fbpx

Laatste update: 7 augustus 2020

Buiten de deur ontbijten lijkt steeds populairder te worden. Steeds meer café’s en restaurants bieden zelfs all-day-breakfasts aan. Me like! Ook in Den Haag is er ruim voldoende keuze voor een goed ontbijt op een hippe plek, of gewoon alleen een koffietje. Dit zijn mijn vier favoriete plekken om te ontbijten in Den Haag.

Ontbijten in Den Haag bij Pim

Bij Pim kun je terecht voor een simpel croissantje, maar ook voor een couscous fruit bowl. De gerechten zijn vriendelijk geprijsd; je betaalt bijvoorbeeld € 3,70 voor een goed belegde tosti. Verder heeft Pim een heel breed assortiment aan taartjes. Houd dus wat ruimte over na je ontbijtje. Pim heeft twee locaties in Den Haag. Eentje aan de Wagenstraat en eentje aan de Prins Hendrikstraat. Ik ben bij Pims aan de Wagenstraat geweest en daar hebben ze ook een heerlijk ruim terras voor de zonnige dagen.

Website Pim
Pim op Google Maps

Our sunny terrace

Een bericht gedeeld door Pim (@pimcoffee) op

Eggs Benedict & American pancakes bij Walter Benedict

Bij een plek die Walter Benedict heet, kan ik niet anders dan Eggs Benedict bestellen. Of wacht, dat kan ik wel. Ik ga voor de Eggs Florentine mét zalm. De portie is perfect en de smoothies bevallen me goed. Dit is ook een perfect ontbijtadres in Den Haag voor American Pancakes. Met de lunch kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een salade ceviche of buratta. Klinkt heel goed! De inrichting is industrieel met Franse bistro accenten. Er is een kleine binnentuin, maar ook aan de straatkant kun je prima op het terras zitten. Heel prima plekje om te ontbijten in Den Haag dus.

Website Walter Benedict
Walter Benedict op Google Maps

Tip! Nog op zoek naar een leuk hotel? Check deze hotel tips voor Den Haag.

Lekker ontbijten bij Club Vers in Den Haag

Vlakbij station Den Haag Holland Spoor ligt Club Vers. Met zo’n naam ligt het nogal voor de hand dat je hier veel verse, gezonde gerechten vindt. Een groot deel is ook vegetarisch of zelfs veganistisch. Maar ook voor de vleeseter is er genoeg lekkers hoor. Ook bij Club Vers kun je lekker lang ontbijten. Tot ongeveer half vier kun je wentelteefjes, chia pudding en het typisch Israëlische shakshuka bestellen. Check ook zeker even de specials, die zijn de moeite waard. De inrichting is heel eigentijds: veel groen, hout, industriële accenten en lekker ruim opgezet. Je kunt hier prima de tijd vergeten: eindeloos ontbijten in Den Haag!

Website Club Vers
Club Vers op Google Maps

The real breakfast deal👅🎉 Tot morgen?🌈☀️

Een bericht gedeeld door Club Vers (@clubvers) op

Ontbijt tip: Pistache Café

Het Pistache Café is letterlijk en figuurlijk het ideale ontbijtcafé op de hoek. Op het terras zie je op zondagochtend Den Haag ontwaken: de auto’s komen langzaam op gang, de fietsers trappen langzaam voorbij en het is een komen en gaan van yogamatjes richting het nabijgelegen park. Tijdens mijn bezoek moet het Pistache Café zelf ook nog een beetje ontwaken. Vanwege twee zieke personeelsleden heeft de eigenaar de hulp van zijn moeder erbij geroepen en probeert het team zo snel mogelijk iedereen van een koffietje en ontbijt te voorzien. We zijn netjes gewaarschuwd dat het wat langer wachten zal zijn en zo verandert ons ontbijt in een lunch. Maar wel eentje die het wachten waard is. Volgens mij weten we allemaal iets zonder pistache uit te kiezen, best knap. De porties zijn ruim en het is allemaal echt heerlijk. Een aanrader dus.

Website Pistache Café
Pistache Café op Google Maps

Zelf een ontbijtje fixen?

Meer Nederland inspiratie

Meer Nederland inspiratie? Check dan sowieso even alle blogs over mooie plekjes en leuke activiteiten in ons prachtige land. Ook leuk: koop de Lonely Planet van Nederland en bekijk ons land door heel andere ogen. Te koop bij Bol.com en Book Depository. Die laatste is meestal het goedkoopst, maar heeft een wat langere verzendtijd.

Nederland blogoverzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Voor het eerst gepubliceerd: augustus 2018. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie