fbpx

Read in: Engels

Laatste update: 28 oktober 2022

Zin in rust en ruimte in je hoofd? Een yoga vakantie of yoga weekend binnen de landsgrenzen is heerlijk ontspannen, dichtbij huis en bestaat uit zoveel meer dan alleen yoga. Fantastische accommodaties, prachtige wandelingen, gezond eten… Check snel het lijstje met fijne opties voor yoga retreats in Nederland.

Bij bijna alle yoga retreats zorgt de organisatie voor yogamatten, bolsters, blokken et cetera. Maar mocht je het fijner vinden om zelf een matje mee te nemen, kijk dan eens of je een fijne, licht yogamat voor op reis kunt vinden.

Yoga en detoxen in Zandvoort (3 dagen)

Een heerlijk yogaretreat aan het strand. Je gaat je drie dagen lang heel goed voor je lichaam zorgen. Yogalessen, ademhalingsworkshops en sapvasten: je krijgt het hele pakket. Je verblijft in een fijn hotel vlakbij het strand en het centrum van Zandvoort.

Yoga retreat en coaching met paarden in Zeeland (3 dagen)

Wat een bijzondere combinatie! Op dit yoga retreat staan ook verschillende coachingssessies met paarden op het programma. De docente laat je verschillende yogavormen ervaren en je mag kiezen uit verschillende individuele ervaringen: stoelmassage, loopbaancoaching, of iets anders. Een heel divers yogaweekend dus.

Culinair ontspanningsretreat in Limburg (3 dagen)

Dit is een kleine yogavakantie van drie dagen in Zuid-Limburg. Je verblijft in een prachtige suite – je zou bijna je kamer niet af willen. Er staat zowel yoga als meditatie op het programma. Ook is er tijd om te wandelen door de omgeving en om het helemaal af te maken wordt er fantastisch voor je gekookt.

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van bijna 100 (!!) yoga retreats in Nederland.

Feelgood yoga retreat in de Brabantse Kempen (3 dagen)

Tijdens het yoga retreat van Franka ga je echt even onthaasten. De bossen in en zo min mogelijk externe prikkels. Geen tv dus, en misschien ook meteen een goed excuus om even een weekendje offline te gaan? Er staat flink wat yoga op het programma en het leuke is dat iedere les anders is: yin, nidra, vinyasa…

Tip! Zin om thuis een yoga nidra sessie te doen? Probeer de Insight Timer app. Daar kun je gratis sessies op luisteren. Ook die van mij! Kijk maar eens.

Intentie yoga retreat in Zandvoort (3 dagen)

Begin het nieuwe jaar met een prachtig intentie yoga retreat. Volg de yin en restorative yogalessen en er is volop tijd om na te denken wat je écht wilt in 2023 en dat ook nog eens praktisch te maken. De docente voegt daar ook nog eens haar kennis over ayurveda aan toe.

Detox en yoga weekend in Vlodrop (3 dagen)

Tijdens dit yoga weekend in Limburg kun je meteen ook detoxen. En wees gerust: het zijn niet alleen maar sapjes, voor wie wil zijn er ook gezonde wraps en soepjes. Als je meer nodig hebt, kun je wat bijbestellen in het restaurant van het mooie boshotel waar je verblijft. Tussen de sapjes en maaltijden door krijg je een interessante voedingsworkshop. Verder beoefen je uiteraard yoga en ga je regelmatig een mooie wandeling maken in het bos.

Yoga en stilte retreat in Renkum (3 dagen)

Yoga en meditatie worden afgewisseld met stiltewandelingen en als je het fijn vindt, doe je mee aan groepscirkels of heb je een reflectiegesprek met begeleider Laura. Tijdens dit yoga retreat ga je lekker de natuur in, je zit middenin een bosrijke omgeving. De echte bikkels slapen zelfs in een tent, maar je kunt ook gewoon een kamer nemen hoor. Sowieso kun je heerlijk fikkie stoken!

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Meer Nederland inspiratie

Nederland blogoverzicht

Handige tips voor reizen in Nederland

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Voor het eerst gepubliceerd: juni 2020. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie