fbpx

Laatste update: 5 september 2023

Een populaire vakantiebestemming in Italië is het Gardameer. Rond het Gardameer liggen verschillende mooie plaatsen en dus ook verschillende accommodaties waar je uit kunt kiezen. Als je ook op vakantie wil naar het Gardameer maar nog wel wat tips kunt gebruiken, kun je de onderstaande blog eens doornemen.

Tip 1: Regel het vervoer

Allereerst is het belangrijk om na te denken over het vervoer richting het Gardameer. Ga je met het vliegtuig naar het Gardameer, of ben je van plan om met de auto te gaan? Als je van plan bent om met de auto naar Italië te reizen, dan is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan welke route je neemt. Zo zijn er meerdere routes die je kunt nemen: je kunt bijvoorbeeld door Oostenrijk of Zwitserland rijden, maar het is ook altijd belangrijk om te kijken voor welke route je een vignet moet kopen of waarbij je langs tolwegen komt. 

Tip 2: Verblijven aan het Gardameer

Aan het Gardameer zijn talloze plaatsjes te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de populaire plaatsen Lazise, Sirmione, Riva del Garda en Peschiera del Garda. Riva del Garda ligt bovenin het meer, terwijl Sirmione juist weer in het zuiden ligt. Het hangt er dus maar net van af hoe ver jij wil rijden en welke omgeving jou het meest aantrekt. Iedere plaats heeft wel iets unieks: de ene stad is erg geliefd onder de toeristen, terwijl je bij de andere plaats juist meer kunt genieten van de natuur en de rust.

Tip 3: Camping, appartement of hotel

Vervolgens is het tijd om na te denken op welke manier je gaat verblijven aan het Gardameer. Je kunt kiezen voor een appartement of hotel, maar vooral een camping Gardameer is erg geliefd om te verblijven. Er zijn dan ook talloze campings waar je kunt verblijven tijdens jouw vakantie. Zo heb je bijvoorbeeld enorme campings die lijken op een dorp waar genoeg activiteiten zijn te beleven, maar je hebt ook kleinschalige campings. Ontdek het aanbod zelf door een kijkje te nemen op allcamps.nl.

Tip 4: Kampeerbenodigdheden aanschaffen

Als je gaat kamperen aan het Gardameer, is het belangrijk om de nodige spullen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een tent, luchtbedden en een kookstel. Een pomp, een zaklamp en een tafel en stoelen zijn ook geen overbodige luxe. Het is ook zeker een goede tip om van tevoren de tent alvast een keer op te zetten, zodat je niet bij aankomst – na een urenlange reis – staat te twijfelen hoe het ook alweer moest. Als je gaat verblijven in een stacaravan, een hotel of een appartement hoef je hier natuurlijk niet over na te denken. 

Meer Italië inspiratie

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Dit artikel is geschreven door Allcamps.
Foto via Pixabay.

Schrijf een reactie