fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 2 oktober 2023

Voor een yoga vakantie of yoga weekend hoef je niet per se ver weg, maar het is wel leuk om de landsgrenzen over te gaan. Dus wat dacht je van een yoga retreat in België? Check snel het lijstje met toffe opties voor yoga retreats in België, allemaal in het Nederlands of Engels.

Bij bijna alle yoga retreats zorgt de organisatie voor yogamatten, bolsters, blokken et cetera. Maar mocht je het fijner vinden om zelf een matje mee te nemen, kijk dan eens of je een fijne, licht yogamat voor op reis kunt vinden.

Yoga retreat met hiken in Hodister (4 dagen)

Dit yoga retreat vindt plaats in de Ardennen dus dan móét je ook wat tijd uittrekken om de omgeving te ontdekken. Er staan mooie wandelingen op het programma en met allerlei verschillende activiteiten (waaronder natuurlijk yoga) maak je connectie met de verschillende natuurelementen. Dit yoga retreat draait om verbinding en stilte. Het is redelijk back to basic, dus daar moet je wel van houden.

Actief stilte retreat in de Ardennen (3 dagen)

 Verwacht bij je stilte retreat veel meditatie, yoga, zelfmassage, een persoonlijk reflectiegesprek en stiltewandelingen. Maar vooral heel veel stilte! Het is echt de bedoeling om dit weekend dichterbij jezelf te komen. Zelfs je telefoon moet je opzij leggen. Dat is best lastig, maar heel waardevol!

Lekker lang yoga retreat in Frandeux (8 dagen)

Ga voor een volledige week yoga retreat in Frandeux. Dit yoga retreat staat helemaal in het teken van ontspanning. En het is vooral ook gezellig. Samen met je mede-yogi’s maak je deze bijzondere week mee, maar je kunt het zo inrichten als jij wilt. Er worden namelijk gelijktijdig verschillende yogalessen aangeboden, zodat jij kan kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt. En er zijn verschillende leuke workshops, dus dat kiezen wordt nog best lastig!

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van nog meer yoga retreats in België.

Yoga weekend belgie: closeup van een vrouw die zit met haar hand in meditatiepose op haar knie

Dans, meditatie, yoga retreat in Hodister (4 dagen)

Als je meer wilt dan alleen yoga, dan is dit een top retreat voor jou. Je kunt verschillende dansvormen uitproberen en genieten van kampvuurtjes. Mantra’s en sharing circles staan ook op het programma, dus bij dit retreat ga je echt all in.

Kook, Wellness, Wandel en Yoga Weekend in Nederzwalm (3 dagen)

Nederzwalm ligt in de Belgische Ardennen en dat is natuurlijk een perfecte plek om tot rust te komen en mooie wandelingen te maken. In dit yoga retreat wordt dan ook vanalles gecombineerd: yogalessen, een kruidenwandeling en lekker koken. Dit belooft een heerlijk ontspannen weekend te worden!

Akasha yoga en meditatie retreat in Heks (4 dagen)

Akasha yoga? Het is een yogastijl geïnspireerd op hatha yoga. Je verblijft in een oud klooster vlakbij een kasteel, midden in de natuur. Er wordt gekookt met producten uit de tuin en je hebt volop de tijd om verschillende yogastijlen en workshops te doen. Sommige dingen heb je misschien al eens gedaan, andere niet en kun je eindelijk eens uitproberen. Dit retreat is niet voor niks één van de populairste yoga retreats in België!

Tip! Zin om thuis een yoga nidra sessie te doen? Probeer de Insight Timer app. Daar kun je gratis sessies op luisteren. Ook die van mij! Kijk maar eens.

Yoga retreat met klei workshops in de Ardennen (4 dagen)

Deze combinatie kom je niet veel tegen: een yoga retreat met klei workshops. Maar waarom ook niet? Met het kleien werk je met je handen en dat is heel rustgevend. En wie weet maak je nog iets heel moois! Daarnaast staan er yogalessen op het programma en de begeleiders verbinden de klei workshops ook met de yoga. Klinkt interessant toch?!

Yoga en lifestyle retreat in Durbuy (3 dagen)

Het yoga en lifestyle retreat in Durbuy wordt meerdere keren per jaar georganiseerd en heeft iedere keer een ander thema. Als het je dus bevalt, kun je later in het jaar gewoon nog eens. 😉 Je verblijft in een sprookjesachtig kasteel en hebt de kans om verschillende yogastijlen te ervaren, maar ook mantra zingen, meditatie, creatieve sessies, sound baths… Deze yoga retreat is overigens in het Engels, dus je kunt ook een wat internationaler gezelschap verwachten.

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie