fbpx

Laatste update: 18 augustus 2021

Zin in rust en ruimte in je hoofd? Een yoga vakantie of yoga weekend binnen de landsgrenzen is heerlijk ontspannen, dichtbij huis en bestaat uit zoveel meer dan alleen yoga. Fantastische accommodaties, prachtige wandelingen, gezond eten… Check snel het lijstje met fijne opties voor yoga retreats in Nederland.

Yoga en detoxen in Zandvoort (3 dagen)

Een heerlijk yogaretreat aan het strand. Je gaat je drie dagen lang heel goed voor je lichaam zorgen. Yogalessen, ademhalingsworkshops en sapvasten: je krijgt het hele pakket. Je verblijft in een fijn hotel vlakbij het strand en het centrum van Zandvoort.

Vegan yoga retreat in Zeeland (3 dagen)

Dit yoga retreat wil je alleen al om het eten te ervaren. Alles is vegan en ziet er zo lekker uit! En je leert het ook nog zelf maken. Je krijgt namelijk drie kookworkshops erbij. Verder zijn er 5 yogasessies en 3 meditaties. Klinkt als een vol weekend, maar alles gaat heerlijk ontspannen zodat je fris en fruitig weer thuis komt.

Yoga en koken in Limburg (5 dagen)

Dit is een kleine yogavakantie van maar liefst vijf dagen in het mooie Limburg. En er zit zo ontzettend veel in het programma. Zo krijg je twee keer per dag kookles waarbij je alles leert over eten en chakra’s, kun je meedoen aan een cacao ceremonie en een sound healing en er is natuurlijk heel veel yoga. Je verblijft in een privékamer of met een andere deelnemer in een prachtige oude boerderij.

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van bijna 100 (!!) yoga retreats in Nederland.

Yin en flow yoga retreat in Twente (3 dagen)

Vijf yogalessen in één weekend en heerlijke boswandelingen. Je komt gegarandeerd relaxed en uitgerust thuis. Je slaapt in een Twentse boerderij in een bedstee – hoe leuk is dat? Er is een gezamenlijke ruimte met een mooie lange tafel voor eindeloze gesprekken met de andere yogi’s. De veganistische maaltijden worden voor je bereidt zodat jij optimaal kan genieten van je me-time.

Yoga en wellness retreat in Voorschoten (3 dagen)

Dit is chique hoor! Bij het Yoga en Wellness retreat in Noord-Holland verblijf je in het mooie IVY Boutique hotel en kun je van alle faciliteiten gebruik maken. Je krijgt maar liefst 4 yogalessen en 2 meditatielessen maar er is meer dan genoeg tijd om de omgeving te ontdekken en dus van die fijne wellness faciliteiten te genieten.

Winter yoga retreat in Wijlre (4 dagen)

Winter is coming. Om je even goed voor te bereiden op de donkere dagen en tot jezelf te komen, is dit yoga retreat in Zuid-Limburg een absolute aanrader. Je mag aan maar liefst 11 yoga en meditatiesessies meedoen: hatha, yin, restorative, you name it. Elke dag worden er vegatarische maaltijden geserveerd aan een lange tafel zodat je lekker kunt kletsen met de andere yogi’s. Of juist niet, als je even wat tijd voor jezelf wilt. Want niets moet, alles mag.

Yoga en stilte retreat in Renkum (3 dagen)

Yoga en meditatie worden afgewisseld met stiltewandelingen en als je het fijn vindt, doe je mee aan groepscirkels of heb je een reflectiegesprek met begeleider Laura. Tijdens dit yoga retreat ga je lekker de natuur in, je zit middenin een bosrijke omgeving. De echte bikkels slapen zelfs in een tent, maar je kunt ook gewoon een kamer nemen hoor. Sowieso kun je heerlijk fikkie stoken!

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Meer Nederland inspiratie

Meer Nederland inspiratie? Check dan sowieso even alle blogs over mooie plekjes en leuke activiteiten in ons prachtige land. Ook leuk: koop de Lonely Planet van Nederland en bekijk ons land door heel andere ogen. Te koop bij Bol.com en Book Depository. Die laatste is meestal het goedkoopst, maar heeft een wat langere verzendtijd.

Nederland blogoverzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Voor het eerst gepubliceerd: juni 2020. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie