fbpx

Laatste update: 8 juni 2017

Na dagen en nachten wachten bij mijn brievenbus, is het eindelijk zo ver: ik heb mijn Meshu!! Mijn wat? Mijn persoonlijke ketting van mijn reis. Uniek in de wereld en een tastbaar iets van mijn prachtige reis door Colombia, Ecuador en Peru.

Geografische punten als basis

Op basis van geografische punten kun je op de site Meshu.io je eigen sieraad ontwerpen. Een tastbare herinnering aan een mooie reis die je hebt gemaakt of misschien een samenstelling van reizen: wat jij wil! Ik kan niet wachten op de eerste complimenten/vragen over de ketting en het verhaal erbij te vertellen. Goede aanleiding om mensen weer te vervelen met mijn reisverhalen toch?

Wie en wat is Meshu?

Sha Hwang en Rachel Binx zijn de eigenaren van Meshu. Sha’s achtergrond ligt in de architectuur, die van data visualizer Rachel in wiskunde en kunstgeschiedenis. Rachel maakt daarnaast al sinds haar jeugd sieraden. Hun samenwerking leidde tot Meshu. Op de site kan ik niks vinden over die naam, maar met deze uitleg van ‘mesh’ op Google Translate snap ik de keuze wel:

zelfstandig naamwoord
material made of a network of wire or thread.
“mesh for fishing nets”
‪synoniemen: netting, net, network, web, webbing, lattice, latticework
an interlaced structure.
“cell fragments that agglutinate and form intricate meshes”

Of het ook echt het idee achter de keuze voor de naam is, weet ik niet, maar ik kan me er wel in vinden. De sieraden zien eruit als een soort netwerken van zelfgekozen plekken in de wereld. Enig nadeel: het is een beetje prijzig en de verzendkosten zijn hoog. Als je wilt, kun je daar contact over opnemen met Meshu. Ik heb erg leuk contact gehad via Twitter en e-mail met Rachel en ik heb voor een onverzekerde verzending mogen kiezen zodat ik $20 bespaarde. Pretty nice.

Plaatsen zelf of met social media toevoegen

Op Meshu.io bepaal je eerst of je een sieraad wilt maken van meerdere punten op de wereldkaart (Facet) of van de omliggende straten van een specifieke plek (Radial). Ik heb voor de Facet gekozen, omdat ik mijn Zuid-Amerika reis van eerder dit jaar wilde vastleggen. Je kunt vervolgens via de tool op de site de punten die je wilt toevoegen zoeken of je kan Meshu je checkins van Facebook of Foursquare laten gebruiken. Je krijgt dan direct te zien hoe jouw Meshu eruit ziet en of je bijvoorbeeld plaatsen wilt weglaten of toevoegen.

Keuzestress!

Stap 2 is de lastigste: kiezen wat je nou precies wilt. Er is namelijk nogal wat mogelijk: ringen, oorbellen of ketting. De Radial is beschikbaar in oorbellen, kettingen en onderzetters?! En in welk materiaal wil je dat dan? Hout, zwart acryl, wit acryl, wit nylon, zilver of messing (brons)? Dan ben je nog niet klaar, want dan moet je nog bepalen hoe je sieraad uiteindelijk hangt. Je kunt ‘m in de lengte, breedte of welke hoek je dan ook wilt dragen. Afrekenen, en dan begint het lange wachten. Het bedrijf is namelijk gevestigd in Californië, dus dat duurt wel even. Maar het is het wachten waard! Je krijgt je Meshu in een mooi doosje opgestuurd inclusief de kaart die je zelf online hebt gemaakt.

Mijn resultaat: deze mooie zwart acryl ketting. Me like!
Overigens ook online te bewonderen op de site van Meshu.
Meshu ketting met doosje

1 Reactie

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.