: geniet van de Es Vedra zonsondergang vanaf een boot.

Google Maps locatie

Sunset Strip van San Antoni

Ik ben eigenlijk totaal geen fan van San Antoni. Ik vind het zon-zee-zuipen-gehalte iets te hoog. Maar ja, de zonsondergang kun je er wel perfect zien. Kies bijvoorbeeld voor het beroemde Café del Mar, of neem een eigen drankje mee en ga op de rotsen voor de Sunset Strip zitten. Want: bij veel bars aan de Sunset Strip moet je al ruim op tijd een plekje vinden en geldt er een minimum bedrag wat je moet uitgeven.

Google Maps locatie

Kumharas (Sant Josep)

Kumharas is één van mijn favoriete relaxte, betaalbare opties voor prachtige zonsondergangen op Ibiza. Kumharas neemt geen reserveringen aan, dus zorg dat je op tijd bent, zeker in het hoogseizoen. Er zijn veel zitplaatsen buiten direct aan het strand en je zit zo’n beetje op de eerste rij om de zonsondergang te bewonderen. De prijzen voor zowel eten als drinken zijn zeer acceptabel voor Ibiza-normen en ik vind het leuk dat veel lokale bewoners ook van deze plek lijken te genieten.

Google Maps locatie

Alma Sunset (Port des Torrent)

Nou, als je het woord zonsondergang in de naam van je strandbar durft te zetten, moet je het wel waarmaken. En Alma Sunset doet dat. Je vindt Alma Sunset aan het strand van Port des Torrent. Het is een prachtige baai en je hebt hier een perfect zicht op de zonsondergang. Ga lekker zitten, bestel een kan sangria, wacht, sip en geniet. Vaak draait een DJ wat deuntjes voor wat extra sunset vibes.

Google Maps locatie

Update 2023: Alma Sunset heet nu Tigre Morado Ibiza, of het nog dezelfde vibe heeft, weet ik niet, maar de zonsondergang is er uiteraard nog!

Meer Ibiza inspiratie?

 • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Ga je liever voor een hostel? Check HostelWorld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Ook WithLocals heeft leuke opties. Voor ‘gratis’ wandeltours moet je bij Freetours of GuruWalk zijn en Baja Bikes organiseert fietstours.
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Bij Discover Cars kun je nog meer prijzen vergelijken.
 • Boot. Je kunt vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Ibiza met Balearia. Balearia vaart ook tussen Ibiza en Formentera. Vergelijk de prijzen van alle aanbieders bij Direct Ferries.
 • Clubs. Koop hier je clubtickets.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisgidsen. Ik houd van de praktische gidsen van Lonely Planet, maar voor Ibiza ga ik liever voor de inspiratiegidsen en daar heeft Bol.com er heel veel van. Maar je kunt ook bij Amazon terecht.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui, of liever D-reizen, SunwebVakantie Discounter of Corendon?
 • Vliegtickets. Kijk sowieso bij Transavia en Vueling, maar vergelijk je opties! Check in ieder geval ook MomondoSkyscanner, en Kiwi.
 • Yoga retreat. Of, ga voor een heerlijk yoga retreat op Ibiza.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: mei 2020. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie