fbpx

Laatste update: 23 januari 2024

Het is weer zo ver: bijna 14 februari. Valentijnsdag staat voor de deur. Voel je de druk al? Als je liefje dol is op reizen, dan vind je in deze blog inspiratie voor het perfecte Valentijnscadeau. Tien tips voor Valentijnscadeaus voor reisliefhebbers.

De Verliefd op…. – boeken

Verliefd op elkaar en verliefd op Nederland, Europa of zelfs de hele wereld. De mooie reisboeken in de ‘Verliefd op’-serie kun je heerlijk bij wegdromen. Welke trip gaan jullie volgende Valentijn maken? 

Bekijk de boeken bij Bol.

Kaars met vakantiegeuren

Zoek een mooie geurkaars uit die je doet denken aan vakantie. Is jouw geliefde bijvoorbeeld dol op het strand? Dan is deze kaars op Etsy misschien een goed idee. Of ga voor de geur van het bos met deze kaars

Eten in vakantiesferen

Een etentje op of rondom Valentijnsdag is altijd goed natuurlijk. Misschien zijn jullie onlangs ergens op vakantie geweest, of hebben jullie nog plannen. Haal herinneringen op of start de voorpret bij een restaurant met de keuken van jullie bestemming. Lekker ceviche eten bij de Peruaan, een curry bij dat ene Indiase restaurant of misschien dat Georgische restaurant? 

Sieraad met wereldbol

Geef je lief de hele wereld. Maar dan in het klein. Kies een mooi sieraad zoals bijvoorbeeld een ketting met een wereldbol als hanger. Gewoon bij Lucardi of bekijk de creaties op Etsy. Of misschien ga je liever voor een kompas of een berglandschap

Setje edelstenen voor reizen

Misschien geloof je in de energie van edelstenen, misschien niet. Mooi zijn ze sowieso en het idee dat je je geliefde een beetje bescherming kan bieden tijdens zijn of haar reizen is wel heel romantisch. Kijk bijvoorbeeld bij Spiritual Garden of Edelstenen Webshop

Bezoek een Hollandse Highlight

Gaat jouw partner het liefst naar verre landen? Misschien is het wel leuk om juist dichtbij op reis te gaan. Geef een bezoek aan een Hollandse Highlight als Valentijnscadeau. Al eens in Giethoorn geweest bijvoorbeeld? Of naar Volendam? Of de Kinderdijk? Op Get Your Guide en Tiqets vind je volop inspiratie voor uitjes en dagtrips in Nederland. 

Een verrassingsreis

Een reis is natuurlijk het ultieme Valentijnsdagcadeau. Maar ben je óf niet zo’n planner of ben je stiekem iets te last-minute op zoek gegaan naar een romantische bestemming? Maak het jezelf dan gemakkelijk en boek een verrassingsreis bij srprs.me. Er zijn heel veel verrassingstrips – ver weg, dichtbij, met de auto, het vliegtuig of de trein. Zo wordt je zelf ook nog verrast door je eigen Valentijnsverrassing! Bekijk de opties. 

Een polaroid camera

Koop een leuke polaroid camera voor Valentijn (en vergeet het fotopapier niet). Die kleine fotootjes hebben iets knus en romantisch. Kun je meteen wat leuke foto’s samen nemen. Bijvoorbeeld te koop bij Bol

Een mooi fotoalbum

Dit Valentijnsdagcadeau ligt misschien iets meer voor de hand, maar het is dan ook een gegarandeerd succes. Maak van jullie vorige reis nou ein-de-lijk eens dat fotoalbum, of ga voor een mooie verzameling van reisherinneringen van de afgelopen jaren. Vergeet ook niet iets liefs te schrijven op de eerste pagina. Ik maak zelf meestal mijn boeken bij Albelli.

Organiseer een wijnproeverij

Bestel een wijnpakket met een landenthema. Laat bijvoorbeeld heerlijke wijnen uit Italië bezorgen of misschien verschillende Chardonnays uit Zuid-Afrika. Of laat je verrassen en ga voor een wereldpakket. Vervolgens kleed jij de avond (en jezelf) leuk aan en heb je een heerlijke Valentijn met z’n tweetjes. Wijnbeurs heeft al verschillende pakketten voor je samengesteld.

Heb jij een ander tof Valentijnscadeau voor je (reis-) partner in gedachten? Deel het vooral in de comments, want we zijn allemaal benieuwd!

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie