fbpx

Laatste update: 29 juli 2020

Omdat het zand me letterlijk te heet onder de voeten wordt op Ibiza, wil ik graag iets actiefs doen op het water. Dat SUPpen lijkt me wel wat: beetje relaxed op zo’n board staan en ondertussen bruin worden.

Wat is SUPpen?

Ja ja, relaxed op een board staan. Boy was I wrong! SUPpen is hard werken. SUP staat voor Stand Up Paddling. Je kunt het zien als een vorm van golfsurfen, maar dan met een veel grotere surfplank en een peddel. Je kunt suppen op grote golven, kleine golven en op vlak water. De plank is zo’n 2,5 tot 4,5 meter lang en is heel stabiel. Je kunt er dus zelfs yoga op beoefenen. Ik had eigenlijk dat relaxte beeld van vlak water in mijn hoofd: beetje peddelen, beetje om je heen kijken. Maar op de zee is het toch een ander verhaal.

Balansoefeningen zijn voor watjes, toch?

Ik ga met een groep vrienden suppen bij Anfibios. Eerder hebben we met de Nederlandse eigenaresse al eens een kajaktocht gedaan en dat was heel goed bevallen. We worden hartelijk ontvangen en krijgen op het strand een korte uitleg over hoe we eigenlijk moeten SUPpen. De gids vraagt of we eerst balansoefeningen willen doen. We kijken elkaar wat vragend aan, is dat handig? We hebben geen idee en we mogen ook direct het water in. Doe dat dan maar, want het zand is heet. Het blijkt de verkeerde keuze. Alle pogingen tot opstaan gaan grandioos mis. Bij de meeste dan, op miraculeuze wijze weet ik wel overeind te komen en een tijdje te blijven staan. Daar ben ik stiekem best trots op.

Tip! Check alle leuke Ibiza to do’s.

Afdrijven en weinig meters maken

Uiteindelijk weet iedereen tenminste voor een paar minuten achter elkaar te staan. Het SUPpen op Ibiza is echt een balansoefening en daarna pas een krachtoefening. We komen maar heel langzaam vooruit, want het is nog best zwaar om door de kleine golven voort te bewegen. We drijven steeds af richting het strand en ik heb regelmatig ruzie met de lijn met boeien die het zwemgedeelte van de zee markeert. Ook fatsoenlijke foto’s maken blijkt een onmogelijke opgave.

Met de kajak kwamen we vorig jaar een heel stuk verder. Was dat nu ook de bedoeling? Hebben we gefaald? We durven het niet aan de gids te vragen, bang om een deuk in ons ego op te lopen.

Lekker actief bruin worden

Maar, om het even van de letterlijke én figuurlijke zonnige kant te bekijken, het is wel heerlijk om actief te zijn op het water. De zon schijnt fel dus ik pak iedere pauze aan om mijn gezicht weer even in te smeren. De gids heeft wat snacks mee en pakjes drinken. Zo houden we het toch nog bijna twee uur vol. En terwijl we bruin worden, trainen we ook nog eens iedere spier in ons lijf. Dus zó blijven al die mensen hier zo slank!

SUPpen Ibiza pauze - Kim zit op een SUPboard in zee en drinkt een watertje

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Op deze website staan affiliate links. Als jij via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik daarvoor mogelijk een kleine commissie. Hier betaal jij uiteraard niets extra’s voor.

We hebben een korting gekregen bij Anfibios. Ik heb de volledige vrijheid gekregen bij het schrijven van mijn blog.
Fotocredit uitgelichte afbeelding: Holly Mandarich

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.