fbpx

Read in: Engels

Laatste update: 15 januari 2023

Voor een yoga vakantie of yoga weekend hoef je niet per se ver weg, maar het is wel leuk om de landsgrenzen over te gaan. Dus wat dacht je van een yoga retreat in België? Check snel het lijstje met toffe opties voor yoga retreats in België, allemaal in het Nederlands of Engels.

Bij bijna alle yoga retreats zorgt de organisatie voor yogamatten, bolsters, blokken et cetera. Maar mocht je het fijner vinden om zelf een matje mee te nemen, kijk dan eens of je een fijne, licht yogamat voor op reis kunt vinden.

Creatie yoga retreat in Hodister (3 dagen)

Het thema van dit yoga retreat is creatie. Via stilte, dans, yoga en natuur ga je met je mede-yogi’s ontdekken wat creatie is en wat het voor jou betekent. Zodat je vol frisse energie aan nieuwe plannen kunt beginnen na het yoga retreat. Laat het je overkomen en trust the process.

Actief stilte retreat in de Ardennen (3 dagen)

 Verwacht bij je stilte retreat veel meditatie, yoga, zelfmassage, een persoonlijk reflectiegesprek en stiltewandelingen. Maar vooral heel veel stilte! Het is echt de bedoeling om dit weekend dichterbij jezelf te komen. Zelfs je telefoon moet je opzij leggen. Dat is best lastig, maar heel waardevol!

Tantric soul yoga retreat in Frandeux (7 dagen)

Ga voor een volledige week yoga retreat in Frandeux. Dit yoga retreat staat helemaal in het teken van tantra, dus als je dat eens goed wilt leren kennen, dan is dit je kans. Je gaat het volop zelf beleven, maar er zijn ook allerlei lezing zodat je ook de theorie leert kennen. Het is dus echt een verdiepend yoga retreat.

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van nog meer yoga retreats in België.

Yoga weekend belgie: closeup van een vrouw die zit met haar hand in meditatiepose op haar knie

Dans, meditatie, yoga retreat in Hodister (4 dagen)

Als je meer wilt dan alleen yoga, dan is dit een top retreat voor jou. Je kunt verschillende dansvormen uitproberen en genieten van kampvuurtjes. Mantra’s en sharing circles staan ook op het programma, dus bij dit retreat ga je echt all in.

Kook, Wellness, Wandel en Yoga Weekend in Nederzwalm (3 dagen)

Nederzwalm ligt in de Belgische Ardennen en dat is natuurlijk een perfecte plek om tot rust te komen en mooie wandelingen te maken. In dit yoga retreat wordt dan ook vanalles gecombineerd: yogalessen, een kruidenwandeling en lekker koken. Dit belooft een heerlijk ontspannen weekend te worden!

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie