fbpx

Laatste update: 1 september 2021

Voor een yoga vakantie of yoga weekend hoef je niet per se ver weg, maar het is wel leuk om de landsgrenzen over te gaan. Dus wat dacht je van een yoga retreat in België? Check snel het lijstje met toffe opties voor yoga retreats in België, allemaal in het Nederlands of Engels.

Akasha yoga retreat in Heks, Belgisch Limburg (4 dagen)

Dit yoga retreat wordt in het Engels gegeven. Iedere dag start je met een fijne hatha yogales en in de middag is er een wisselende workshop. Je verblijft in een kasteel-achtig gebouw, of in een tent. Hoewel dat misschien iets te enthousiast is dit naseizoen!

Actief stilte retreat in de Ardennen (3 dagen)

 Verwacht bij je stilte retreat veel meditatie, yoga, zelfmassage, een persoonlijk reflectiegesprek en stiltewandelingen. Maar vooral heel veel stilte! Het is echt de bedoeling om dit weekend dichterbij jezelf te komen. Zelfs je telefoon moet je opzij leggen. Dat is best lastig, maar heel waardevol!

Sjamanistisch yoga retreat in de Ardennen (4 dagen)

Iedere dag staat in het teken van een ander natuurelement: aarde, lucht, water en vuur. Het programma van dit retreat is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit yoga en meditatie, maar ook uit stiltewandelingen in de natuur. Je blijft zelfs een nachtje in het bos slapen in een hangmat.

Tip! Op BookYogaRetreats vind je een handig overzicht van nog meer yoga retreats in België.

Yoga weekend belgie: closeup van een vrouw die zit met haar hand in meditatiepose op haar knie

Nieuwjaars yoga retreat in de Durbuy (3 dagen)

Ook dit yoga retreat vind plaats in de Ardennen. Het is gewoon een prachtige plek om tot rust te komen. Begin 2022 dus helemaal zen met dit nieuwjaars yoga retreat. Naast rustige yogalessen ga je ook lekker aan de wandel met de docent. Je verblijft bij het kasteel van de Hare Krishna beweging. Als je dat interessant vindt, mag je ook een gebedsritueel van de Hare Krishna bijwonen.

House of Java yoga retreat in Heusden-Zolder (4 dagen)

Je hoeft niet helemaal naar Azië te reizen voor Aziatische invloeden. House of Java organiseert namelijk een heerlijk yoga retreat met Aziatische vibes. Stijlvol ingerichte kamers, Aziatisch eten, een Balinese massage workshop… Je krijgt vooral Hatha yoga en je kunt gebruik maken van de spa-faciliteiten. Overdag heb je ruim voldoende tijd om iets voor jezelf te doen.

Online Yoga Challenge voor Thuiswerken

Trouwens… als je het leuk vindt, kun je mijn gratis online Yoga Challenge voor Thuiswerken volgen. Ik deed in 2019 een Yoga Teacher Training in Thailand en nu iedereen zoveel thuis zit in deze periode, leek me dit een leuk project om op te zetten!

Tip! Zin in iets bijzonders? Wat dacht je van geitenyoga in Amsterdam?

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie