fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 31 juli 2023

Hoe veel tips? Bizar veel tips voor je vakantie of korte dagtrip naar Chiclana de la Frontera. Er is zo veel te doen en beleven! Ontdek snel alle tips voor bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants in Chiclana de la Frontera. Na het lezen van deze blog, boek je vast een dagje bij. 

Dit is Chiclana de la Frontera

Chiclana de la Frontera was voor mij een gokje. Een gokje dat goed uitpakte. In de winter van 2023 heb ik maar liefst drie maanden in Chiclana de la Frontera mogen wonen met m’n beste vriend en hond. Ik had nog nooit van de stad gehoord. Maar het blijkt een perfecte uitvalsbasis om de Cádiz provincie in Andalusië te ontdekken. In de winter is er nauwelijks een toerist te bekennen, ook geen Spaanse toeristen. Maar naarmate het in maart beter weer wordt, laten de mensen zich zien en openen steeds meer restaurants en beach clubs. Ik kan me goed voorstellen dat de stranden hier vol liggen in de zomer. 

Chiclana heeft net als veel andere plaatsen in de regio de toevoeging ‘de la Frontera’. Dat stamt uit de tijd dat de Moren en de christenen beide een deel van Spanje in handen hadden. Chiclana lag op het grensgebied, op de frontera.

Grofweg kun je Chiclana de la Frontera indelen in drie gebieden: het stadscentrum, het strand en alles daarbuiten. Ik deel mijn tips voor bezienswaardigheden, wandelingetjes, restaurants en meer daarom ook in per gebied. Kijk dus meteen bij: 

Het stadscentrum van Chiclana de la Frontera

Door het centrum van Chiclana de la Frontera stroomt de rivier Iro. Dat klinkt helaas idylisscher dan het is. De rivier staat grotendeels droog en ziet er vies uit. Het is vooral een scheiding tussen het deel van de winkels en bezienswaardigheden en aan de overkant vind je vooral de sherry bodega’s. Want Chiclana de la Frontera ligt middenin de sherry driehoek. Je bent het dus aan jezelf verplicht om in ieder geval een glaasje op een terras te bestellen, maar nog leuker is een bezoek aan een bodega. 

Wijn- en zoutmuseum Centro de Interpretación del Vino y la Sal

In hetzelfde gebouw als het toerismebureau vind je het wijn- en zoutmuseum van Chiclana de la Frontera. Vroeger zat hier Bodegas Primitivo Collantes. In het museum leer je meer over de zoutwinning en wijnproductie in Chiclana de la Frontera. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Alle informatieborden zijn in het Spaans, dus je krijgt een foldertje mee. Maar vraag zeker om de audiogids. Die is ook gratis en in het Engels beschikbaar. In totaal duurt het hele bezoek ongeveer drie kwartier, als je alle praatjes beluisterd. Maar het is ontzettend veel info, dus misschien dat je (net als ik) iets eerder afhaakt. 

Google Maps locatie

Markthal Mercado Municipal de Abastos

De Mercado Municipal de Abastos is een overdekte markthal in het centrum van Chiclana de la Frontera. Hier kun je boodschappen doen: veel kraampjes vlees, fruit en groenten. En vooral heel veel viskramen. 

Google Maps locatie

Ermita de Santa Ana

Een stukje buiten het stadscentrum van Chiclana de la Frontera ligt de Ermita de Santa Ana. Je kunt het best de auto pakken om het ronde gebouwtje te bezoeken. Het lijkt redelijk verlaten maar het uitzicht is weergaloos. Er ligt een enorm uitkijkplatform voor. Het uitzicht reikt tot de zee en de stad Cádiz

Google Maps locatie

Museum Chiclana

Het Museo de Chiclana is gratis te bezoeken. Het ligt aan het Plaza Mayor en heeft een aantal vaste en wisselende tentoonstellingen. Zo leer je over de geschiedenis van Chiclana de la Frontera (van de Feniciërs tot de Romeinen, Grieken en Napoleon). Helaas is vrijwel alles alleen in het Spaans maar bij de receptie krijg je een bult folders in je handen gestopt zodat je ‘t toch een beetje kan volgen. Tijdens mijn bezoek is er een tentoonstelling ‘de guardia civil in playmobil’ – je moet ‘t maar bedenken hè?

