fbpx

Na het stadse leven van Tbilisi ben ik wel toe aan wat lucht en ruimte en dat vind ik in Signagi. Niet in het dorpje zelf, maar net iets daarbuiten. Bij Lost Ridge Inn, waar ze bier brouwen en paarden houden. En waar je dus kunt overnachten. Ik testte de Lost Ridge Inn voor je uit, zodat jij precies weet wat je boekt.

Lost Ridge Inn

Een stukje buiten het centrum van Signagi, in de bergen, ligt een ontzettend fijne accommodatie. Lost Ridge Inn. Het is een kleinschalig hotel, brouwerij en paardenboerderij ineen. Als ik dat lees, boek ik direct. Want dat klinkt toch als een goede combinatie? 

Ik ben er met mijn vader en die is altijd in voor een biertje. Iedere hotelkamer is uniek. Wij hebben een vrij grote kamer met twee bedden en een groot bad. De deuren openen op een groot dakterras, waar we helaas vanwege de wind geen gebruik van kunnen maken. 

Lost Ridge Brewery

De benedenverdieping is een fijne chillplek met een bar. Hier krijgen we een uitgebreid ontbijt en ‘s avonds zitten we op de bank bij de open haard en proberen we de biertjes van de Lost Ridge Brewery uit. Stiekem had ik daar wat meer uitleg bij verwacht en gedacht dat we even in de brouwerij konden kijken. Maar we krijgen simpelweg een plankje met proefglaasjes. 

Ik denk trouwens dat als we het hadden gevraagd dat we best even hadden kunnen kijken, maar omdat we eigenlijk continu alles moeten vragen aan de jongen die de Lost Ridge Inn runt, laten we het maar even gaan. Als we iets vragen, fixt ‘ie het direct hoor. Maar ze hadden ons hier nog veel meer kunnen aansmeren: een kookles, een paardrijtocht. Ach ja, aan de andere kant is het ook wel fijn dat ze niet supercommercieel zijn. Wij hebben eerlijk gezegd ook wel wat tijdgebrek, want er is zo veel te doen en zo veel te zien. Dus dan houd ik zo’n paardrijritje maar tegoed. 

Lost Ridge Restaurant

Het terrein van de Lost Ridge Inn is langgestrekt omdat ze steeds een stukje verder land hebben aangekocht. Vanaf de parkeerplaats kom je eerst in het guesthouse gedeelte met de bar en grote tui met buitenkeuken. Dit moet echt een fantastische plek zijn in de zomer. Vervolgens loop je via een klein paadje langs de moestuin naar het Lost Ridge Inn restaurant. Waarschijnlijk vergezeld door één of meerdere honden. Die hebben hier hun thuis gevonden en af en toe sluit er een nieuwe aan bij de roedel. 

In de wintertijd werken er alleen Georgische dames in het restaurantje. Dus de manager helpt ons met de bestelling. We kiezen wat verschillende gerechten uit om te delen en het smaakt allemaal heel vers en goed. We zijn de enigen in het eetzaaltje. Het is een mooi glazen gebouw, eigenlijk bijna Scandinavisch ingericht en het uitzicht op de bergen is fantastisch. 

Als we nog een stukje verder lopen, komen we uit bij de paardenstallen. Hier staan verschillende paarden binnen en buiten. Wil je een ritje door de bergen maken, dan kun je het beste alvast vooraf hierover afspraken maken. Of vraag ernaar bij aankomst. 

Zo in de winter heb ik het gevoel dat ik eigenlijk nog een keertje terug moet komen bij de Lost Inn Ridge om het écht te ervaren. Om gebruik te maken van de leuke buitenplekjes, te genieten van het uitzicht en ik verwacht dat er dan ook meer levendigheid is. Nu ervaar ik vooral de potentie en straalt de gastvrijheid vooral af van de Instagram-feed. Maar dat voelt niet helemaal als mijn ervaring, ondanks dat ik het er wel fijn heb gehad!  

Bekijk de prijzen en beschikbaarheid op Booking.

Meer Georgië inspiratie?

Georgië blog overzicht
 • Accommodatie. Favoriet blijft Booking.com. Verblijf je het liefst in een hostel? Check Hostelworld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide, Klook en Viator. ‘Gratis’ wandeltours boek je bij Freetour.com of GuruWalk.
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken in Discover Cars een handige site.
  In Georgië is een privétransfer of tour met privéchauffeur vaak goed betaalbaar. Gebruik hiervoor GoTrip.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Leestip. Als je van lezen houdt, raad ik je aan dit fantastische boek aan te schaffen: Het achtste leven (voor Brilka). Het gaat over generaties vrouwen die in Georgië hun leven leiden én lijden. Meer dan 1000 pagina’s, dus je moet er wel even voor gaan zitten.
 • Reisgidsen. Ik houd van papieren reisgidsen om doorheen te bladeren, te koop bij onder andere Bol.com en Amazon.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Trein en bus. Reis met Busbud12Go of Omio met de trein of bus door Georgië.
 • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check sowieso Momondo, Transavia, Skyscanner en Kiwi.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot de Vakantie Discounter. Of kies voor Shoestring of Sawadee.
 • Yoga retreat. Of trakteer jezelf op een yoga retreat in Georgië.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Schrijf een reactie