fbpx

Laatste update: 29 juli 2020

Het geluid van de golven. Zonnestralen op je huid. Een rustgevende stem. Uitzicht op één van de mooiste baaitjes van Ibiza. Zo zen kan je ochtend op Ibiza beginnen. Bij beach restaurant Amante kun je yoga op Ibiza doen. 

Amante aan de Sol den Serra baai

Ibiza is een eiland met vele gezichten: de dikste house en technofeesten gaan hier hand in hand met hippies die zich afzonderen in grotten. Gezinnen met kinderen, feestende Engelsen, bekende Nederlanders, stelletjes en vriendengroepen hebben hier allemaal de tijd van hun leven. Juist omdat het eiland zoveel te bieden heeft.

Bij mijn eerste bezoek aan Ibiza belandde ik per ongeluk bij de Sol den Serra baai waar Amante zit. Ik was op slag verliefd op het eiland. Het baaitje is prachtig en bij Amante kun je ontzettend lekker lunchen. Dat ik hier dus een keertje terug zou komen, stond direct vast. Dat ik op m’n kop zou staan bij dat tweede bezoek had ik toen nog niet bedacht.

Met vriendinnen in 2014 bij Beach Restaurant Amante, Ibiza

Yoga at Amante

Ik sta namelijk in een downward facing dog terwijl de zweetdruppels langs mijn gezicht rollen. Sinds 2015 kun je bij Amante ook terecht voor yoga. Op verschillende ochtenden is er Yoga at Amante. Om 9 uur start de les van Ruth King. Voor 30 euro (inclusief boekingskosten) kun je meedoen aan Yoga at Amante en dan krijg je er een ontbijtje bij.

Het lijkt wel bikram yoga…

Al weken van te voren heb ik de les moeten boeken. Het is nogal populair namelijk. We zijn met zo’n 20 man gok ik. Nou ja, vooral vrouw. Het aantal mannen is op één hand te tellen. De yogamatjes liggen al klaar op het plateau voor het restaurant en eromheen staan parasols. Hoewel dat goed bedoeld is, helpt het eerlijk gezegd bijzonder weinig. Het is op dit tijdstip begin september al zo warm en de zon is zo fel dat ik het lastig vind om helemaal op te gaan in de oefeningen.

We doen hatha yoga, één van de populairste yogavormen in Nederland, dus de oefeningen gaan me wat dat betreft makkelijk af. Maar die brandende zon… Ik weet nu in ieder geval zeker dat bikram yoga aan mij niet besteed is! Van mij hadden we echt een uur eerder mogen beginnen. Het is meer zon dan zen deze yogales.

Klaar voor yoga bij Amante - groep mensen zit op een matje in de zon

Tip! Wil je nog meer yoga? Check dan de yoga retreats op Ibiza.

Uitpuffen bij het ontbijt

Na de les mogen we ontbijten bij Amante. Er staat een ontbijtbuffet klaar vol gezonde dingen. Verse sap, vers fruit, yoghurt, gedroogd fruit, speltcroissants en een lekkere kop cappuccino staan op ons te wachten. Misschien raak ik van dit ontbijt terwijl ik de omgeving in me opneem stiekem wel relaxter dan van de yogales. Yoga op Ibiza bij Amante is echt de moeite waard, maar voor mij niet bij 34 graden.

Ontbijten na Yoga at Amante Ibiza - tweetal aan tafel met uitzicht op de baai

Tip! Wil je nog meer Ibiza tips? Dat komt goed uit, check deze lijst met leuke dingen om op Ibiza te doen

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via deze links iets kopen, dan ontvang ik mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor jou.

Voor het eerst gepubliceerd: oktober 2016. Daarna geüpdatet!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.