fbpx

Laatste update: 24 juni 2021

Kabbelend water, kwetterende vogels en klinkende glazen: bij pop-up glamping Bij de Buren in Zuna gaat dat prima samen. Zelfs als het kletsnat is, broeit het festivalsfeertje – of is het de Aperol Spritz die me van binnenuit opwarmt? Hoe dan ook, Bij de Buren is het gras écht groener.  Goa’j met?

Vakantiepark Mölke x Glamp Outdoor Camp = Bij de Buren

Pop-up glamping Bij de Buren ligt in Twente, Overijssel. In Zuna om precies te zijn. Als je dat niks zegt, misschien dat je Rijssen, Nijverdal, Holten of anders Hellendoorn wel kunt plaatsen op de kaart? De glamping staat op het terrein van Vakantiepark Mölke en is een samenwerking van het vakantiepark met Glamp Outdoor Camp. Dat betekent dat je van alle faciliteiten van het vakantiepark gebruik kan maken. Maar de pop-up glamping Bij de Buren heeft wel echt een eigen sfeertje: festival vibes! 

Gastvrije verrassingen

Met de woorden ‘hier begint je glampventure’ word ik welkom geheten op het terrein. Het pop-up restaurant lonkt meteen en daarachter ligt een grote weide met rondom tentjes, 27 in totaal. Van eenvoudige Awajitent tot chique Riverdome en Panorama lodge. Wij slapen een nachtje in de Awajitent. Het bed is al opgemaakt, er staan strandstoeltjes klaar en binnen no-time komen twee meiden van de camping ons gedag zeggen en een gebakje geven. Hallo vakantiegevoel! Dat doen ze goed hier. 

Sowieso weten de mensen van Mölke wat gastvrijheid is. Dat zit al in de kleine dingen als de e-mails die je krijgt voor aankomst. Een vrolijk mailtje met handige Twentse taaltips tovert een glimlach op m’n gezicht en ook bij het upgraden van het verblijf, bijvoorbeeld met een fiets of een flesje wijn bij aankomst, staat er iets verrassends tussen de opties: mooi weer (0 euro, geen garanties). De ontbijtmand is trouwens een aanrader en die wordt nog bij je tent bezorgd ook. Wel even opletten met de eitjes want die moet je nog zelf koken. Wij hadden dat nét op tijd door.

Ik ben niet van suiker, maar wel een beetje

We kijken uit op de weide met in het midden een barbecue spot en vlak bij het pop-up restaurant is een fijne plek gemaakt om een fikkie te stoken. Helaas is deze lente zo verschrikkelijk nat dat we daar geen gebruik van kunnen maken. Poeh, wat regent het veel tijdens mijn verblijf. Zo zonde. Want pop-up glamping Bij de Buren heeft zoveel potentie! Er is een klein strandje bij het haventje waar je fluisterbootjes en kano’s kunt huren (je begrijpt, dat skippen we ook), bij het restaurant kun je lekker eten of borrelen (of neem je drankje mee naar het kampvuurtje), maar nu bibberen we weg met het gure windje. Er zijn chille loungebanken leuk versierd met lampionnen, maar nu verjaagt de regen ons.

Behalve het pop-up restaurant is er ook nog een dinercafe, snackbar en streekwinkel, en in de tent staat een tweepits gasstelletje. Je hoeft hier dus zeker niet te verhongeren. Sommige tenten hebben eigen sanitair, de rest maakt gebruik van het douchegebouw. Goede warme douche trouwen, maar het is wel even uitvogelen hoe het werkt. Ik doe tenminste vijf minuten een poging water uit de douche te krijgen voordat ik naar de mannenkant ga om daar te vragen hoe Patrick in hemelsnaam dat ding aan de praat heeft gekregen. Guess what, het lukt hem ook niet. Hoe dan? In m’n pyjamaatje en met regenlaarzen aan dus naar de streekwinkel: help! Blijkt dat ik de sleutelhanger tegen een sensor moet houden. Oeps. Maar goed, nu hoef jij het niet meer uit te vogelen! 

Tip! Ontdek nog meer pop-up campings en glampings in Nederland.

Wandelen in de Reggestreek

Tussen (en een beetje tijdens) de buien door ontdekken we het terrein. Op de weide is een plekje gereserveerd voor een handjevol kippen en bij de kleine kinderboerderij staan twee alpaca’s. De pop-up glamping ligt direct aan het riviertje De Regge. Aan de overkant grazen een stel koeien. Het is heerlijk rustig en sereen. Er zitten wat mensen te vissen, er spelen een paar kinderen en verder is er vooral heel veel natuurschoon. Het loont dus echt de moeite om een bootje, fiets of buggy te huren. 

Wij maken twee kortere wandelingen uit het routeboekje dat we bij aankomst kregen. De Reggestreek is echt een heel mooie omgeving. We lopen langs weilanden en door bossen. Langs het water en kruisen het zelfs met een wandel/fietspontje die we zelf al draaiende bedienen. Een van de langere wandelroutes leidt je ook langs Wijngaard Bi’j de Regge. Want ja, hier in Twente wordt wijn gemaakt! Uiteraard kun je er ook gewoon met de auto heen hoor, maar wie is dan Bob he? 

Wijnproeven bij De Wijnmakers

Op zondagen kun je een wijnproeverij doen bij de wijngaard. Reserveer dit vooraf bij De Wijnmakers. Het kost 20 euro per persoon en dan krijg je een rondleiding over de wijngaard, mag je in de wijnmakerij kijken, en belangrijker nog: je mag proeven. Voordat we de wijngaard oplopen, krijg ik al een glas witte wijn. Een WVO’tje: een Wijntje Voor Onderweg. We krijgen uitleg over het ontstaan van de wijngaard, de druivenrassen, het oogsten, de wijnen en wijnspijscombinaties. Een uitgebreid programma in zo’n twee uur tijd dus. En uiteraard kun je na afloop wijn kopen voor thuis. Wij nemen twee flesjes Maitre mee naar huis. Dan kunnen we op een later moment, in het zonnetje, nog eens nagenieten en napraten over ons glamping avontuur!

Meer Nederland inspiratie

Meer Nederland inspiratie? Check dan sowieso even alle blogs over mooie plekjes en leuke activiteiten in ons prachtige land. Ook leuk: koop de Lonely Planet van Nederland en bekijk ons land door heel andere ogen. Te koop bij Bol.com en Book Depository. Die laatste is meestal het goedkoopst, maar heeft een wat langere verzendtijd.

Nederland blogoverzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Ik mocht op uitnodiging een nachtje bij Bij de Buren verblijven.

Schrijf een reactie