fbpx

Laatste update: 15 maart 2017

“Baños also offers an innovation in freefall insanity called puenting (think bungee jumping without the bounce). It crudely translates as ‘bridging’, but it’s really swinging, in this case along a rope tethered to two bridges”, aldus de Lonely Planet. En dat is precies wat ik gedaan heb.

Puenting versus bungeejumpen

Ik spring niet vol overgave, want met mijn hoogtevrees is dit simpelweg doodeng. Het is echter één van de dingen je MOET doen in Baños. Dus wie ben ik om het dan niet te proberen? Voor twintig dollar mag je van de San Francisco brug, zo’n honderd meter boven de Pastaza rivier, afspringen (of geduwd worden). Het verschil met bungeejumpen is vooral dat je een soort harnas om je middel aankrijgt en dus niet aan je voeten vastzit. Ook krijg je niet zo’n schok als je het eind van het touw hebt bereikt bij je sprong, maar schommel je als het ware verder.

Knikkende knieën, tranen en gillen

Ik kijk eerst even hoe het anderen afgaat en dat lijkt eigenlijk best prima. Afgezien van een Aziaat die z’n GoPro verliest tijdens de sprong… Maar als je dan zelf aan de beurt bent en het platform moet opklimmen, is het toch een ander verhaal. Knikkende knietjes, klein traantje, veel twijfels. Op de foto’s zie ik ook vooral een heel gestrest gezicht :-). Maar de gids begint al af te tellen en met enige aarzeling spring ik toch in het diepe. Letterlijk en figuurlijk. Uiteraard gil ik goed hard (bewijs vind je in dit filmpje) en ben ik achteraf supertrots op mezelf.

 

1 Reactie

Schrijf een reactie