Google Maps locatie

Plaza Mayor met klokkentoren en kerk

Op het Plaza Mayor vind je gek genoeg geen tientallen terrasjes. Het is zelfs een beetje een verlaten plein. Maak toch een korte stop bij het Plaza Mayor voor de klokkentoren (Arquillo del Reloj) en de kerk Iglesia de San Juan Bautista. Deze is nog volop in gebruik: er zijn missen, er wordt getrouwd en de kerk speelt een hoofdrol bij religieuze vieringen als carnaval en Semana Santa. 

Google Maps locatie

Evenementen in Chiclana de la Frontera: carnaval en Semana Santa

De Spanjaarden pakken flink uit met carnaval en Semana Santa (de week voor Pasen). Dagenlang zijn er allerlei activiteiten in de Chiclana de la Frontera. Er is eten, dans, zang. Er zijn parades en activiteiten voor kinderen. Met carnaval gaan er in de avond traktors met zangkoren de stad door om liedjes te zingen. Erg leuk. 

En tijdens Semana Santa zijn er processies die starten bij de grote kerk. In Chiclana de la Frontera zijn er verschillende broederschappen en ieder organiseert dan een processie. De mensen dragen enorme religieuze ‘tronos’ (beelden) door de stad. Zo’n trono wordt door heel wat mensen gedragen. Er lopen muzikanten mee in de processie en volwassenen en kinderen in een gewaad met puntmuts. Dat roept meteen de associatie met de Ku-Klux-Klan op, maar het zijn ‘capirotes’. Die verhullen de identiteit van de ‘boetedoeners’. Het is dus al een eeuwenoude traditie en heeft niks met de Amerikaanse clan te maken.

Overigens valt mij het op dat het vooral een gezellig samenzijn lijkt. Ik heb Semana Santa ook eens mogen meemaken in Peru (Ayacucho) en daar was de sfeer veel ernstiger. 

De praktische info (wat, waar, wanneer) over evenementen als carnaval en Semana Santa in Chiclana de la Frontera is vaak wat lastig te achterhalen. Ik ben er uiteindelijk uitgekomen met Google Translate en deze website

Restaurants en bars in het centrum van Chiclana de la Frontera

Eerlijk gezegd ben ik vaker lekker gaan lunchen en borrelen aan het strand dan in het centrum. En stiekem vind ik bijvoorbeeld Jerez de la Frontera of Vejer de la Frontera veel leukere opties hebben om in de stad te eten. Maar ik heb heus wel een paar aanraders voor restaurants in het centrum van Chiclana de la Frontera voor je hoor. 

ViaVai Gastrobar

Bij ViaVai Gastrobar staan er gerechten om te delen op de kaart en een paar junk food opties voor één persoon. Het eten is zeker lekker, maar de gerechten gaan een beetje alle kanten op: van Aziatisch naar Spaans en terug. Het combineren van gerechten vind ik daarom een beetje lastig. De bediening en de keuken hebben het tempo er in zitten: binnen een uur heb ik drie gangen op. Als je dus even snel iets wilt eten, is dit een goeie optie. 

Google Maps locatie

Making Salads Urban

Making Salads Urban is een poké bar waar je poké bowls en sushi eet. De poké bar is ontzettend leuk ingericht. Mooie meubels, netjes opgemaakte tafels. Ik vind het jammer dat mijn maag alleen ruimte heeft voor een poké bowl, want dit voelt als een restaurant waar ik uitgebreid wil eten. Er zijn een aantal poké bowls bedacht door de keuken maar je mag ‘m ook alle ingrediënten zelf kiezen en je eigen variatie maken. 

Google Maps locatie

Bodega “El Sanatorio” Manuel Aragòn 

In de sherry bodega’s van Chiclana de la Frontera zit je midden tussen de Spanjaarden. Zeker in de weekenden is het rond lunchtijd hartstikke druk. Jong en oud komt naar de bodega voor een hapje en een drankje. El Sanatorio is van de sherry producent Manuel Aragòn. Het is een ouderwetse bodega met overal sherryvaten en een kleine ruimte met wat informatie over het productieproces. Op de kaart staan broodjes en wat tapas. Voor iets meer dan twee euro heb je al een broodje en een glaasje sherry kost net iets meer dan een euro. 

Google Maps locatie

Bodega La Cooperativa

La Cooperativa is ook zo’n sherrybodega. Het voordeel van deze vergeleken met El Sanatorio is dat er hier ook een terras is. Maar een plekje veroveren is lastig, want heel Chiclana de la Frontera lijkt in het weekend wel hier te willen drinken en eten. Het tapasmenu is een stuk uitgebreider maar het is hier wel lastig om de aandacht van de bediening te krijgen. De tactiek van de Spanjaarden? Gewoon hard zwaaien en schreeuwen naar de obers en serveersters. Het werkt wel. 

Google Maps locatie

Parkeren in het centrum van Chiclana de la Frontera

In het centrum van Chiclana de la Frontera kun je betaald parkeren onder het Plaza Mayor (Google Maps locatie). Maar gratis parkeren is altijd beter toch? Dat kan je bijvoorbeeld hier of hier doen. Allebei gewoon op loopafstand van het centrum én de bodegas. 

Het strand van Chiclana de la Frontera 

Chiclana de la Frontera heeft één van de mooiste stranden van de Costa de la Luz. Het is breed, langgerekt en stukken met leuke strandtentjes wisselen zich af met bijna verlaten stukken strand langs hoge rotsen. Het strand is opgedeeld in verschillende stukken die naadloos in elkaar overlopen, waarvan La Barrosa het populairst is. Je kunt (in de winter tenminste) vrijwel overal dicht bij het strand parkeren. Gewoon op de parkeerplaatsen in langs de straat. Hier vind je de Google Maps links naar belangrijkste plekken: 

Tip! Nog geen huurauto geregeld? Vergelijk je opties bij Sunny Cars en EasyTerra. Dat zijn mijn favoriete verhuurders omdat zij ook direct alle verzekeringen regelen. Geen gedoe met overenthousiaste verkopers bij het afhalen van je auto dus. 

Tot halverwege maart mogen honden aangelijnd op het strand in Chiclana de la Frontera, maar ook daarna zie ik er eigenlijk nog genoeg op het strand. Blijkbaar is er in het voorseizoen (nog) geen controle).

Maak een boottocht

Je hoeft niet nat te worden om toch van het water te genieten. Je kunt namelijk mee met de catamaran van Al Barco. Die vaart (in de zomermaanden) naar de baai van Cádiz of je kiest voor een catamarancruise met lunch of juist eentje bij zonsondergang Dit zijn je opties: 

Ga surfen in Chiclana de la Frontera

Op verschillende plekken liggen surfers in het water, van beginners tot gevorderden. Met al die dobberende, surfende én ploeterende mensen krijg je misschien zelf ook wel zin in een surfsessie. Je kunt aan het strand uiteraard surfplanken huren en ook les nemen. Neem daarvoor contact op met bijvoorbeeld Kite Surf Chiclana (Google Maps locatie) of La Barrosa Escuela de Surf (Google Maps locatie). 

De god Melkart

Op verschillende plekken in Chiclana de la Frontera kom je een beeld van een blauwig mannetje tegen. Dit is de god Melkart, de stadsvorst van Tyre in Libanon en geassocieerd met de zee, commerciële  handel maar soms ook de zon en vruchtbaarheid. Drukbezet mannetje dus. Melkart staat onder andere op het strand van La Barrosa en bovenaan in het wandelgebied van Playa la Loma. 

Google Maps locatie La Barrosa en Google Maps locatie Playa la Loma

Wandelpad boven het strand: Sendero Novo Sancti-Petri

Boven het La Loma strand ligt een kort aangelegd wandelpad van ongeveer een half uurtje. Hier vind je de strandtoegang, maar het pad brengt je ook naar de Torre del Puerco, een middeleeuwse uitkijktoren. Op 5 maart 1811 vonden hier gevechten plaats tussen de geallieerde Spaanse, Engelse en Portugese troepen tegen de Fransen. En de god Melkart staat hier dus op je te wachten. 

