fbpx

Laatste update: 31 maart 2018

De zool van mijn linkerschoen trilt. Ik moet hier naar links om bij de Elevador de Santa Justa te komen. Ja serieus, mijn schoenen wijzen me de weg. In Lissabon test ik de Hi-Tec Navigator wandelschoenen.

Nooit meer verdwalen

Het Nederlandse outdoor- en sportmerk Hi-Tec heeft samen met Lechal wandelschoenen op de markt gebracht die je door middel van vibraties de weg wijzen. De schoenen zijn via Bluetooth verbonden met een app waar je je bestemming op invoert. Vervolgens ga je op pad en door de trillingen in je schoenen weet je welke kant je op moet. Ideaal toch? Het lijkt mij een topoplossing voor city trips. Ik ben soms drukker bezig met kaart lezen en verdwalen dan met om me heen kijken en genieten. Ik wil die Hi-Tec Navigators dus wel eens testen!

Schoenen en koffie: love it!

Ik heb geluk: ik mag van Hi-Tec een paar meenemen naar Lissabon. Mijn schoenen haal ik op bij de flagship store. Francesca en Dave van Hi-Tec helpen me met mijn keuze. De officiele Hi-Tec Navigator schoen is namelijk voor mannen. Voor vrouwen kan de zool in een aantal uitvoeringen van de V-lite Sphike Nijmegen worden gelegd. Ik kies voor de opvallende rode schoenen. Trouwens, wat een relaxte winkel. Je kunt er niet alleen schoenen shoppen, maar ook lekker koffie en sapjes drinken met een broodje erbij. Goed geregeld!

Uitgebreide uitleg

Terwijl Francesca me helpt met de app, knipt Dave de speciale zooltjes bij. In de zool is er ruimte voor een pod. Als die erin zitten, kan ik de zooltjes in de schoenen plaatsen. De pods van Lechal communiceren via Bluetooth met de app op mijn telefoon. Ik moet de pods eerst verbinden met mijn telefoon en vervolgens een locatie invoeren. Daarna is het een kwestie van goed opletten wat mijn schoenen doen. Vibreert de linkerschoen, dan moet ik naar links. Vibreert de rechterschoen, je raadt het al, dan moet ik naar rechts. Ik krijg er van Dave zelfs nog uitleg bij over hoe ik het beste mijn veters kan strikken. Jaja, zelfs met een strikdiploma op zak valt daar nog in te leren!

dscn3200

Note to self: geen gewone sokken

Voordat ik naar Lissabon ga, probeer ik de schoenen thuis op weg naar de supermarkt. Omdat ik al weet waar die ligt, let ik eigenlijk niet zo goed op de pods. Wel op het mooie rode kleurtje van mijn wandelschoenen. Die zitten lekker! Met wandelsokken aan voel ik de pod niet zitten. Met gewone sokken wel, dat is dus geen aanrader.

Offline wandelen

Eenmaal in Lissabon is het tijd om de schoenen echt te proberen. De pods heb ik volledig opgeladen en dan zouden ze maar liefst vijftien dagen mee moeten gaan. Of dat waar is, test ik nu niet want zo lang ben ik hier niet. Van te voren heb ik de kaart van Lissabon gedownload op de app zodat deze ook offline beschikbaar is. Ik heb moeite met het verbinden van de pods met mijn app. Als dat lukt, werkt het wel echt. Ik kan zelf instellen hoe sterk ik de trilling van de pod wil voelen. Ik heb ‘m op z’n hoogst staan. Gewoon omdat ik ‘m niet per ongeluk wil missen en vele extra kilometers moet afleggen. Ik kom gemakkelijk aan bij de plaats van bestemming. Nice!

dscn3275

Gehurkt door Lissabon

Helaas is dit niet steeds het geval. Ik verlies tijdens het lopen regelmatig de verbinding. Dat betekent dat ik stiekem alsnog steeds op mijn telefoon aan het kijken ben om te controleren dat ik nog verbonden ben. De bedoeling was juist om dat niet meer te doen. Om de verbinding te herstellen, moet ik de pods en de schoenen behoorlijk dicht bij elkaar brengen. Anders vinden ze elkaar niet. Ik zit dus regelmatig op mijn hurken in Lissabon met m’n telefoon langs mijn schoenen te zwaaien. Dat voelt nogal klunzerig en daardoor raak ik wat gefrustreerd. Het signaal van de pods lijkt niet altijd sterk genoeg. Zonde, want daarom durf ik niet voor 100% te vertrouwen op de Lechal techniek. Voor mij is het nu dus vooral een grappige gadget in plaats van een nuttige gadget. Ik ben vooral blij met mijn rode Hi-Tec schoenen!

dscn3269

Wil jij de Hi-Tec schoenen met Lechal ook eens proberen? Je kunt terecht bij de winkel in Amsterdam aan de Stadhouderskade. Vergeet niet een koffietje te bestellen. Ze zijn trouwens ook bij veel andere winkels verkrijgbaar.

 

Note: Ik mocht de schoenen gratis meenemen naar Lissabon. Ik heb geen afspraken gemaakt over wat ik erover zou schrijven. Dit blog dus volledig gebaseerd op mijn eigen ervaring. 

Schrijf een reactie