fbpx

Reizen kan soms best stressvol zijn. Nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe ervaringen. Precies de reden waarom ik op reis ga! Soms verlies ik mezelf daar een beetje in en dan moet ik even al die indrukken verwerken. Daarvoor gebruik ik bijvoorbeeld de app Buddhify.

Alleen op reis, maar nooit echt alleen

Zeker als ik alleen reis, ben ik intensief bezig met reisgenoten ontmoeten en leren kennen. De standaardgesprekken wikkel ik moeiteloos in sneltreinvaart af: waar kom je vandaan, hoe lang reis je, waar ben je geweest, waar ga je heen? En oh ja, wat is je naam eigenlijk? Met mijn nieuwe beste vrienden trek ik vervolgens een paar uren of dagen zeer intensief op. Best hektisch en vermoeiend soms. Ik kies er daarom af en toe heel bewust voor om een stukje helemaal alleen te reizen. Even gewoon met mezelf, me weer opladen en genieten van het alleen zijn. Na zo’n periode kan ik dan prima de chaos van de hostels, de ontmoetingen en het continue verplaatsen aan.

Moment voor jezelf

Ook middenin het reizigersbestaan zijn er genoeg opties om even een moment voor mezelf te pakken. Vaak zijn er yogalessen waar ik eenvoudig bij kan aansluiten of ik geniet even heel bewust van een moment. Dit kan altijd en overal: op een bankje in het park, in de bus of in een hangmat bij het hostel.

Soms vind ik het fijn om daar meditaties bij te doen. Dat is heus niet per se zweverig en het hoeft ook niet lang te duren. Het helpt mij om even bewust te zijn van een moment, de omgeving en mezelf.

Buddhify – mindfulness to go

Ik gebruik de app van Buddhify. Ik vind Buddhify fantastisch omdat het een laagdrempelige manier van mediteren is. Geen moeilijke meditatietechnieken die je onder de knie moet krijgen en het kan waar en wanneer je maar wilt. Ik heb nogal moeite met zelf mediteren (snel afgeleid, saai, et cetera), dus zo’n begeleid meditatiemoment is ideaal voor mij.

Zodra je Buddhify downloadt, zijn alle meditaties ook meteen offline beschikbaar. Wel zo handig op reis waar je niet continu verbonden bent met het internet. In het startscherm kies je in het kleurrijke wiel je situatie. Er zijn veel opties: eten, reizen, parken & natuur, wandelen in de stad en nog veel meer. In iedere categorie kun je vervolgens uit meerdere meditaties kiezen. Als je erover heen beweegt met je vinger, krijg je een beknopte uitleg en een tijdsindicatie. In totaal zijn er meer dan tachtig meditaties, variërend van vijf tot dertig minuten. Buddhify gebruikt meerdere stemmen, dus als eentje je irriteert, zijn er gelukkig nog andere opties.

startscherm buddhify

walking in city buddhify

Praktische meditaties

Ik vind het fijn dat de meditaties toegespitst zijn op verschillende situaties en daarom superpraktisch. Bijvoorbeeld vliegen of koken. De app gebruik ik dus niet alleen op reis om even stil te staan, maar ook thuis.

traveling scherm buddhify

Je kunt de app zowel op Android (€2,49) als iOS (€4,99) gebruiken. Oh, en de meditaties zijn in het Engels. Ik ben heel benieuwd wat jij van de app vindt!

 

 

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.