fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 18 juli 2023

Het geluid van de golven. Zonnestralen op je huid. Een rustgevende stem. Uitzicht op één van de mooiste baaitjes van Ibiza. Zo zen kan je ochtend op Ibiza beginnen. Bij beach restaurant Amante kun je yoga op Ibiza doen. 

Amante aan de Sol den Serra baai

Ibiza is een eiland met vele gezichten: de dikste house en technofeesten gaan hier hand in hand met hippies die zich afzonderen in grotten. Gezinnen met kinderen, feestende Engelsen, bekende Nederlanders, stelletjes en vriendengroepen hebben hier allemaal de tijd van hun leven. Juist omdat het eiland zoveel te bieden heeft.

Bij mijn eerste bezoek aan Ibiza belandde ik per ongeluk bij de Sol den Serra baai waar Amante zit. Ik was op slag verliefd op het eiland. Het baaitje is prachtig en bij Amante kun je ontzettend lekker lunchen. Dat ik hier dus een keertje terug zou komen, stond direct vast. Dat ik op m’n kop zou staan bij dat tweede bezoek had ik toen nog niet bedacht.

Groepsfoto Amante Ibiza: Met vriendinnen in 2014 bij Beach Restaurant Amante, Ibiza

Yoga at Amante

Ik sta namelijk in een downward facing dog terwijl de zweetdruppels langs mijn gezicht rollen. Sinds 2015 kun je bij Amante ook terecht voor yoga. Op verschillende ochtenden is er Yoga at Amante. Om 9 uur start de les. Voor 36 euro (inclusief boekingskosten) kun je meedoen aan Yoga at Amante en dan krijg je er een ontbijtje bij. Je kunt overigens ook terecht bij Aiyanna, dan is het 6 euro goedkoper.

Het lijkt wel hot yoga…

Al weken van tevoren heb ik de yogales bij Amante moeten boeken. Het is nogal populair namelijk. We zijn met zo’n 20 mensen gok ik. Vooral vrouwen. Het aantal mannen is op één hand te tellen. De yogamatjes liggen al klaar op het plateau voor het restaurant en eromheen staan parasols. Hoewel dat goed bedoeld is, helpt het eerlijk gezegd bijzonder weinig. Het is op dit tijdstip begin september al zo warm en de zon is zo fel dat ik het lastig vind om helemaal op te gaan in de oefeningen.

We doen hatha yoga, één van de populairste yogavormen in Nederland, dus de oefeningen gaan me wat dat betreft makkelijk af. Maar die brandende zon… Ik weet nu in ieder geval zeker dat bikram yoga aan mij niet besteed is! Van mij hadden we echt een uur eerder mogen beginnen. Het is meer zon dan zen deze yogales.

Yogales Amante Ibiza: Klaar voor yoga bij Amante - groep mensen zit op een matje in de zon

Tip! Wil je nog meer yoga? Check dan de yoga retreats op Ibiza.

Uitpuffen bij het Amante ontbijt

Na de yoga mogen we ontbijten bij Amante. Er staat een ontbijtbuffet klaar vol gezonde dingen. Verse sap, vers fruit, yoghurt, gedroogd fruit, speltcroissants en een lekkere kop cappuccino staan op ons te wachten. Misschien raak ik van dit ontbijt terwijl ik de omgeving in me opneem stiekem wel relaxter dan van de yogales. Yoga op Ibiza bij Amante is echt de moeite waard, maar voor mij niet bij 34 graden.

Ontbijten na Yoga at Amante Ibiza - tweetal aan tafel met uitzicht op de baai

Tip! Wil je nog meer Ibiza tips? Dat komt goed uit, check deze lijst met leuke dingen om op Ibiza te doen

Meer Ibiza inspiratie?

 • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Ga je liever voor een hostel? Check HostelWorld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Ook WithLocals heeft leuke opties. Voor ‘gratis’ wandeltours moet je bij Freetours of GuruWalk zijn en Baja Bikes organiseert fietstours.
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Bij Discover Cars kun je nog meer prijzen vergelijken.
 • Boot. Je kunt vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Ibiza met Balearia. Balearia vaart ook tussen Ibiza en Formentera. Vergelijk de prijzen van alle aanbieders bij Direct Ferries.
 • Clubs. Koop hier je clubtickets.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisgidsen. Ik houd van de praktische gidsen van Lonely Planet, maar voor Ibiza ga ik liever voor de inspiratiegidsen en daar heeft Bol.com er heel veel van. Maar je kunt ook bij Amazon terecht.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui, of liever D-reizen, SunwebVakantie Discounter of Corendon?
 • Vliegtickets. Kijk sowieso bij Transavia en Vueling, maar vergelijk je opties! Check in ieder geval ook MomondoSkyscanner, en Kiwi.
 • Yoga retreat. Of, ga voor een heerlijk yoga retreat op Ibiza.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: oktober 2016. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie