fbpx

Laatste update: 15 augustus 2023

Vakantieherinneringen zijn de beste herinneringen toch?! Schrijf alles wat je meemaakt op in een reisdagboek. Zo maak je je reis nóg bewuster mee en blijven je herinneringen scherp. Ook leuk als cadeau!

Reisdagboek bijhouden

Je bent beland op de site van een reisblogger, dus je kunt je voorstellen dat ik van schrijven houd. Niet alleen op mijn blog, maar ook op papier. Ik ben dol op mooie boekjes voor aantekeningen, gedachten en herinneringen. Dus er gaat bij mij absoluut altijd een boekje mee op vakantie. Ik heb al heel wat reisdagboeken vol geschreven. Dat gaat me beter af dan achteraf een fotoboek maken.

reisdagboek travel journal

Belangrijk bij het uitkiezen van een reisdagboek

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een reisdagboek? Let sowieso op hoe groot en zwaar een reisdagboek is. Het moet makkelijk in je bagage passen. Maar het belangrijkst vind ik dat je voor jezelf nagaat of je een echte schrijver bent of dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Sommige reisdagboeken hebben lekker veel lege pagina’s zodat je alles wat je wilt van je af kunt schrijven. Andere reisdagboeken stellen je juist vragen of geven je opdrachten om je op weg te helpen. 

Ik kies meestal voor een mooi notitieboek van Paperblanks, maar er zijn ook heel veel echte reisdagboeken op de markt. Speciaal gemaakt voor op vakantie. Zowel voor volwassenen als kinderen. Laten we met de volwassenen beginnen…

Travel reisdagboek

Het Travel reisdagboek is één van de populairste reisdagboeken. Er zitten heel wat lege pagina’s in waar je je reisverhalen kunt optekenen, maar ook veel handige info. Bijvoorbeeld tijdtabellen, munteenheden en telefoonnummers. Ja, dat kun je natuurlijk ook online opzoeken, maar soms wil je ook gewoon even offline zijn (soms noodgedwongen). Verder vind je in dit Travel reisdagboek ook checklists en ruimte om je reisbewegingen en reserveringen bij te houden. Te koop bij Bol.com.

Travel Journal

Dit reisdagboek is niet mijn favoriet, maar misschien vind jij het juist wel handig. Meningen verschillen. Het Travel Journal is een eenvoudig zwart-wit boekje met een ringbandje – en dat is voor mij dus niet stevig genoeg. Maar de pagina’s zijn wel handig ingedeeld met ruimte voor checklists vóór de reis en om tijdens je reis reserveringen en uitgaven te noteren. Dit reisdagboekje is perfect als je wel iets wilt opschrijven, maar niet van plan bent lange verhalen te schrijven. Te koop bij Bol.com.

HEMA reisdagboek

Hoe kan het ook anders dan dat je bij HEMA terecht kan voor een reisdagboek? Omdat het assortiment van HEMA regelmatig veranderd, verwijs ik je graag naar alle notitieboeken en gebruik de zoekfunctie op de site van HEMA voor een reisdagboek. Meestal heeft HEMA alleen reisdagboeken rond de zomer. En bekijk ook even het bucketlist boek (deze), een leuk alternatief reisdagboek.

Capitool Reisdagboek

Capitool ken je waarschijnlijk van de reisgidsen, maar ze hebben dus ook een reisdagboek gemaakt. Je kunt er handige to do-lijstjes in bijhouden, je uitgaven noteren en activiteiten opschrijven en beoordelen. En er is vooral heel veel ruimte om je eigen verhaal te doen. Er zitten geen schrijfsuggesties in, dus als je wat meer schrijfhulp wilt, ga dan bijvoorbeeld voor het Wonderlust reisdagboek of I Was Here. Te koop bij Bol.com.

Wonderlust reisdagboek

Als je méér wilt dan een notitieboekje en je ook wel wat schrijfinspiratie kunt gebruiken, dan is Wonderlust misschien wel het juiste reisdagboek voor jou. Het reisdagboek stelt je allerlei vragen over wat reizen met je doet. Het gaat dus meer over de reiservaring dan het opschrijven van wat je precies hebt gezien. Een beetje zelfontwikkeling verpakt in een reisdagboek dus. Te koop bij Bol.com

I Was Here reisdagboek

Dit is een vrolijk en vol reisdagboek. Er zitten allemaal kleine opdrachtjes in, zoals een tandpasta kopen van een merk dat je niet kent of iemand op straat vragen een routebeschrijving voor je uit te tekenen. Er is ruimte voor korte reviews van plekken waar je bent geweest, zoals restaurants. En uiteraard kun je ook je eigen verhalen erin kwijt. Let op: het I Was Here reisdagboek is in het Engels. Te koop bij Bol.com.

Reisdagboek voor kinderen

Hoe leuk is het als je zoon of dochter, kleinkind, neefje of nichtje een eigen reisdagboek kan bijhouden? Voor kinderen zijn er speciale reisdagboeken. Vaak met opdrachten, veel kleur en tekeningen. Zo wordt het reisdagboek een mooi knutselwerk. En een goed tijdverdrijf op vakantie. Even aan het werk zetten die kids!

Mijn Reisdagboek van Lonely Planet Kids

Hoppa, je kind heeft zijn of haar eerste Lonely Planet te pakken. Voor de kleine wereldreiziger in spe heeft Lonely Planet een kleurrijk boekje gemaakt met tekenopdrachten, vragen om te beantwoorden en meer. Verzamel bijvoorbeeld entreetickets om in te plakken en houd spelenderwijs de uitgaven bij. Te koop bij Bol.com.

Mijn reisdagboek kids editie

Dit reisdagboek voor kinderen is vrolijk en staat boordevol vragen over de vakantie. Hoe was de reis? Welke stickers zag je op de auto’s? Ben je blij dat je er bent? Het reisdagboek helpt kinderen wat bewuster hun vakantie te beleven. Er is ruimte om foto’s in te plakken en voor vakantievriendjes en – vriendinnetjes om ook wat te schrijven. Lekker knutselen op vakantie over de vakantie dus. Te koop bij Bol.com.

Reisdagboek voor kinderen: Fijne vakantie!

Fijne vakantie! is een vakantiedagboek voor kinderen met leuke vragen en spelletjes. Het design is wat strakker dan de andere twee reisdagboeken. Er is ruimte om op te schrijven hoe de dag was maar er zitten ook steeds leuke vragen over details in. Bijvoorbeeld over zwemkleding. En er zijn invulpagina’s voor nieuwe vakantievriendjes of familieleden. Bij dit vakantiedagboek krijg je ook ansichtkaarten om in te kleuren en stickers. Te koop bij Bol.com.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie