fbpx

Laatste update: 16 juli 2015

Als er iets is wat ik lastig vind, is het keuzes maken wat er wel en niet mee gaat in mijn backpack. Twee of drie leuke jurkjes? Toch nog een extra trui? Maar dan kunnen die leuke slippers niet mee! Het is altijd weer een flinke discussie, met mezelf weliswaar. Sinds een paar jaar gaan er in ieder geval altijd schoenveters mee. Ja, dat lees je goed! 

Multifunctionele schoenveters

Ik zweer dus bij schoenveters. Niet omdat ik bang ben dat de veters van mijn schoenen knappen, maar omdat ze multifunctioneel inzetbaar zijn. Echt. Je kunt er dingen mee vast binden, de was mee ophangen, tasjes mee dichtknopen en ze zorgen ervoor dat je je slippers niet kwijt raakt bij bijvoorbeeld het raften of een andere wateractiviteit. Vaak moet je bij dit soort dingen een stukje lopen of klauteren voordat je bij het water bent en dat is niet zo fijn op blote voeten. En ook in het water kun je flink wat stenen tegenkomen. Ik weet dat Teva sandalen weer helemaal hip en upcoming zijn, maar ik ben nog niet overtuigd. Ik vind ze simpelweg niet mooi en ik heb geen zin om geld uit te geven aan schoeisel dat ik niet mooi vind. Sorry Teva!

Hoe je je slippers ‘waterproof’ maakt

Daarom dus schoenveters. Bevestig ze op de juiste manier en je raakt ze nooit meer kwijt bij het raften of tuben. Bijkomend voordeel: veters wegen zowat niks en nemen nauwelijks ruimte in. Plus je mede-reizigers zullen onder de indruk zijn van jouw innovatieve methode. Ik twijfelde nog even over hoe ik het beste uit kan leggen, en dat is toch met foto’s van mijn voeten helaas. Gelukkig heb ik leuke slippers en zijn mijn nagels gelakt 😉

  1. Leg de schoenveter tussen je voet en de bovenkant van de slipper en zorg dat de veter aan beide kanten even lang is.
  2. Kruis de veter achter je enkel.
  3. Draai de veter vervolgens kruislings zo vaak als nodig om je enkel en leg er een knoop in.

Tadaah! You’re waterproof! Voortaan dus schoenveters op je inpaklijstje zetten.

 

schoenveter
Stap 1
schoenveter teenslipper
Stap 2

 

 

 

 

 

 

 

Slipper veter
Stap 3
Slippers met veter
Ready to go!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu maar hopen dat deze blog niet wordt ontdekt door voetfetisjisten…

Schrijf een reactie