fbpx

Laatste update: 13 maart 2016

In de omgeving van Viñales op Cuba kun je prachtig wandelen, fietsen, klimmen en paardrijden. Het is de perfecte locatie om actief bezig te zijn en vervolgens lekker neer te ploffen bij het zwembad. Moet je kiezen voor Hotel Los Jazmines of La Ermita?

Relaxtijd in Viñales

Viñales is een klein stadje in de Valle de Viñales. Op de kaart van Cuba in het Westen, links dus. Het is één van de meest bezochte plekken op Cuba vanwege de prachtige natuur. En terecht! In het park vind je bananenbomen, tabaksplantages, koffieplantages, maar ook bergen en de kleinere steile kalksteen variant daarvan die die Cubanen mogotes noemen. Dit gebied schreeuwt erom om ontdekt te worden. Te voet, te paard, te fiets… Wat jij wil. Ik koos voor een paardrijtocht en vond dat ik daarna wel wat relaxtijd had verdiend. Op naar het zwembad dus!

Optie 1: La Ermita

Er zijn twee opties voor een zwembad met uitzicht in Viñales. Ik ga naar beide zwembaden: de ene dag naar La Ermita en de tweede dag naar Los Jazmines. En de derde dag weer naar La Ermita. Je begrijpt dus al waar mijn voorkeur ligt. La Ermita heeft uitzicht over de vallei en het stadje. Het hotel bestaat uit appartementen die heel rustiek ogen. Van binnen schijnen ze minder mooi te zijn.

Zwembad La Ermita Cuba

appartementen La Ermita Cuba

Doordat het zo ruim opgezet is, voel ik me middenin de natuur. Er is veel gras en groen en het is lekker rustig bij het zwembad. De barman maakt goede mojitos en piña coladas en de sandwiches zijn ook lekker. Tegen zonsondergang verzamelt iedereen zich op het grasveld en het terras om te genieten van het uitzicht.

Sunset Valle de Vinales

Optie 2: Hotel Los Jazmines

De andere optie is Hotel Los Jazmines, geprezen om het prachtige uitzicht over de vallei. Je kan hier naast het hotel al van genieten, dus je hoeft niet per se naar binnen. Ik merk wel dat dit de populairdere optie is. Tourbussen rijden af en aan. Dat doet wel wat af aan de charme.

Hotel Los Jazmines Cuba Vinales uitzicht

Aan het zwembad kun je een simpel hapje eten. Ik kies voor een bord rijst met garnalen, niet bijzonder, wel voedzaam. Het hotel zelf is roze gekleurd en in ieder geval niet mijn smaak. Het voelt veel meer als een resort en er zijn simpelweg veel toeristen. Het uitzicht maakt dat goed. Zelfs op een bewolkte dag kun je je hart ophalen aan het uitzicht.

zwembad Hotel Los Jazmines

Kim bij Hotel Los Jazmines Vinales

Entreeprijs en afstand

Voor zowel Hotel Los Jazmines en La Ermita betaal je 3 CUC om binnen te komen. Naar La Ermita is het zo’n 25 minuten lopen  (2 km) en naar Los Jazmines ongeveer 50 minuten (4 km). Het is allebei bergop, maar prima te doen. De weg naar Los Jazmines vind ik wat minder prettig om te lopen omdat er flink wat auto’s op volle vaart vlak langs je rijden. In het centrum van Viñales staat op borden al aangegeven welke kan je op moet: La Ermita heeft een eigen bord en voor Los Jazmines volg je de weg naar Pinar del Rio.

And the winner is…. La Ermita

Als je geen tijd hebt om beide zwembaden te bezoeken, of geen zin hebt om twee keer entree te betalen, raad ik je aan om naar La Ermita te gaan. Iets minder ver lopen en ik vind de setting fijner. Het gebouw is mooier en er zijn een stuk minder toeristen. Met z’n allen op het grasveldje naar de zonsondergang kijken onder het genot van een cocktailtje of biertje is een fijne afsluiting van een mooie dag.

uitzicht La Ermita Cuba Vinales

 

Reacties

  1. Jaaaaa, ik ben ook in La Ermita geweest. Volgens mij hadden we daar op instagram laatst contact over? Ik weet het niet meer, maar hoe dan ook gaaf dat je er ook geweest bent!

  2. Wij verbleven twee nachten in La Ermita. De kamers zijn prima, en zeker niet teleurstellend. Vanaf ons balkon keken we – via het zwembad – zo naar de valei. Het viel ons op dat er ’s ochtends vroeg veel geblaf en ander lawaai uit Vinales kwam. Heb je daar geen last van gehad in je casa?

    • Wat heerlijk! Heb je ook 100 foto’s van het uitzicht? 🙂
      Ik vond het gelukkig wel meevallen met het lawaai. Maar Vinales was ook op het einde van mijn trip, dus wellicht was ik er al helemaal aan gewend?

Schrijf een reactie