fbpx

Laatste update: 29 januari 2021

Zin in rust en ruimte in je hoofd? Een yoga vakantie of yoga weekend binnen de landsgrenzen is heerlijk ontspannen, dichtbij huis en bestaat uit zoveel meer dan alleen yoga. Fantastische accommodaties, prachtige wandelingen, gezond eten… Check snel het lijstje met fijne opties voor yoga retreats in Nederland.

Yoga en detoxen in Zandvoort (3 dagen)

Een heerlijk yogaretreat aan het strand. Je gaat je drie dagen lang heel goed voor je lichaam zorgen. Yogalessen, ademhalingsworkshops en sapvasten: je krijgt het hele pakket. Je verblijft in een fijn hotel vlakbij het strand en het centrum van Zandvoort.

Voorjaar vegan yoga retreat in Zeeland (3 dagen)

Dit yoga retreat wil je alleen al om het eten te ervaren. Alles is vegan en ziet er zo lekker uit! En je leert het ook nog zelf maken. Je krijgt namelijk drie kookworkshops erbij. Verder zijn er 5 yogasessies en 3 meditaties. Klinkt als een vol weekend, maar alles gaat heerlijk ontspannen zodat je fris en fruitig het voorjaar in kan.

Recharge yoga weekend op een Geheim Eiland (3 dagen)

Dat klinkt lekker mysterieus: een geheim eiland. Het eiland ligt ergens in Noord-Holland en jij kunt er heerlijk drie dagen lang jezelf opladen. Verwacht tijdens dit yoga weekend rustige lessen, meditatie en leuke workshops. Je mag er twee uitkiezen!

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van bijna 100 (!!) yoga retreats in Nederland.

Surfana Surf & Yoga in Bloemendaal of op Vlieland (week of weekend)

Surfana ken je misschien van het surffestival, maar ze organiseren ook yoga retreats in Nederland. De yoga vakanties van Surfana in Nederland zijn een top mix van surfen en yoga. Je verblijft middenin de natuur samen met andere yogi’s en surfers. Er zijn verschillende accommodaties, dus kies wat het beste bij je past. Je kan basic kamperen, maar er zijn ook luxere opties. 

Yoga en wellness retreat in Voorschoten (3 dagen)

Dit is chique hoor! Bij het Yoga en Wellness retreat in Noord-Holland verblijf je in het mooie IVY Boutique hotel en kun je van alle faciliteiten gebruik maken. Je krijgt maar liefst 4 yogalessen en 2 meditatielessen maar er is meer dan genoeg tijd om de omgeving te ontdekken en dus van die fijne wellness faciliteiten te genieten.

Yoga en wandelen op Vlieland (3 dagen)

Tijdens dit weekend ga je heerlijk uitgebreide wandelingen maken, geniet je van een massage en krijg je uiteraard meerdere yogalessen. De accommodatie is vrij luxe en er zijn een aantal maaltijden inbegrepen.

Yoga en stilte retreat in Renkum (3 dagen)

Yoga en meditatie worden afgewisseld met stiltewandelingen en als je het fijn vindt, doe je mee aan groepscirkels of heb je een reflectiegesprek met begeleider Laura. De echte die-hards slapen in een tent, maar je kunt ook gewoon een kamer nemen hoor. Sowieso kun je heerlijk fikkie stoken!

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Meer Nederland inspiratie

Meer Nederland inspiratie? Check dan sowieso even alle blogs over mooie plekjes en leuke activiteiten in ons prachtige land. Ook leuk: koop de Lonely Planet van Nederland en bekijk ons land door heel andere ogen. Te koop bij Bol.com en Book Depository. Die laatste is meestal het goedkoopst, maar heeft een wat langere verzendtijd.

Nederland blogoverzicht

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Als jij iets koopt via mijn link dan ontvang ik mogelijk een kleine vergoeding. Hiervoor betaal jij uiteraard niets extra!

Voor het eerst gepubliceerd: juni 2020. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.