Google Maps locatie

Restaurants en bars aan het strand van Chiclana de la Frontera

De meeste restaurants en bars zitten geconcentreerd aan het La Barrosa strand. Als je vervolgens de kustlijn volgt, kom je nog een handjevol leuke strandtenten tegen. En dan heb je nog de Carretera de la Barossa: dat is de straat achter het strand waar je nóg meer restaurants en cafés vindt. Je hoeft geen honger of dorst te lijden! Uiteraard heb ik een aantal opties voor je uitgeprobeerd. Houd er rekening mee dat de Spanjaarden rond twee uur lunchen en pas vanaf 21 uur aan het avondeten beginnen. Reserveren is altijd aan te raden!

Restaurante La Mafia 

La Mafia is een behoorlijk populair restaurant in Chiclana de la Frontera. Reserveren is een must, zeker in de weekenden en in het hoogseizoen. Zelfs voor de lunch! Het is een Italiaans restaurant op de weg achter het strand. De bediening is snel en het eten komt bijna nog sneller. Het voorgerecht is nog niet op als het hoofdgerecht al komt. En zo staan we met een uur alweer buiten. Het was lekker, maar erg snel voorbij. 

Google Maps locatie

Pizza La Mafia Chiclana de la Frontera

Restaurante Zurga

Restaurante Zurga is een eenvoudig restaurant aan de boulevard van Playa La Barrosa. Zodra de zon schijnt, wordt het hier druk. De zweetdruppels lopen langs de hoofden van de obers. Je kunt hier ook eten, maar ik vind het vooral een fijne plek voor een drankje met een snack. 

Google Maps locatie

Los Pescadores

Zoals de naam al doet vermoeden: hier eet je vis en zeevruchten. Hoewel er ook andere dingen op de kaart staan hoor. Zeker op zonnige dagen vecht iedereen om een plekje op het terras. Het is een erg gewild restaurant in Chiclana de la Frontera. De service is snel en vriendelijk, wel in rap Spaans. Dus wijs maar gewoon aan wat je wilt. 😉

Google Maps locatie

La Rúcula – Gastrobar Argentino

Eerlijk gezegd heb ik nog nooit iemand zien eten bij La Rúcula. Er wordt hier vooral volop geborreld. Het is een druk terras aan het strand waar ze volle glazen schenken. De mixdrankjes worden aan tafel uit de fles uitgeschonken – zeer rijkelijk. 

Google Maps locatie

Pizzeria Da Vinci

Pizzeria Da Vinci ligt aan de strandboulevard, via een trap binnendoor omhoog. Het zonnige terras ligt dus op de eerste verdieping. Ook op minder mooie dagen is er genoeg ruimte binnen en is een deel van het terras overdekt. Ik vind de bediening vriendelijk en lekker los. Je eet hier pizza’s en pasta’s en ze hebben lokale wijnen. De pizza’s zijn, als je het mij vraagt, beter dan die van La Mafia: lekkere dunne bodem en rijkelijk belegd.  

Google Maps locatie

La Bandida Beach Bar

Bij La Bandida heb ik heel wat drankjes gedronken. Op winderige dagen kun je hier namelijk heerlijk uit de wind zitten. De bediening is snel en oplettend. Op veel plekken in de omgeving moet ik namelijk hard mijn best doen om de aandacht te trekken van de bediening om een tweede drankje te bestellen. Hier niet. Hier is het al ingeschonken voor je je laatste slok neemt – bij wijze van spreken dan hè?

Google Maps locatie

Atenas Playa Restaurante

In de wintermaanden is Atenas nog gesloten, dus ik ben heel blij dat ik aan het eind van mijn tijd in Chiclana de la Frontera net de openingsdagen meepak. Atenas is namelijk een populaire bar, restaurant en chillplek. Je kunt er namelijk ook chique strandbedden huren. Ik had eigenlijk een heel chique plek verwacht, maar dat valt wel mee. Nu helpt het kunstgras als vloer ook niet echt voor het aanzicht. Bestel een lekkere cocktail en geniet vooral van het uitzicht en af en toe live muziek. Je kunt er ook eten, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd. Het zag er wel goed uit. 

Google Maps locatie

El Arbol Tapas

Zo vanaf de buitenkant had ik zo mijn twijfels bij El Arbol Tapas maar potverdikkie wat heb ik hier lekker gegeten. Je kunt hier alle standaardtapas gerechten krijgen, maar dan wel nét even anders. Chique tapas noem ik het maar. Het restaurant ligt aan de straat achter het strand. Echt een aanrader in Chiclana de la Frontera!

Google Maps locatie

Coconovo Beach Club

De Coconovo Beach Club is 365 dagen per jaar geopend, weer of geen weer. Maar het leukst is het natuurlijk als de zon schijnt. In de weekenden is er sowieso live muziek. Het is bedoeld als een wat luxere beach club: overal zie je champagne referenties en de bedjes hebben een luxe uitstraling. Maar vervolgens zit je wel op witte plastic stoeltjes eeuwenlang te wachten op de bediening. En het is nogal prijzig voor Spaanse begrippen. Wat mij betreft dus prima voor een drankje als je geen haast hebt. 

Google Maps locatie

Nova Sunset Club

Ik ben in het weekend tijdens zonsondergang bij de Nova Sunset Club en er heerst een feeststemming. Er is een dj, mensen dansen, joelen en gillen, er worden continu cocktails gemixt: het is een beach party. De locatie is erg mooi, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het er hier op andere tijdstippen aan toegaat. Volgens de Google reviews kun je er namelijk ook lekker eten (en dan dus lekker blijven hangen voor de cocktails en muziek). 

Google Maps locatie

Het ‘buitengebied’ van Chiclana de la Frontera

Chiclana de la Frontera strekt zicht nog verder uit dan alleen het centrum en de kuststrook. Veel van het gebied bestaat natuurlijk gewoon uit woonwijken en een deel is ook het platteland. Er zijn een paar mooie wandelplekken én je kunt een leuke sherry rondleiding doen!

Fietstocht door Chiclana de la Frontera

Als je een beetje meters wilt maken en Chiclana de la Frontera wilt ontdekken, dan is een fietstocht een goede optie. Bij GetYourGuide bieden ze een elektrische fietstocht aan. Die fietstocht richt zich vooral op de natuur in Chiclana de la Frontera en duurt ongeveer een halve dag. Zo kom je op plekjes waar je anders nooit was gekomen. 

Wandelen in het Parque National Bahía de Cádiz

Het nationale park ‘baai van Cádiz’ ligt aan de rivier Guadalete en is behoorlijk groot. En nogal afwisselend: het bestaat uit stranden, duinen en moerassen. Er zijn zoutmijnen en kleine lagunes. Ik besluit de wandelroute Salina de Carboneros te doen want hier mag mijn hond ook aangelijnd mee.

Het is een makkelijke route over verharde paden langs een pijnboombos, een zoutmijn, kanaaltjes en lagunes. Omdat het zo vlak is, waait de wind hier hard. Kleed je daar dus up. Tijdens de wandeling kom ik een paar vogelobservatiepunten tegen en slaan vissers hun slag. Het rondje duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van welke afslagen je wel of niet neemt. 

Google Maps locatie

Ook leuk: een privérondvaart langs en door de moerassen. Boek ‘m hier

Zoutspa in Chiclana de la Frontera

In het Bahía de Cádiz park liggen de zoutpannen van Chiclana de la Frontera. Deze kun je bezoeken. Sterker nog: je kunt er naar een zoutspa. In de oude zoutmijn in de Salinas de Chiclana kun je nu zien hoe zout geproduceerd wordt en dus naar de zoutspa. Wat dacht je van een massage, een zoutbad of modder wrap? Er is ook een restaurant waar je een lekkere lunch krijgt. Helaas was het niet mogelijk in de winter, maar misschien dat jij wel kan gaan? Het is niet goedkoop, maar wel uniek! Kijk hier voor meer info

Sherry rondleiding bij Bodega Manuel Aragón

Het is mijn allereerste sherry rondleiding ooit. Ik doe nog een paar sherry proeverijen in de Cádiz regio en het blijkt ook de leukste rondleiding. Omdat onze gids geen Engels spreekt, maken we een combinatie van de audiogids en haar uitleg in het Spaans. Later sluit er nog een werknemer aan die wat tijd over heeft en wél Engels spreekt. Ik heb begrepen dat in de zomer de tours wel in het Duits en Engels mogelijk zijn. 

Bodega Manuel Aragón is een kleine bodega in Chiclana de la Frontera waar ze verschillende soorten sherry maken. We leren over de landbewerking en het productieproces: een proces van jaren waarbij de sherry steeds wordt overgeheveld naar een volgend vat en waar een gistlaag (flor) op de sherry ontstaat. Heel leuk om te zien, want dat is echt anders dan hoe wijn wordt gemaakt. Manuel Aragón heeft in het centrum van Chiclana de la Frontera ook een gezellig proeflokaal.  

We sluiten de rondleiding af met een proeverij van vijf sherry’s en wat hapjes. Ik had géén idee dat er zoveel keuze in was! Sherry is sherry toch? Nee hoor. Maar dat moet je maar ontdekken bij een rondleiding. Check de website om te reserveren. 

Google Maps locatie

Vlooienmarkt in het weekend

Ieder weekend is er een vlooienmarkt in Chiclana de la Frontera die ontzettend veel volk trekt. En dat terwijl ‘ie best afgelegen ligt eigenlijk. Op zaterdag en zondag kun je tussen ongeveer 8 uur en 14 uur terecht voor koopjes. Je kunt het best op zaterdag gaan, want dan zijn er de meeste kramen. Op zondag soms nog maar een handjevol. Het is vooral veel troep (als je het mij vraagt) wat er verkocht wordt, maar ik vind het altijd leuk om even een rondje te lopen. Als het druk is, ben je daar een half uurtje zoet mee. 

Google Maps locatie

Parque Forestal Pinar del hierro y la Espartosa

Het Pinar del hierro bosje in Chiclana de la Frontera is een aangelegd bos: lange brede paden omsluiten de bomen in rechte lijnen. Op de heuvel voelt het dan iets natuurlijker. Mensen komen hier graag mountainbiken of met de kinderen spelen. Op de heuvel (het is een kleine klim) ligt het Punto Mágico La Espartosa. Dat is een mooi uitkijkpunt. Je kijkt over de bossen en Chiclana de la Frontera heen. 

Google Maps locatie

Hotels in Chiclana de la Frontera

Ik heb zelf voor langere tijd een huis gehuurd in Chiclana de la Frontera, en die is ook beschikbaar voor kortere verblijven: kijk maar. De korte verhuurprijzen vind ik wel wat prijzig eerlijk gezegd. De verhuurder is wel heel relaxed. Maar er is nog veel meer in Chiclana de la Frontera Check deze hotels en appartementen maar eens: 

Meer Spanje inspiratie?

 • Accommodatie. Favorieten blijven Booking.com en Campspace. Ga je liever voor een hostel? Check HostelWorld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Je kunt ook bij WithLocals kijken. Zowel GuruWalk als Freetour.com bieden ‘gratis’ wandeltours aan in Spanje en voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
 • Attracties en musea. Bij Tiqets krijg je trouwens 5% korting op musea en attracties met de kortingscode: KIMOPREIS22
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken, kun je bij Discover Cars terecht.
 • Boot. Je kunt vanaf onder andere Barcelona met de boot naar Mallorca. Boek je ticket bij Balearia. Met Balearia kun je ook bij de andere eilanden komen. Maar check bij Direct Ferries zeker even of er betere opties zijn.
 • Bus en trein. Reis met NS International of Flixbus naar Spanje. Je kunt ook terecht bij Busbud, 12go, of Omio, ook voor bussen en treinen in Spanje.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Reisgidsen. Wil je volop voorpret? Bestel dan een reisgids om lekker doorheen te bladeren. Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com of Amazon.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Vliegtickets. Kijk sowieso bij Transavia en Vueling, maar vergelijk je opties! Check in ieder geval MomondoSkyscanner, en Kiwi.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui, Shoestring of Sawadee, of ga je liever via Sunweb, D-reizen, Corendon of Vakantie Discounter?
 • Yoga retreat. Of, trakteer jezelf op een fijn yoga retreat!

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie