fbpx

Laatste update: 6 december 2019

Drie dagen lang in een klassiek Volkswagen busje de regio’s Yucatan en Quintana Roo in Mexico ontdekken: living the dream! Laat je inspireren door de route van onze mini-roadtrip.

Met de camper door Mexico

In Tulum heb ik met twee vrienden een oud Volkswagen busje gehuurd via Airbnb. Hoewel onze ervaring zeker niet vlekkeloos is (check deze blog over ons avontuur), ben ik erg enthousiast over deze manier van reizen. We kunnen gaan en staan waar we willen en zijn niet afhankelijk van dure tours. We bezoeken de highlights van de regio’s op ons gemak en slapen iedere nacht in het busje waar in totaal plek is voor vier. Maar even onder ons, ik zou er met maximaal drie mensen in verblijven. Het is namelijk best een beetje behelpen met alle bagage en drie mensen. Daarnaast zijn er maar drie zitplekken in het busje voor als je wilt eten, drinken of chillen.

Route voor 3 dagen Yucatan en Quintana Roo

Onze route is als volgt:

Dag 1:

 • Vertrek vanuit iTour, ons hotel in Tulum.
 • Overnachting aan het meer bij de Cobá ruïnes.

Dag 2:

Dag 3:

Dag 4:

 • Busje inleveren.

Eindeloze mogelijkheden

In theorie is het mogelijk om de Cobá ruïnes al op dag 1 te bezoeken, zodat je nog tijd over hebt voor bijvoorbeeld nog een cenote. Wij hadden wat pech, waardoor dat ons niet is gelukt. De verhuurder van het Volkswagen busje, Martin, heeft ook ontzettend veel tips voor leuke plekken. Van bezienswaardigheden tot campings en van restaurants tot fijne chill plekken. Wij hebben flinke keuzestress, er is zo veel te zien en te doen!

Tip: als je tijd hebt, rijdt dan helemaal naar het Noorden naar Las Coloradas, een prachtig roze meer. Instagram-waardig! Check de foto’s maar.

Autorijden in Mexico

Over het algemeen is er weinig verkeer op de weg. De wegen in dit gedeelte van Mexico zijn vrij goed. Houd rekening met wat gaten in de weg en slecht aangegeven verkeersdrempels, zeker als je ‘s avonds rijdt.

Kies je vervoersmiddel: busje of huurauto

Je kunt deze roadtrip natuurlijk met een gewone huurauto doen, maar zo’n busje is wel erg leuk. Martin verhuurt de Volkswagen busjes via Airbnb. Er zijn er drie: de rood/oranje Kombi, een groene en een blauwe. Lastig kiezen dus! Mocht je voor het eerst huren via Airbnb, gebruik dan deze link en ontvang een welkomstkorting.

Ons Volkswagen Kombi busje

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via deze links iets kopen, dan ontvang ik mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor jou.

Reacties

 1. Dat ziet er gaaf uit zeg!
  wij gaan in mei naar Mexico en zouden dit avontuur ook graag beleven.
  Echter kan ik het busje niet terug vinden op airB&B..
  Heb je misschien tips om deze te vinden?
  Mvg Baukje

  • Hoi Baukje!
   Ik kan de advertentie ook niet meer vinden, dus ik heb het even aan Martin gevraagd. De Kombi staat (nu) niet op Airbnb, maar via Facebook kun je wel reserveren. Zoek dan ‘the kombi experience’. En doe Martin de groetjes van me!

 2. Hoi Kim,
  Kan je met een campertje overnachten aan het meer bij Coba? Dat begrijp ik uit jouw route namelijk. Is dat op een camping of “wild” kamperen? Zo ja, weet je nog hoe die camping heet?
  Groetjes.

Schrijf een reactie