fbpx

Read in: Engels

Laatste update: 20 juli 2022

Zin in rust en ruimte in je hoofd? Een yoga vakantie of yoga weekend binnen de landsgrenzen is heerlijk ontspannen, dichtbij huis en bestaat uit zoveel meer dan alleen yoga. Fantastische accommodaties, prachtige wandelingen, gezond eten… Check snel het lijstje met fijne opties voor yoga retreats in Nederland.

Bij bijna alle yoga retreats zorgt de organisatie voor yogamatten, bolsters, blokken et cetera. Maar mocht je het fijner vinden om zelf een matje mee te nemen, kijk dan eens of je een fijne, licht yogamat voor op reis kunt vinden.

Yoga en detoxen in Zandvoort (3 dagen)

Een heerlijk yogaretreat aan het strand. Je gaat je drie dagen lang heel goed voor je lichaam zorgen. Yogalessen, ademhalingsworkshops en sapvasten: je krijgt het hele pakket. Je verblijft in een fijn hotel vlakbij het strand en het centrum van Zandvoort.

SUP yoga retreat in Zeeland (3 dagen)

Dit is een fijn outdoor yoga retreat met actieve flow yoga en relaxte yin yoga. En dus met SUP yoga: yoga op een enorm surfboard. Het is een speciaal surfboard waardoor je behoorlijk stabiel staat, maar op een zomerse dag is het misschien best fijn als je er wél afvalt. 😉 Er staan veel yogalessen op het programma, maar er is ook voldoende tijd om van de wellness faciliteiten te genieten!

Yoga en food retreat in Limburg (4 dagen)

Dit is een kleine yogavakantie van maar liefst vierdagen in het mooie Limburg. En er zit zo ontzettend veel in het programma. Zo krijg je een kookworkshop, een uitje naar een lokale wijngaard, een breathwork sessie en er is natuurlijk heel veel yoga. Je verblijft in een privékamer of met een andere deelnemer in een prachtige oude boerderij.

En… lucky you! Bij dit yoga retreat mag ik je 5% korting geven. Zet in je boekingsaanvraag dat je via mij het yoga en food retreat op het spoor bent gekomen (kortingscode: kimopreis) en de organisatoren regelen de 5% korting voor je! Waar wacht je op?!

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van bijna 100 (!!) yoga retreats in Nederland.

Yin en flow yoga retreat in Noord Brabant (3 dagen)

Vijf yogalessen in één weekend en heerlijke boswandelingen. Je verblijft namelijk in een prachtig natuurgebied. Je komt gegarandeerd relaxed en uitgerust thuis. Er is een gezamenlijke ruimte met een mooie lange tafel voor eindeloze gesprekken met de andere yogi’s. De veganistische maaltijden worden voor je bereidt zodat jij optimaal kan genieten van je me-time.

Yoga Wellness Retreat in Loenen (4 dagen)

Dit yoga wellness retreat in Loenen is echt super divers en biedt misschien een leuke introductie in andere dingen dan yoga. Wat dacht je van een kirtan, een vuurceremonie, tarot kaarten, een workshop ademen? Echt heel tof, én je krijgt ook nog eens een massage. Boeken maar!

Detox en yoga weekend in Vlodrop (3 dagen)

Tijdens dit yoga weekend in Limburg kun je meteen ook detoxen. En wees gerust: het zijn niet alleen maar sapjes, voor wie wil zijn er ook gezonde wraps en soepjes. Als je meer nodig hebt, kun je wat bijbestellen in het restaurant van het mooie boshotel waar je verblijft. Tussen de sapjes en maaltijden door krijg je een interessante voedingsworkshop. Verder beoefen je uiteraard yoga en ga je regelmatig een mooie wandeling maken in het bos.

Yoga en stilte retreat in Renkum (3 dagen)

Yoga en meditatie worden afgewisseld met stiltewandelingen en als je het fijn vindt, doe je mee aan groepscirkels of heb je een reflectiegesprek met begeleider Laura. Tijdens dit yoga retreat ga je lekker de natuur in, je zit middenin een bosrijke omgeving. De echte bikkels slapen zelfs in een tent, maar je kunt ook gewoon een kamer nemen hoor. Sowieso kun je heerlijk fikkie stoken!

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Meer Nederland inspiratie

Nederland blogoverzicht

Handige tips voor reizen in Nederland

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Voor het eerst gepubliceerd: juni 2020. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie