fbpx

Laatste update: 18 april 2019

Om te besparen op mijn vliegticket accepteer ik vaak een lange overstap. Eenmaal geland op mijn tussenstop, heb ik meestal spijt en ben ik jaloers op de mensen in de luchthavenlounges. Maar guess, what? Ik kan daar ook terecht!

Vervelen op het vliegveld

Slapen op een bankje, de winkels afstruinen, een oplaadpunt voor m’n telefoon zoeken, m’n vierde veel te dure cappuccino drinken: een lange overstap is saai. En ook nog eens ontzettend oncomfortabel. Een lange overstap is stom. Tenzij ‘ie natuurlijk zo lang is dat je het vliegveld af kan, zoals ik meemaakte in Xiamen en Madrid.

Toegang tot de airport lounge kopen

Ik dacht altijd dat de vliegveldlounges voor de chique mensen was, maar dat is dus helemaal niet zo. Iedereen kan gewoon toegang kopen. Dat doe je via LoungeBuddy: een handige app en website waar je met een paar klikken van entrée in de lounge verzekerd bent. Dat kun je al twee maanden van te voren regelen, maar ook nog bij aankomst op het vliegveld (ervan uitgaande dat er nog plek is).

Wat is het voordeel van een vliegveldlounge?

Op vrijwel ieder vliegveld heb je lounges en de één is de andere niet. Bij de ene lounge is het eten fantastisch en zit het bij de entreeprijs is, bij de ander is het dramatisch. Soms kun je douchen en vaak is er snelle wi-fi. Bij sommige lounges krijg je zelfs gratis cocktails.

Betalen voor een lounge: goede deal?

Hoe duur het is om van een vliegveldlounge gebruik te mogen maken, hangt een beetje af van het land waar je bent en welke faciliteiten er zijn. Reken op € 25 tot € 50, maar er zijn ook uitschieters! Het klinkt misschien prijzig, maar ga eens na hoe duur een maaltijd en een drankje op het vliegveld zijn. De lounges zijn vaak all-inclusive. Als je op de site of de app van LoungeBuddy je vliegveld opzoekt, zie je een overzicht van beschikbare lounges en de faciliteiten. Er staan zelfs reviews van bezoekers bij. Je kunt dus goed een afweging maken of je het een goede deal vindt.

Waar moet je op letten bij het boeken?

Als je een lounge uitkiest, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld:

  • Wat is er bij de prijs inbegrepen?
  • Wat zijn de openingstijden
  • Hoe lang mag je blijven?
  • Zijn kinderen welkom?
  • Waar zit de lounge?
  • Tot wanneer kun je annuleren?
  • Mag je er roken?

Dus, onthoud LoungeBuddy voor je volgende overstap!
Of misschien wil je zelfs extra vroeg naar het vliegveld komen om van de freebies te genieten.

Schrijf een reactie