fbpx

Laatste update: 24 maart 2021

Atlantis, de route staat niet op Google Maps, er is geen wegwijsbord… Bestaat het eigenlijk wel? Absoluut! Het is een behoorlijke onderneming op Atlantis op Ibiza te vinden, maar de beloning van heerlijke zwembassins en rust is het meer dan waard.

Hoe is Atlantis op Ibiza ontstaan?

In de jaren 50 en 60 doopten de hippies Sa Pedrera om tot Atlantis. De naam komt van het verhaal van de filosoof Plato. Volgens dat verhaal wordt Poseidon, de god van de zee, verliefd op een gewone vrouw en maakt hij een heuveltop voor haar. Deze heuveltop heette Atlantis en die verzonk naar verloop van tijd in zee. Dat verhaal sprak de hippies erg aan en zo werd Sa Pedrera voortaan Atlantis. Het is een plek waar hippies graag samenkomen.

Wat is Atlantis?

Atlantis is een ongerept stuk natuur vermengd met een aantal (verzonken) rotsen die haast muren lijken. Atlantis was een tijdje een steengroeve. Hier werden rotsblokken uitgehakt om daar de muren van Ibiza-stad mee te maken. Door gaten en scheuren in de rotsblokken zijn er verschillende natuurlijke zwemplekken ontstaan. Als het water niet te wild is, kun je hier heerlijk een verkoelende duik of dip in het water nemen. En dat is ook wel nodig, Atlantis is namelijk niet makkelijk bereikbaar.

Zonnen bij Atlantis - enkele zonnebadende mensen tussen de rotsen van Atlantis

De route naar Atlantis!

Zoek op je navigatie naar Sa Pedrera of Atlantis en je zult belanden op een zandweg. Volg deze een heel eind tot je op een parkeerplaats terechtkomt. Daar begint je wandeling. Of zeg maar hike. Want het is een heel eind naar beneden klauteren over stenen gevolgd door een stuk zand en daarna nog over de rotsen klimmen. Reken op ongeveer een half uurtje afdaling, maar in de pittige zon voelt het als uuuuuuren.

Tip! Nog geen auto gehuurd? Ik raad Sunny Cars aan vanwege de goede service en geen verrassingen achteraf.

Je weet dat je op de goede route zit als je steencirkels tegenkomt. Vanaf daar kies je een route naar beneden. Alle weggetjes lijken op ongeveer hetzelfde punt bij Atlantis uit te komen.

Steencirkels Atlantis Ibiza - stenen geordend in verschillende cirkels

Tip! Wil je meer “geheime” plekjes op Ibiza zien? Check dan alle tips voor onontdekt Ibiza.

De afdaling naar Atlantis

Zorg dat je goede schoenen draagt, want de afdaling is niet gemakkelijk. Ik heb hoogtevrees en sta op sommige punten met tranen in m’n ogen te beslissen waar ik het best mijn voet neer kan zetten zonder dood te gaan. Op het eind kom je op een stuk zand uit en dan duikt Atlantis op. Zo mooi! De geelachtige rotsen steken af tegen het felblauwe water. Er zijn zo’n twintig zonaanbidders als ik er ben. Schrik trouwens niet van een beetje naakt hier.

Om bij de natuurlijke zwembaden te komen, staat me nog een uitdaging te wachten. De enige manier is om mezelf over een steil stuk rots te laten glijden terwijl ik krampachtig alles wat los en vast zit vastpak om dit avontuur te overleven. We genieten van het natuurgeweld, het water, de zon… en ondertussen tuur ik af en toe naar boven. Ik kijk op tegen de weg terug…

Doorkijkje bij Atlantis - een groot kijkgat in de rotsen biedt uitzicht op zee

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Op deze website staan affiliate links. Als jij via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik daarvoor mogelijk een kleine commissie. Hier betaal jij uiteraard niets extra’s voor.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.