Ontbijt House of Small Wonders Berlijn

Ontbijten in Berlijn Kreuzberg en Mitte

Laatste update

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Zegt men. Ik vind het prima, want het is een prachtig excuus om mezelf flink te verwennen met ontbijtjes in Berlijn. Dit zijn mijn drie tips in Kreuzberg en/of Mitte. Eet smakelijk!

Le Bon in Kreuzberg

Le Bon is zo’n typisch tentje waar je nog geen voet over de drempel hebt gezet en je toch al weet dat het goed is. Ik ben sowieso onder de indruk van het hoge plafond van Le Bon. Met supersimpele decoratie en een likje verf voelt het direct sfeervol. Tel daar een heerlijk ontbijt bij op en je hebt aan mij geen kind meer. De website verraadt niks van dit alles. Dus geloof me, je krijgt goede koffie en simpele, lekkere gerechten. De kaart is niet bijzonder uitgebreid, maar biedt wel voldoende keuze: van een croissantje tot een gefrituurd eitje. Je kunt van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.00 uur en zaterdag en zondag tot 16.00 uur komen brunchen bij Le Bon in Kreuzberg. Houd er rekening mee dat je even moeten wachten op een tafeltje (en soms ook op de bediening). Het is een erg gewilde ontbijtplek. Een beetje hip, maar wel lekker 😉

Adres: Boppstraße 1

Tip! Op zoek naar de highlights van Berlijn? Dit zijn de beginnerstips .

Parker Bowles op de grens van Kreuzberg en Mitte

Bij Parker Bowles kun je niet alleen terecht voor een diner of een borrel, maar ook voor een zeer uitgebreid ontbijt. Tot maar liefst 16 uur! Op zondag is het gesloten, houdt daar dus rekening mee in je planning. Parker Bowles is heel industrieel ingericht met donkere muren en veel metaal. Ook op het terras is het prima vertoeven. Er is echt voor ieder wat wils: pudding met chiazaadjes voor de health freaks onder ons en goed gevulde omeletten voor degenen die wel wat stevigs kunnen gebruiken. Het is een fusion restaurant dus op de kaart vind je ook Mexicaanse en Aziatische invloeden. Aanrader!

Adres: Prinzenstraße 85
Parker Bowles Berlijn

Tip: Pak de fiets dan ben je overal zo! Berlijn is een heel fietsvriendelijke stad, overal kun je dan ook fietsen huren. Wil je het al van te voren regelen? Check dan Baja Bikes (aff.) voor fietsverhuur en fietstours.

House Of Small Wonder in Mitte

Het is een wonder als je House of Small Wonder vanuit het niks tegen het lijf loopt. Het zit goed verstopt tussen de kantoorpanden dus je loopt er makkelijk voorbij. Hoewel, volg gewoon de toeristen met een reisgids in de hand. Dit kleine wondertje is namelijk al door velen opgepikt. Toch behoudt het haar charme. Bij binnenkomst is het al een feestje voor het oog: de trap is prachtig! Vol planten, hout en leuke items. Alleen deze foto is al de moeite waard. Boven is het minstens even mooi en er hangt een rustgevend sfeertje. Als ik er ben, is er een besloten lunch waardoor we binnen een half uurtje ons eten moeten wegwerken. Niet ideaal, maar het is de laatste dag, dus we kiezen snel iets van de kaart. De gerechten van House of Small Wonder zijn geïnspireerd op de Japanse keuken. Ik vind het daarom ook extra leuk dat de bediening Japans is.

Adres: Johannisstraße 20

Keuzestress?

Er zijn nog veel, heel veel meer leuke ontbijt- en brunchtentjes in Berlijn. Maar ja, hoe vaak kun je ontbijten op een dag? Heb je beperkt de tijd? Dan zou ik kiezen voor Parker Bowles: mooie zaak, ruime keuze, flinke porties en de lekkerste koffie. Meer Berlijn ontbijttips zijn welkom!

Kim

Kim is de vrouw / de dame / het meisje achter Kimopreis.nl. Soms reist ze alleen, soms met vrienden. Zowel dichtbij als ver weg is ze altijd op zoek naar de mooiste ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.