Laatste update

De dierentuin is eigenlijk altijd een leuk uitstapje. Artis doet daar in de zomer een schepje bovenop en organiseert ZOOmeravonden. Dat betekent muziek, picknicken en natuurlijk aapjes kijken.

Dierentuin tijdens een hittegolf?!

Middenin de hittegolf naar Artis klinkt misschien niet als het allerbeste plan ooit. Maar dat was het wel. Rond vier uur was het heerlijk rustig in het park en kunnen we met gemak een rondje lopen en de dieren bekijken. Ondertussen zorgen conservatoriumstudenten op verschillende plekken in Artis voor live muziek. Best fijn!

pinguin artis  Artis ZOOmeravond picknick

Picknicken met muziek

Inmiddels verzamelen zich flink wat mensen op het grasveld bij de Muziektent. Vast onderdeel van de ZOOmeravond is een optreden van een artiest. Deze keer is dat Novastar. Een Nederlandse singer-songwriter die in Antwerpen woont. Ik dacht dat ik waarschijnlijk wel een nummer van deze man zou kennen, maar ik blijk een heuse groupie. Hits als The Best Is Yet To Come, Wrong en Because komen voorbij. Ondertussen genietend we van een wijntje en een tapastasje (olijven, garnalen, brood met smeersels en ander lekkers voor een tientje). Dit is een fijne avond! Je kunt naast tapas ook barbecuegerechten krijgen en uiteraard een wijntje en een speciaalbiertje. Je mag ook je eigen eten en drinken meenemen.

Novastar Artis

Avondrondleiding Artis

Na het muzikale gedeelte kun je nog mee met de avondrondleiding. Wij lopen direct van de picknick naar de Apenrots. We sluiten vrolijk aan bij een groep met een wijntje in onze hand, dat blijkt niet helemaal de bedoeling. Niet zo gek ook eigenlijk, dus die zetten we snel weg. De rondleiding brengt ons langs veel verschillende dieren waar we leuke uitleg bij krijgen. Erg leuk om wat inside information te krijgen over het reilen en zeilen van de dieren maar ook Artis zelf. De rondleiding duurt bijna twee uur. Dat hadden we echt niet verwacht: erg gaaf dat hier zo de tijd voor wordt genomen! En dat terwijl de ZOOmeravond gewoon gratis is, je betaalt enkel de entree voor Artis. Wij vinden dus dat onze gids wel een fooi verdient.

rondleiding artis

Bezoek de ZOOmeravond

Dit jaar is het al de twaalfde editie van de ZOOmeravonden. In de zomermaanden kun je iedere zaterdag tot een uurtje of tien ‘s avonds terecht. Kom je vooral voor de muziek en de picknick, dan raad ik je aan om in rond vier uur bij de dierentuin te zijn. Dan kun je nog een rondje door het park lopen voor je je op je picknickkleedje installeert. Wil je meer tijd om de dieren te zien, dan ga je uiteraard wat eerder. Ga je met kinderen, dan ook. In het park leest er overdag al iemand voor uit een kinderboek, is er een kinderactiviteit als dansen en een speciale kinderrondleiding.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.