fbpx

Laatste update: 5 januari 2022

Zin in rust en ruimte in je hoofd? Een yoga vakantie of yoga weekend binnen de landsgrenzen is heerlijk ontspannen, dichtbij huis en bestaat uit zoveel meer dan alleen yoga. Fantastische accommodaties, prachtige wandelingen, gezond eten… Check snel het lijstje met fijne opties voor yoga retreats in Nederland.

Bij bijna alle yoga retreats zorgt de organisatie voor yogamatten, bolsters, blokken et cetera. Maar mocht je het fijner vinden om zelf een matje mee te nemen, kijk dan eens of je een fijne, licht yogamat voor op reis kunt vinden.

Yoga en detoxen in Zandvoort (3 dagen)

Een heerlijk yogaretreat aan het strand. Je gaat je drie dagen lang heel goed voor je lichaam zorgen. Yogalessen, ademhalingsworkshops en sapvasten: je krijgt het hele pakket. Je verblijft in een fijn hotel vlakbij het strand en het centrum van Zandvoort.

Yoga & kickboks retreat in Zeeland (4 dagen)

Wat een toffe combi! Dit wordt zweten! Je gaat dagelijks yoga en kickboksen, maar ook mediteren en ademhalingsoefeningen doen. Daarnaast heb je volop de kans om van de Zeeuwse natuur te genieten, zo staat er bijvoorbeeld ook een hike op het programma. Dit yoga retreat is dus echt voor de actieve yogi’s. Maar liefst drie begeleiders zorgen dat jij een fantastisch retreat hebt in Zeeland. Enjoy!

Yoga en koken in Limburg (5 dagen)

Dit is een kleine yogavakantie van maar liefst vijf dagen in het mooie Limburg. En er zit zo ontzettend veel in het programma. Zo krijg je twee keer per dag kookles waarbij je alles leert over eten en chakra’s, kun je meedoen aan een cacao ceremonie en een sound healing en er is natuurlijk heel veel yoga. Je verblijft in een privékamer of met een andere deelnemer in een prachtige oude boerderij.

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van bijna 100 (!!) yoga retreats in Nederland.

Yin en flow yoga retreat in Noord Brabant (3 dagen)

Vijf yogalessen in één weekend en heerlijke boswandelingen. Je verblijft namelijk in een prachtig natuurgebied. Je komt gegarandeerd relaxed en uitgerust thuis. Er is een gezamenlijke ruimte met een mooie lange tafel voor eindeloze gesprekken met de andere yogi’s. De veganistische maaltijden worden voor je bereidt zodat jij optimaal kan genieten van je me-time.

Yoga retreat in Molkwerum (4 dagen)

Heb je wel eens yoga beoefend in een kerk? Nou, dit is je kans! Reis af naar Friesland voor hatha, yin en chakra yogalessen. Je verblijft in een prachtige omgeving aan het IJsselmeer: wijdse uitzichten, mooie wandelingen… Neem lekker de tijd en laat je vervolgens goed verwennen in de B&B waar je verblijft.

Detox en yoga weekend in Vlodrop (3 dagen)

Tijdens dit yoga weekend in Limburg kun je meteen ook detoxen. En wees gerust: het zijn niet alleen maar sapjes, voor wie wil zijn er ook gezonde wraps en soepjes. Als je meer nodig hebt, kun je wat bijbestellen in het restaurant van het mooie boshotel waar je verblijft. Tussen de sapjes en maaltijden door krijg je een interessante voedingsworkshop. Verder beoefen je uiteraard yoga en ga je regelmatig een mooie wandeling maken in het bos.

Yoga en stilte retreat in Renkum (3 dagen)

Yoga en meditatie worden afgewisseld met stiltewandelingen en als je het fijn vindt, doe je mee aan groepscirkels of heb je een reflectiegesprek met begeleider Laura. Tijdens dit yoga retreat ga je lekker de natuur in, je zit middenin een bosrijke omgeving. De echte bikkels slapen zelfs in een tent, maar je kunt ook gewoon een kamer nemen hoor. Sowieso kun je heerlijk fikkie stoken!

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Meer Nederland inspiratie

Meer Nederland inspiratie? Check dan sowieso even alle blogs over mooie plekjes en leuke activiteiten in ons prachtige land. Ook leuk: koop de Lonely Planet van Nederland en bekijk ons land door heel andere ogen. Te koop bij Bol.com en Book Depository. Die laatste is meestal het goedkoopst, maar heeft een wat langere verzendtijd.

Nederland blogoverzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Voor het eerst gepubliceerd: juni 2020. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie