fbpx

Read in: Engels

Laatste update: 16 juli 2022

Ik manoeuvreer mijn quad over de binnenwegen van Ibiza, op zoek naar de mooiste uitkijkpunten. Het liefst had ik ‘Ik manoeuvreer behendig mijn quad’ geschreven, maar het is toch even oefenen om zo’n ATV op hobbelige wegen onder controle te houden.

Ontdek het binnenland van Ibiza

Een quad, of ATV (all-terrain vehicle), is een motorvoertuig met vier wielen. Een hele grote, stevige scooter zeg maar. Omdat Ibiza een eiland is vol heuvels, landwegen en bospaden, is een quad ideaal om het gebied buiten de reguliere autowegen te ontdekken: lekker snel en smal genoeg voor de kleinere wegen. Met twee vrienden kies ik een Sunset tour uit bij Emove Ibiza. De reviews op TripAdvisor zijn lovend en de website ziet er professioneel uit.

Eén van de stops van de quad tour.

Helm op. Zonnebril op. Gaan!

Als ik me meld aan de balie van Emove, herkennen de medewerkers direct mijn naam en worden we uitbundig welkom geheten. Van alle kanten krijgen we nootjes en snoep aangeboden, wat een gezellige boel. We ondertekenen de benodigde papieren en krijgen een helm aangemeten. Dat is verplicht, zelfs al staat het stom. Het advies is om onze zonnebril op te houden tegen het stof. Sowieso doen! Zelfs bij lichte regen weten wij letterlijk alles onder het stof te krijgen. Van neusholten tot knieholten en van sokken tot t-shirts.

Achterop de quad op Ibiza.

Quad rijden op Ibiza

Net voor vertrek krijgen we uitleg over hoe we de quad moeten besturen. Dat blijkt eigenlijk niet zo moeilijk. Ik deel mijn quad met een vriend en hij doet het eerste stuk zodat ik een beetje kan afkijken, maar ook vooral kan genieten van de omgeving. We rijden door landelijk Ibiza. Kleine finca’s met roodgekleurde stukken land, dichtbegroeide heuvels en mooie vergezichten. De twee begeleiders zorgen dat het groepje van 9 quads dicht bij elkaar blijft en de juiste route volgt.

Halverwege mag ik rijden. Dat gaat eerst wat onwennig: ik geef een klein beetje gas en schiet meteen meters naar voren. Ook is het even uitproberen hoe stabiel we precies op de weg liggen, maar wij hebben een flink stevige Kawasaki quad en dat voelt heel veilig.

Tip! Op zoek naar nog meer activiteiten op Ibiza? Bekijk de volledige lijst met Ibiza tips.

ATV’s: liever touren dan huren

Eigenaar Juan vertelt me dat Emove Ibiza in 2018 al 6 jaar bestaat. Het hele seizoen verzorgt Juan met zijn team quad tours, buggy tours en Vespa tours in het noordwesten van het eiland. Vroeger verhuurde Emove de quads ook, maar daar zijn ze mee gestopt. Juan gelooft dat mensen uiteindelijk het meeste plezier beleven aan een tour: eentje met mooie, afgelegen plekjes waar je normaal niet komt en enthousiaste begeleiding. Ik ben het met hem eens. Als ik alleen een quad zou huren, zou ik lastig vinden een leuke route te bepalen. En met begeleiding voelt het ook een stukje veiliger.

Au!

Alhoewel, veiliger… Ik zit het laatste stuk van de route bij m’n grote vriend (letterlijk en figuurlijk) Paul achterop. Omdat we er al twee uurtjes rijden op hebben zitten en de weg wat glad is van de regen, schiet Paul een bochtje nét iets te nonchalant in en belanden we met een voorwiel in de berm. De quad draait om z’n as en wij vallen/vliegen eraf. Gelukkig zijn er geen tegenliggers en staan we snel weer op onze voeten. Op een paar flinke blauwe plekken na, is alles in orde. De schrik zit er wel goed in. Dus lieve mensen, die helm die je krijgt, is echt geen overbodige luxe. De quad heeft het ook overleefd, hoewel het stuur een beetje naar rechts neigt. Gelukkig blijkt dat bij terugkomst slechts een klein mankement wat de heren van Emove eenvoudig kunnen herstellen.

Goed verzorgde quad-tour

De quad tour van Emove vind ik echt de moeite waard. Ik kom op plekken waar ik nog nooit ben geweest (en ik ben al zes keer op het eiland geweest) en de verzorging is echt goed. De twee begeleiders houden de groep goed in de gaten, trakteren ons op een drankje halverwege en aan het eind van de tour wachten ons snacks en een kop thee. Tja… het regent soms op Ibiza en dan is een kop thee echt wel lekker! We krijgen een stuk Flao, de Ibiza-versie van een cheesecake met munt. Die smaakt ver-ruk-ke-lijk.

Stukje Flao eten na een bezweet ritje - Kim staat met een bezweet hoofd voor een poster van Emove

Ook een ATV tour doen?

De mannen van Emove staan bijna het hele jaar voor je klaar (alleen diep in de winter zijn ze gesloten). Voor alle tours geldt dat je een rijbewijs moet hebben. Je kunt je tour online reserveren, of gewoon even langslopen bij het kantoortje in San Antonio. Doe je de groetjes van Kim?

Rij een stukje mee met onze quad tour:

Meer Ibiza inspiratie?

  • Reisgidsen. Ik houd van de praktische gidsen van Lonely Planet, maar voor Ibiza ga ik liever voor de inspiratiegidsen en daar heeft Bol.com er heel veel van.
  • Vliegtickets. Kijk sowieso bij Transavia, maar vergelijk je opties! Check in ieder geval ook MomondoSkyscanner, en Kiwi.
  • Boot. Je kunt vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Ibiza met Balearia. Balearia vaart ook tussen Ibiza en Formentera.
  • Accommodatie. Favorieten blijven toch Booking.comNatuurhuisje en Airbnb. Of probeer BelVilla. Ga je liever voor een hostel? Check HostelWorld.
  • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator.
  • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod.
  • Korting! Voor korting op restaurants, activiteiten en clubs, check de Locopass van LocoLife.
  • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
  • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui, of liever de Vakantie Discounter of Corendon?

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Note: ik kreeg een korting van Emove in ruil voor deze blog. Emove heeft geen inspraak gehad op de tekst.
Voor het eerst gepubliceerd: september 2018. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie