fbpx

Laatste update: 20 augustus 2019

Potverdikkie wat is Bali hip. Zeker als je naar Seminyak gaat, zorg ervoor dat je mooie kleren en een dikke portemonnee meeneemt!

Een beetje verwesterd…

Ik durf Bali wel te vergelijken met Ibiza. Wat het Spaanse eiland voor ons is, is Bali voor de Australiërs. Designer boetiekjes, koffietenten, beach clubs: dit eiland is volledig ingespeeld op de Westerse toerist. Vooral in Canggu, Ubud en Seminyak valt me dit op. Het toerisme is hier volop ontwikkeld. Ik moet mijn best doen om wat meer authentiek Bali te vinden. Ik begrijp van andere reizigers dat ik daarvoor verder naar het Noorden en het Oosten moet. Daarvoor heb ik helaas geen tijd, dus er zit maar één ding op: me eraan overgeven.

Kuta of Seminyak?

Ik dompel me onder in het hippe sfeertje van Seminyak. Dat ligt vlakbij Kuta en wat mij betreft de betere van de twee. Kuta is volledig ingericht op zo snel mogelijk dronken worden. Als ik rond negen uur ’s ochtends een klein rondje door Kuta loop, proberen mensen me al bier aan te smeren. Uhm, hallo? Ik loop hier alleen en het is supervroeg! Laat me met rust. Maar rust zit er niet in in Kuta. Straatverkopers, masseurs, taxichauffeurs, obers: ze vechten om je aandacht en geld. Ik ben superblij dat ik hier slechts een paar uurtjes ben, want als dit Bali is wil ik nu terug. Seminyak voelt iets meer ontspannen en ‘verfijnd’. In Kuta drink je bij wijze van spreken een bucket wodka red bull en in Seminyak nip je aan een cocktail.

 

Powered by 12Go Asia system

De beach clubs van Seminyak

Seminyak is een perfecte plek voor zon, zee, strand. Alhoewel de meeste mensen niet kiezen voor de zee en het strand maar één van de beach clubs. De meest trendy beach club is Potato Head. Hier kun je bijna niet onvoorbereid heen. Je mag weliswaar naar binnen, maar verwacht geen zitplek. Het is op first come, first serve basis. Je moet er dus vroeg bij zijn. In de middag is er een wachtlijst waarvan het personeel zich afvraagt of het uberhaupt zin heeft om je naam op te zetten. Als je immers eenmaal een plek hebt bemachtigd, blijf je zitten. Als ik het goed begrijp, zit er ook een minimum bedrag aan verbonden dat je moet uitgeven. Ik drink één drankje aan de rand van het zwembad (waar ik 20 minuten op moet wachten) en vertrek weer via het strand. Potato Head is echt een mooie plek, maar als je er dus volop van wilt genieten: zet je wekker vroeg!

Entree van Potato Head beach club

Op het strand ga ik naar links en beland ik bij Alila. Een stuk minder hip dan Potato Head, maar hier mag ik me gewoon gratis installeren op een zitzak, van het zwembad gebruik maken en de bediening is ook nog eens snel. De zonsondergang is prachtig, dus dit is een heel goed alternatief als je net iets te laat bent voor Potato Head.

Zonsondergang in Seminyak

Ku De Ta is een andere populaire beach club. Hier loop ik steeds zonder problemen naar binnen om nog een ligstoel te regelen. Sapje erbij, sushi bestellen, niks meer aan doen. Het menu is, net zoals bij Potato Head, wel wat prijzig, maar dan heb je ook wat. Rond zonsondergang komt er meestal een DJ relaxte muziek draaien en stroomt de beach club nog voller.

Spa’s, yoga en shoppen

De beach clubs zijn plekken om te zien en gezien te worden. Gelukkig kun je in Seminyak jezelf helemaal in de watten leggen. Yoga, massages, waxen, winkelen, wat jij wilt. Hoewel het wat duurder is, ga ik op positieve ervaringen van andere reizigers af en kies ik voor een massage bij Body Works. Ik betaal hier bijna drie keer zoveel als bij de minder fancy massagesalons voor een uur massage, dus ik ben wel benieuwd of dit ook echt beter is. Het verschil zit in mijn ogen vooral in de prachtige locatie, de privéruimtes met douchegelegenheid en de hygiëne. De massage zelf is heerlijk en ik heb het gevoel dat de masseuse beter aanvoelt wat ik prettig vind dan bij de goedkopere plekken, maar de techniek is hetzelfde. Body Works staat goed aangeschreven en dat betekent dat het slim is om te reserveren. Ik heb dat een dag van te voren gedaan en mijn keuze was door een volle agenda beperkt. Op tijd reserveren dus.

Eten en dansen in Seminyak

Verder barst het in Seminyak van de restaurants en uitgaansgelegenheden. De één nog mooier dan de ander. Er is eigenlijk te veel om echt highlights aan te wijzen. Wandel gewoon door de straten en probeer een paar plekken. Of je nou op zoek bent naar een Franse bistro of een Spaanse bodega, je vindt het in Seminyak.

La Favela is een populaire plek om uit te gaan. Hier wordt top 40 muziek gedraaid met een latino mix. De drankjes zijn veel te duur helaas. Toch is het de moeite waard, want het is supermooi ingericht. Ik waan me een beetje in een jungle. De medewerkers van het hostel waar ik verblijf waarschuwen trouwens alle meiden. Neem vooral niet je handtasje mee, want er is een 99% kans dat je wordt beroofd in La Favela.

La Favela overdag. Je kunt er trouwens ook eten.

Hosteltip: Capsule Hotel

Mijn hostel vind ik trouwens geweldig. Het is het Capsule Hotel – New Seminyak. In de meeste slaapzalen vind je stapelbedden, maar hier slaap je in een grote versie van een IKEA boekenkast. Er zijn schotten geplaatst tussen de bedden waardoor je je eigen mini-kamertje hebt. Een soort capsule dus. Dat geeft net een beetje extra privacy, ik houd er wel van. De bar in het hostel is goedbezocht en is een perfecte plek om mensen te ontmoeten. Rond 23.00 uur sluit de bar, dus met je nachtrust zit het wel goed. Het eten in het hostel is echt prima en het personeel denkt aan de kleinste dingen. Zo vraagt de receptie bij vertrek om vrienden te worden via Facebook en ontvang ik een paar uur later een berichtje of ik goed op mijn volgende plek ben aangekomen.

 

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via deze links iets kopen, dan ontvang ik mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor jou.

Write A Comment