fbpx

Read in: Engels

Laatste update: 2 februari 2022

Voor een yoga vakantie of yoga weekend hoef je niet per se ver weg, maar het is wel leuk om de landsgrenzen over te gaan. Dus wat dacht je van een yoga retreat in België? Check snel het lijstje met toffe opties voor yoga retreats in België, allemaal in het Nederlands of Engels.

Bij bijna alle yoga retreats zorgt de organisatie voor yogamatten, bolsters, blokken et cetera. Maar mocht je het fijner vinden om zelf een matje mee te nemen, kijk dan eens of je een fijne, licht yogamat voor op reis kunt vinden.

Akasha yoga retreat in Heks, Belgisch Limburg (4 dagen)

Dit yoga retreat wordt in het Engels gegeven. Iedere dag start je met een fijne hatha yogales en in de middag is er een wisselende workshop. Je verblijft in een kasteel-achtig gebouw, of in een tent. Hoewel dat misschien iets te enthousiast is dit naseizoen!

Actief stilte retreat in de Ardennen (3 dagen)

 Verwacht bij je stilte retreat veel meditatie, yoga, zelfmassage, een persoonlijk reflectiegesprek en stiltewandelingen. Maar vooral heel veel stilte! Het is echt de bedoeling om dit weekend dichterbij jezelf te komen. Zelfs je telefoon moet je opzij leggen. Dat is best lastig, maar heel waardevol!

Natuur yoga retreat met hiken in de Ardennen (4 dagen)

Iedere dag staat in het teken van een ander natuurelement: aarde, lucht, water en vuur. Het programma van dit retreat is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit yoga en meditatie, maar ook uit stiltewandelingen in de natuur. Je blijft zelfs een nachtje in het bos slapen in een hangmat.

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van nog meer yoga retreats in België.

Yoga weekend belgie: closeup van een vrouw die zit met haar hand in meditatiepose op haar knie

Stilte yoga retreat in Retie (3 dagen)

Drie dagen lang wordt het oorverdovend stil in Retie, niet ver van Antwerpen. Kom heerlijk tot jezelf: in je mind, in je lichaam, in je geest. Je verblijft in een tentje midden in de natuur. Er staat dus ook bosbaden op het programma en je kunt zwemmen in de vijver. Een beetje back to basics, maar vooral terug bij jezelf.

House of Java yoga retreat in Heusden-Zolder (4 dagen)

Je hoeft niet helemaal naar Azië te reizen voor Aziatische invloeden. House of Java organiseert namelijk een heerlijk yoga retreat met Aziatische vibes. Stijlvol ingerichte kamers, Aziatisch eten, een Balinese massage workshop… Je krijgt vooral Hatha yoga en je kunt gebruik maken van de spa-faciliteiten. Overdag heb je ruim voldoende tijd om iets voor jezelf te doen.

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie