fbpx

Read in: Engels

Laatste update: 25 januari 2023

Een yoga retreat in Bali is hartstikke populair. Niet zo gek, want Bali is een prachtig eiland met een rijke culturele traditie en spirituele sfeer. Er zijn alleen zoveel yoga retreats, dus welke moet je nou kiezen?

Yoga retreat op Bali: lastig kiezen 

Hét beste yoga retreat uitzoeken, is een lastig klusje. Er is namelijk op Bali van alles te vinden. De locaties variëren van luxe resorts tot traditionele Balinese huizen. Je kan aan het strand of juist tussen de rijstvelden op retreat. En veel yoga retreats bieden leuke combinaties aan met surfen of meditatie. Uiteindelijk gaat het er om dat je er een goed gevoel bij krijgt, dat je enthousiast wordt en niet kan wachten om te gaan. 

Tijdens mijn zoektocht naar een fijn yoga retreat op Bali, ontdekte ik dat de combinatie van wat luxe, yoga en surfen me het meest aansprak. En ik wilde graag in ieder geval een week voordat ik verder zou gaan backpacken. En zo belandde ik bij dit retreat in Canggu. 

Ik help je graag een beetje op weg in je zoektocht. Ga vooral van tevoren bij jezelf na wat je zoekt: wil je je echt helemaal onderdompelen in yoga, of vind je één yogales per dag voldoende? Check zeker eens deze tien yoga retreats op Bali!

Cultuur, yoga en meditatie retreat in Tabanan (5 dagen)

In Tabanan verblijf je in een duurzame retreatlocatie tussen de rijstvelden. Het ziet er nogal idyllisch uit! En dat zwembad lonkt zeg. Elke dag is er een yoga en meditatie les en je krijgt ook een heerlijke behandeling in de spa. Alle maaltijden zijn inbegrepen en er is genoeg tijd om de omgeving te ontdekken. Eventueel kun je dit doen met de (betaald) excursies die worden aangeboden. 

Bali yoga retreat

Restore and Renew yoga retreat in Ubud (5 dagen)

In vijf dagen krijg je allerlei ontspannende en herstellende yoga sessies voorgeschoteld. Zo is er kundalini tantra en restorative yoga. Dit wordt aangevuld met een sound healing sessie (love it!) en een bijzondere ceremonie bij een tempel. Dit yoga retreat is echt vol op yoga gefocust, het sightseeën in Bali komt wel na het retreat. Je verblijft ook niet in het centrum van Ubud, dus houd daar rekening mee. 

Surf en yoga vakantie in Canggu (8 dagen)

Bij deze yoga vakantie heb je ook lekker veel vrije tijd. Je krijgt een paar keer surfles, een aantal yogalessen en maar liefst drie keer een massage. Verder heb je de tijd om Canggu te ontdekken. Het Penang Penang resort ligt iets buiten het centrum van Canggu, dus je hebt wel een scootertje nodig. Maar je zult vast ook veel tijd op het resort doorbrengen, want het zwembad is heerlijk en de kamers zijn zo mooi!

Kook en yoga vakantie in Ubud (4 dagen)

Bij dit yoga retreat verblijf je in een kleinschalige accommodatie waar je ook je yogalessen en kookles krijgt. Alle activiteiten vinden plaats op dag twee en drie, dan ga je bijvoorbeeld naar de markt of je krijgt een heerlijke massage. Ook staat er een mooie wandeling door de rijstvelden op programma. Er is een shuttle naar het centrum van Ubud en ze halen je zelfs op bij het vliegveld als je wilt! Mooie start van een Bali trip toch?!

Lokale cultuur en yoga retreat in Sesandan (5 dagen)

Als je het tof vind om het echte Balinese leven een beetje beter te leren kennen, dan is dit misschien wel het yoga retreat voor jou. Je verblijft namelijk in een klein dorpje, als je wilt zelfs in een homestay bij een familie. De opzet van dit yoga retreat is om de lokale community een manier om inkomen te verdienen te bieden. Er is dus geen retreat center waar je met je mede-yogi’s verblijft, maar iedereen verblijft bij een andere familie in de buurt. Tof toch? En ja, natuuuuurlijk is er ook yoga. 

Fotografie, surf en yoga vakantie in Canggu (8 dagen)

Dit klinkt wel als een toffe combi! Iedere dag is er yoga, je krijgt een paar keer surfles en je krijgt drie keer uitgebreid les van een fotograaf. Zo leer je je camera beter kennen en dus betere foto’s maken. Best handig toch? Je kunt je nieuwe skills meteen toepassen tijdens de rest van je vakantie in Bali. Samen met de fotograaf ga je ook op pad, bijvoorbeeld naar een markt of rijstveld. 

Tip! Vind bijna 500 yoga retreats op Bali bij Book Yoga Retreats

Open water PADI en yoga retreat in Buleleng (6 dagen)

Altijd al je duikdiploma willen halen? Combineer het lekker met een yoga retreat. De ochtend start met een yogales waarna je les krijgt om je certificaat te behalen. Na een dagje leren en duiken, staat er nog ontspanning op het programma. Ademhalingssessies bijvoorbeeld, of een ayurvedische behandeling. Daarnaast ga je ook een ochtend het water op om dolfijnen te spotten bij zonsopkomst. 

Bali Yoga Retreats

Surfen, freediven, snorkelen én yoga vakantie in Nusa Lembongan (6 dagen)

Nusa Lembongan is een klein eilandje dat bij Bali hoort. Je kunt hier prachtig snorkelen met mantaroggen. Een dikke aanrader. Gelukkig staat dat bij dit yoga retreat ook op het programma. En nog veel meer: yoga en meditatie sessies, introductie workshop freediven, surflessen… De accommodatie is simpel, maar je programma is zo vol dat je daar toch nauwelijks bent. 

Goedkoop yoga retreat in Canggu (4 dagen)

Bij dit yoga retreat heb je de mogelijkheid om tot tien yoga sessies per dag te volgen. Dat is lichamelijk onmogelijk lijkt me, maar het betekent wel dat je volop de keuze hebt uit verschillende tijdstippen en stijlen. Het retreat ligt op nog geen vijf minuten lopen van het strand, maar er is ook een fijn zwembad. Let op: alleen het ontbijt is inclusief. De andere maaltijden moet je zelf even regelen. Het is dan ook waarschijnlijk het goedkoopste yoga retreat dat je gaat vinden op Bali. 

Cultuur en yoga retreat in Sesandan (5 dagen)

Bij dit yoga retreat combineer je yogalessen met culturele activiteiten. Je verblijft in een homestay of guesthouse bij een Balinese familie. Zo leer je het lokale leven ook een beetje kennen. Tijdens het retreat kun je dan ook mee doen aan een paar typisch Balinese activiteiten. Denk aan Balinese martial arts, een kruidendrankje of kokosnootolie maken, of Balinese muziekles. Een vol, maar rustgevend programma dus. 

Meer Bali inspiratie

Handige links voor je Bali trip

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie