fbpx

Laatste update: 7 juli 2021

Afzondering. Stilte. Alleen het geluid van de rivier, het geritsel van bladeren en af en toe het tikken van de regen. Prachtige sterrenhemels en vuurvliegjes in het donker. Als je even wilt ontsnappen uit Tarapoto, is Chirapa Manta nabij San Roque je antwoord.  

Na een mototaxi ritje van bijna driekwartier vanuit Tarapoto beland ik op een prachtige verlaten plek aan de rivier. Ik wordt al opgewacht door iemand die mijn tas over het dichtbegroeide pad naar Chirapa Manta zal dragen. Dat is nog best een stukje lopen: eerst een hangbrug over en dan de rivier volgen. Dit voelt echt als the middle of nowhere en het is zo mooi!

Alleen op de wereld bij Chirapa Manta

Chirapa Manta is een kleinschalige accommodatie. Voor zo ver ik kan beoordelen, zijn er nog geen handvol kamers. Ik ben er zelfs helemaal alleen in het weekend. Dat is luxe, en soms ook een beetje ongemakkelijk als de schoonmakers speciaal voor mij de patio en de wandelpaden enzo schoonmaken en de receptionist er voor alleen mij zit.

Mijn kamer heeft twee verdiepingen. De bovenste is meer een vide waar een bed staat voor een extra persoon. Beneden staat een tweepersoonsbed en hier zit ook de douche en wc. De wc is zo’n ecotoilet, waar je een soort zaagsel in gooit nadat je bent geweest. Alles is gemaakt van hout en andere natuurlijke producten. Zo voelt het alsof ik nog dichter in de natuur zit, voor zo ver dat al kon. Want, wow, het is overal zo groen, groener, groenst.

Natuur, natuurlijk

Er stroomt een rivier langs de accommodatie waar je in kan zwemmen. En alleen al langs het wandelpad richting de uitgang is er zoveel natuur om te bewonderen. Als het regent, regent het hier echt. Ik zit gelukkig onder een afdak terwijl erom me heen dode takken uit de lucht vallen. Niet gewoon een klein takje, halve bomen! Moet ik hier voor mijn leven vrezen? De werkmannen schuilen ook voor de regen maar zijn totaal niet onder de indruk van de takken. Geen stress dus.

San Roque ontdekken

Iets verderop ligt het dorpje San Roque.  Ik volg eerst de rivier naar een plekje aan het water om even wat om me heen te staren. Het is zo bizar dat hier gewoon mensen wonen in dit rustige paradijs. De natuur is zo mooi, dat is gewoon hun achtertuin!

Het dorpje is heel klein en ligt overhoop. Er worden straten aangelegd. Als ik er doorheen wandel, heb ik het idee dat meteen het hele dorp weet dat er een toerist is gearriveerd. Maar niet op een vervelende manier hoor, mensen kijken gewoon belangstellend en zijn zeer behulpzaam. Ik ben op zoek naar het huis van Patricia, de dame die de vegan maaltijden verzorgt voor Chirapa Manta. Ze brengt de lunch en het avondeten in principe naar Chirapa Manta, maar je kunt ook bij haar thuis eten. Dat is iets goedkoper en het is leuk om van omgeving te wisselen. Ik lunch bij haar thuis en maak een klein praatje. In de avond vind ik het iets te donker om het dorp op te zoeken, dus dan komt zij naar mij. Ik vind dat wel een beetje ongemakkelijk. Ten eerste omdat ik de enige ben in Chirapa Manta en ze dus speciaal voor mij moet komen. Ten tweede omdat ze ook moet wachten totdat ik klaar ben zodat ze kan afwassen.

Chirapa Manta is een fantastische accommodatie als je even helemaal niks wilt doen en gewoon langzaam de uren voorbij wilt laten gaan vanuit je hangmat of naast de rivier. Chirapa Manta biedt ook tours en enkele activiteiten als massages en yoga. De lieve eigenaren helpen je er graag bij.

Meer Peru inspiratie?

PERU - blogoverzicht
 • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Verblijf je het liefst in een hostel? Check Hostelworld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Je kunt het ook proberen bij WithLocals. Voor ‘gratis’ wandeltours: check Freetour.com en GuruWalk en voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
 • Attracties en musea. Neem ook een kijkje bij Tiqets voor tickets voor musea en attracties (je krijgt 5% korting met de code KIMOPREIS22)
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Meer prijzen vergelijken? Dat doe je bij Discover Cars.
 • Bussen. Reserveer bussen en treinen in Peru met Busbud12Go of Omio.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisgidsen. Noem me ouderwets, maar ik vind het nog altijd fijn om een papieren reisgids door te bladeren. Te koop bij onder andere Bol.com en Amazon.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Sawadee, of liever Tui of Shoestring?
 • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check in ieder geval MomondoSkyscanner en Kiwi.
 • Yoga retreat. Of ga voor een mooi yoga retreat in Peru!

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie