fbpx

Via Twitter deel ik regelmatig leuke, mooie of ontroerende artikelen. Eens in de maand zet ik een selectie daarvan voor je op een rijtje. Deze keer gesorteerd op land. Veel leesplezier met de reisartikelen van November!

Colombia

  • Die Pablo Escobar was een bijzonder type. Hij importeerde nijlpaarden, olifanten en giraffen voor zijn privédierentuin. Zijn nijlpaarden voelden zich helemaal thuis in Colombia en plantten zich voort. Van de ruim zestig nijlpaarden zijn er nu twee aan komen kloppen in Puerto Triunfo. Toch een beetje gek zo in je achtertuin.
  • Toen ik in Colombia was, was de Miss Universe verkiezing. Heel Colombia stond op zijn kop. Schoonheidsverkiezingen nemen ze heel serieus, maar het zijn soms wel een beetje gekke verkiezingen. Colombia Reports zette er een aantal op een rij.
  • Bucket list item! Caño Cristales in Colombia is adembenemend. Check het filmpje bij Nieuwsblad.be. In het echt is dit alleen te zien tussen juli en november. Goede reden om nog eens terug te gaan naar Colombia dus.

IJsland

  • En ook voor op je lijstje: IJsland. The Blonde Abroad vindt zelfs dat je eerste soloreis hier naartoe zou moeten gaan. Benieuwd waarom? Lees het op haar blog.

Bolivia

  • Mooi verhaal op NRC.nl over een tweeling uit Bolivia waarvan er één werd geadopteerd en in België belandde.

Cuba

  • In de eerste negen maanden van 2015 hebben 78% meer Cubanen geprobeerd naar Amerika te gaan dan het jaar daarvoor. Wat een gekke gewaarwording als je nagaat dat de banden met Amerika onlangs juist zijn verbeterd. Het heeft te maken met regelgeving: momenteel kunnen Cubanen nog binnen een jaar een verblijfsvergunning in Amerika krijgen. Ze zijn bang dat dat recht verdwijnt. De reis is moeilijk en mensen komen onderweg vast te zitten bij landsgrenzen omdat ze geen visa hebben. Lees meer bij Matador Network of Fusion.
  • Het is dan toch een beetje gek dat ik juist op vakantie ga naar Cuba. Ik ben heel benieuwd naar het land. Ik heb mijn reis nog niet tot in de puntjes uitgedacht, maar reisblogger Marcella wel. Check haar blog.

Guatemala

  • Zeer indrukwekkende foto’s van meisjes in Guatemala die op veel te jonge leeftijd al moeder worden. Waarom dit thuis hoort op een reisblog? Omdat ik vind dat je best mag weten dat een vakantieland ook een andere kant heeft. Eentje die vooral zichtbaar is voor de lokale bevolking en die zelfs reden is om te vluchten.

Reacties

    • Ja, ik ook! Ik heb gisteren zelfs Spaanse les via Skype gedaan zodat ik me wat beter verstaanbaar kan maken straks. 🙂

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.