fbpx

Laatste update: 14 augustus 2023

Wie had gedacht dat je zo enthousiast kon worden van een toilettas? Ik niet en toch ben ik al jaren fan van de Reisenthel toilettas. Wat mij betreft echt de beste ophangbare toilettas met haak. 

Exit toilettas zonder haak

Ik heb mijn leven lang ‘gewone’ toilettassen gehad. Die met een rits aan de bovenkant en één of twee zijvakjes. Maar als je ergens moet douchen waar geen schapjes of krukjes zijn, dan zijn die gewone toilettassen totaal niet handig. En toen zag ik een keer iemand z’n toilettas ophangen met een haak. Wow, wat een uitvinding. Zo’n ding moest ik ook hebben! 

Ophangbare toilettas met haak

Na een lange online zoektocht kwam ik uit bij de ophangbare toilettas van Reisenthel. Ik heb nog een poosje getwijfeld, want ik vind ‘m zeker niet goedkoop. Maar uiteindelijk ben ik toch voor de toiletbag XL van Reisenthel gegaan. Dit is de grote toilettas met haak. Ik heb ‘m bij Bol.com gekocht, daar hebben ze veel verschillende kleuren.

Je kunt de toilettas gewoon dichtritsen en als je dat doet zit de haak aan de binnenkant van de klep. Als je de toilettas opent, sla je de klep omhoog en hang je de Reisenthel toilettas op aan de haak. Nu kun je goed bij al je toiletspullen in de klep en in het hoofdvak. 

Wat is het verschil tussen de Reisenthel toiletbag en de toiletbag XL?

De standaard Reisenthel toiletbag heeft een volume van drie liter. Het volume van de Reisenthel toiletbag XL is vier liter. De standaard toilettas is 23 x 20 x 10 centimeter en de XL is 28 x 23 x 10 centimeter. De vakjes in de Reisenthel toiletbag zijn dus iets kleiner dan in de XL en je mist één vakje in de klep.

Hoeveel ruimte zit er in de Reisenthel XL toilettas?

Ik heb de XL-versie, want ik sleep altijd van alles mee. Shampoo, conditioner, zonnebrand, aftersun, deodorant, dagcreme, nachtcreme, oogcreme, haarborstel, make-up… moet ik nog even doorgaan?

In het hoofdvak van de Reisenthel toilettas zitten vier opbergvakken waar je makkelijk grotere producten zoals een shampoofles in kwijt kunt. Daarboven zit een elastiek waar je je haarborstel tussen kan schuiven. En aan de voorkant van het hoofdvak zit nog een kleiner vak waar je kleinere en plattere producten in kunt stoppen. Dit stukje heeft een gaasstructuur, dus zo kun je precies zien wat er in zit. 

Bovenaan de klep van de toilettas zit de haak en in de klep zitten nog eens drie vakjes. Eentje met dezelfde gaasstructuur als in het hoofdvak en twee afgesloten vakjes. Allemaal met rits. In de klep kun je plattere producten kwijt. Denk aan pleisters, een strip paracetamol, wattenstaafjes, dat soort dingen. Daarnaast zit er een handig spiegeltje in de klep dat vastzit met klittenband. 

Reisenthel toilettas tekening
Afbeelding van Reisenthel.com

Gaat de Reisenthel toilettas lang mee? 

Ik moest even heel ver terugzoeken in mijn bestelgeschiedenis van Bol.com. Maar ik heb de Reisenthel toilettas dus al sinds 2017. Of ‘ie lang meegaat? Het antwoord is dus ja. Alleen het spiegeltje is dit jaar (2023) geknapt. 

Verder gooi ik mijn Reisenthel toilettas ook altijd helemaal vol, dus er hangt flink wat gewicht aan de haak als ik ‘m ophang. En dat gaat prima. Hij scheurt niet uit en er is geen los naadje te zien. 

Hij blijft ook echt mooi. De buitenkant is van stevig, waterafstotend materiaal gemaakt. Na al die jaren ziet de toilettas er bij mij nog steeds mooi uit. Ik heb vooral gebruikssporen aan de binnenkant van flesjes die ik niet goed heb dichtgedaan. 

Iedereen aan de Reisenthel toilettas!

Ik heb inmiddels zo’n beetje m’n hele vriendenkring en familie aan de Reisenthel toilettas. Van beste vriend tot moeder van m’n schoonzusje aan toe. En de Reisenthel toilettas komt in ontzettend veel kleuren en motiefjes én toch hadden twee vriendinnen en ik tijdens een weekendje weg precies dezelfde. Knap hè? 

Dus uh… ga jij ook voor de zwarte Reisenthel toilettas met stippen?

Reisenthel toilettas XL

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie