Zwembad van het Mayan Monkey Cancún Hostel.

Cancún, als je aan de hotelzone wilt ontsnappen

Laatste update

Cancún is alles wat je erover gelezen hebt: luid, druk, toeristisch, Amerikaans. Goede redenen voor Nederlanders om de stad over te slaan. Maar vliegen op Cancún is wel lekker goedkoop en gelukkig kun je de hotelzone vermijden.

Tof hostel: Mayan Monkey Cancún Hostel

Oké, tip1. Boek het Mayan Monkey Cancún Hostel (aff.). Dit nieuwe hostel ligt in de stad Cancún, dus niet aan het strand. Het is ruim opgezet, de slaapzalen zijn schoon, bij je bed heb je een gordijntje voor privacy en een grote kluis. Er is een dakterras met een leuke bar en een zwembad.Ontbijt en diner zijn inbegrepen bij je verblijf. Beiden zijn gewoon simpel. Voor het diner verzamelt rond half 8 iedereen zich op het dakterras. Je krijgt dan een eenvoudig bordje pasta of iets soortgelijks. Regelmatig zijn er activiteiten, zoals een cocktail workshop of een yogales. Wat wil je nog meer? Mijn eerste twee nachten in Mexico heb ik in dit hostel doorgebracht. Mijn bagage was er nog niet en het personeel heeft me heel goed geholpen met het vliegveld achter de broek aan zitten.

Het hostel ligt op nog geen vijf minuten lopen van het ADO busstation (een goede busorganisatie in Mexico voor langere afstanden). Hier kun je ook eenvoudig langs de weg een R1 bus aanhouden: een lokale bus die je voor 12 pesos naar het strand van de hotelzone brengt. Zorg alsjeblieft voor gepast geld. De buschauffeurs zetten je namelijk maar al te graag af met het wisselgeld. Bienvenido en Mexico.

Taco’s!

Tip 2: stort jezelf op een paar goede taco’s. Schuin tegenover het Mayan Monkey Cancún hostel zit Taqueria Coapeñitos. Het is hier een komen en gaan van mensen. Op het menu staan taco’s, taco’s en taco’s (en nog een paar andere dingen). Voor een paar euro heb je hier een lekkere typisch Mexicaanse snack, lunch of avondeten.

Hippe koffietent

En tenslotte tip 3: Café Azul. Op 50 meter links van het hostel ligt een hippe koffietent. Het is zo klein, dat ik er in eerste instantie per ongeluk voorbij loop. Je kunt hier goede koffie drinken, er is een uitgebreid assortiment thee en je kan er ook terecht voor taartjes, ontbijt en lunch. Misschien moet je wel even een vestje meenemen, want de airco staat op standje vrieskist.

Kim

Kim is de vrouw / de dame / het meisje achter Kimopreis.nl. Soms reist ze alleen, soms met vrienden. Zowel dichtbij als ver weg is ze altijd op zoek naar de mooiste ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.