fbpx

Laatste update: 31 mei 2016

Op sommige plekken is echt helemaal niks te beleven. Maar soms wil je juist helemaal niks beleven. Het Franse platteland is een perfecte plek om vooral veel niets te doen zonder schuldgevoel. Isigny-le-Buat is hier een ideaal dorpje voor.

Isigny-le-wat?

In Normandië ligt het minuscule dorp Isigny-le Buat. Op welgeteld 73 km2 wonen iets meer dan 3400 mensen. Er is geen echt centrum, maar op een paar minuten rijden ligt Ducey. Een nog kleiner dorp, maar met een kleine hoofdstraat waar een paar restaurants zitten. Het lijkt alsof er in de wijde omgeving geen enkel restaurant zit, want alles zit propvol terwijl er geen mens op straat te bekennen is. Zo heb ik plotseling geen andere keuze dan in Frankrijk bij een pizzeria te eten. Wat gaat hier mis?! Ik wil fruits du mer en camembert!

Franse cottage

Voor je het weet ben je Isigny-le-Buat al uitgereden en dat is precies de charme. Met vier vrienden heb ik een huisje gehuurd in het Hemelvaartweekend. Het is een super schattige cottage met veel houtwerk en gezellige details. Zo kunnen we fijn barbecueën in de tuin en ’s avonds de open haard aan doen terwijl we cd’s van Billy Joel (wat heeft die man veel hits zeg) draaien en meezingen. Fles wijn erbij en niks meer aan doen. Het huisje is van de Engelse Mark en Lynda. Een stel ontzettend fijne mensen die ons warm ontvangen en rondleiden door het huisje. Zelf wonen zij aan de andere kant van het erf. Alle privacy dus. Ik ben een beetje verliefd op dit huisje en kan het je een verblijf hier echt aanraden. Zelfs al is er in het plaatsje zelf weinig tot niks te beleven, het is wel een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Lac Vezins, Mont Saint-Michel, Camembert of de D-Day stranden. Als je een auto hebt geregeld uiteraard.

La Vache qui rit in het echt!

Rondom het huisje kun je leuk wandelen. Mark wijst ons op een plekje op nog geen drie minuten lopen vanwaar we Mont Saint-Michel kunnen zien als het donker is. Vol goede moed gaan we er naartoe. En inderdaad, stel we hadden een verrekijker bij ons, dan was dit een prachtig uitkijkpunt geweest. Zo met het blote oog is het echt niet te doen, dus we gaan terug naar de barbecue. Er is ook een kort rondje langs de weilanden. Daar ontmoeten we nieuwsgierige vrienden. Enthousiast komen de koeien op ons afrennen. Het klinkt misschien stom, maar dit voelt zo ontzettend puur. We zetten ons wijntje neer (want uiteraard neem je als je gaat wandelen je plastic beker met wijn mee) en proberen vrienden te worden met de koeien. Nummer 70 is vanaf nu onze eigen La Vache qui rit!

IMG_9324

Polaroid CUBE

koeien platteland frankrijk

Nog een filmpje voor de liefhebber:

Schrijf een reactie