fbpx

Read in: Engels

Laatste update: 13 maart 2023

Drie dagen lang in een klassiek Volkswagen-busje het schiereiland Yucatán en de regio Quintana Roo in Mexico ontdekken: living the dream! Laat je inspireren door de route van onze mini-roadtrip.

Met de camper door Mexico

In Tulum heb ik met twee vrienden een oud Volkswagenbusje gehuurd. Hoewel onze ervaring zeker niet vlekkeloos is (check deze blog over ons avontuur), ben ik erg enthousiast over deze manier van reizen. We kunnen gaan en staan waar we willen en zijn niet afhankelijk van dure tours. We bezoeken de highlights van de regio’s op ons gemak en slapen iedere nacht in het busje waar in totaal plek is voor vier. Maar even onder ons, ik zou er met maximaal drie mensen in verblijven. Het is namelijk best een beetje behelpen met alle bagage en drie mensen. Daarnaast zijn er maar drie zitplekken in het busje voor als je wilt eten, drinken of chillen.

Route voor 3 dagen Yucatán en Quintana Roo

Onze route is als volgt:

Dag 1:

 • Vertrek vanuit Pacha Tulum, ons hotel in Tulum
 • Overnachting aan het meer bij de Cobá ruïnes.

Dag 2:

Dag 3:

Dag 4:

 • Busje inleveren.

Eindeloze mogelijkheden voor routes

In theorie is het mogelijk om de Cobá ruïnes al op dag 1 te bezoeken, zodat je nog tijd over hebt voor bijvoorbeeld nog een cenote. Wij hadden pech, waardoor dat ons niet is gelukt. De verhuurder van het Volkswagenbusje, Martin, heeft ook ontzettend veel tips voor leuke plekken. Van bezienswaardigheden tot campings en van restaurants tot fijne chill plekken. Wij hebben flinke keuzestress, er is zo veel te zien en te doen!

Tip! Als je tijd hebt, rijdt dan helemaal naar het Noorden naar de roze meren van Las Coloradas.

Autorijden in Mexico

Over het algemeen is er weinig verkeer op de weg. De wegen in dit gedeelte (Quintana Roo, Yucatán) van Mexico zijn vrij goed. Houd rekening met wat gaten in de weg en slecht aangegeven verkeersdrempels, zeker als je ‘s avonds rijdt.

Kies je vervoersmiddel: busje of huurauto

Je kunt deze roadtrip natuurlijk met een gewone huurauto doen, maar zo’n busje is wel erg leuk. Martin verhuurt de Volkswagen busjes via zijn website. Of huur een auto bij EasyTerra of Sunny Cars.

Ons Volkswagen Kombi busje

Meer Mexico inspiratie?

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Voor het eerst gepubliceerd: februari 2018. Daarna geüpdatet!

Reacties

 1. Dat ziet er gaaf uit zeg!
  wij gaan in mei naar Mexico en zouden dit avontuur ook graag beleven.
  Echter kan ik het busje niet terug vinden op airB&B..
  Heb je misschien tips om deze te vinden?
  Mvg Baukje

  • Hoi Baukje!
   Ik kan de advertentie ook niet meer vinden, dus ik heb het even aan Martin gevraagd. De Kombi staat (nu) niet op Airbnb, maar via Facebook kun je wel reserveren. Zoek dan ’the kombi experience’. En doe Martin de groetjes van me!

 2. Hoi Kim,
  Kan je met een campertje overnachten aan het meer bij Coba? Dat begrijp ik uit jouw route namelijk. Is dat op een camping of “wild” kamperen? Zo ja, weet je nog hoe die camping heet?
  Groetjes.

Schrijf een reactie