fbpx

Laatste update: 26 januari 2023

Heerlijk! Spelletjes doen op vakantie. Maar om nou je hele spelletjeskast mee te zeulen is ook weer zo wat. Zeker als je zo min mogelijk bagage mee wilt nemen. Gelukkig zijn er van veel spelletjes reisedities. Dus, wat zijn de allerleukste reisspelletjes om mee te nemen op vakantie? 

Clever

Gooi met de dobbelstenen en kruis vervolgens de vakjes aan op je scoreblok. Daar moet je wel een beetje ‘clever’ voor zijn: sommige vakjes leveren meer op dan anderen en je kunt zo een kettingreactie van punten veroorzaken. Goed voor uren vermaak.

Mens Erger Je Niet reisspel

Dit spel heb ik vroeger uuuuuuren met mijn oma gespeeld. Mens Erger Je Niet, wie is er niet groot mee geworden? Het is nu ook beschikbaar als reisspelletje. En zeg nou zelf, op reis moet je je zeker niet ergeren toch?! Geschikt voor twee tot vier spelers. 

Regenwormen reiseditie

Het dobbelspel Regenwormen is er ook in een heel kleine variant van Tiny Tins. Ieniemini dobbelsteentjes en kleine kaartjes: dit spelletje stop je zo in je handtas of broekzak. Met iedere gooi kun je een kaartje met regenwormen verdienen. Degene die op het eind de meeste regenwormen heeft, wint! Maar let op: ze kunnen ook afgepakt worden. Je speelt Regenwormen met twee tot zeven spelers. 

Wie is het? Reiseditie

Heeft ‘ie een bril? Is het een vrouw? Heeft ze een grote neus? Vraag voor vraag speel je de opties weg op zoek naar de juiste persoon. De kartonnen kaartjes zijn niet zo stevig, maar misschien gaat het ook meer om de nostalgische waarde. 

Qwixx

Qwixx is een leuk actief spelletje. Je bent namelijk elke beurt aan de beurt, je zit dus niet steeds op de ander te wachten. Streep zo veel mogelijk dobbelstenencombinaties af op je scoreblok en versla je tegenstanders. Een spelletje waar een beetje geluk bij nodig is, maar ook wel wat strategie.

Een pak kaarten

Een pak kaarten is altijd handig om mee te nemen omdat je er ontelbaar veel spelletjes mee kan doen. Alleen of met een heleboel reizigers. Ben je nou net zo slecht in spelregels onthouden als ik, koop dan de Travelers kaartenset want daar krijg je meteen speluitleg voor maar liefst 30 spellen bij. Handig! 

Vlotte Geesten reisspel

De reiseditie van Vlotte Geesten past gewoon in je hand. Erg handig om mee te nemen op reis dus. Je kunt het met twee tot acht personen spelen. Het gaat er om dat je sneller dan je tegenstanders het juiste pionnetje weet te pakken. Een snel en actief spel. 

Rummikub reisspel

Het klassieke Rummikub spel is er ook in een reiseditie. Vier kleine plankjes + 106 steentjes = urenlang spelplezier. Speel zo snel mogelijk je steentjes weg door cijfercombinaties te maken. Je speelt het met minimaal twee en maximaal vier personen. 

Level 8

In Level 8 moet je acht opdrachten uitvoeren. Je verzamelt combinaties van getallen en kleuren en als je dat als eerste doet, mag je zelfs een level overslaan. Het spelletje speel je met twee tot zes personen en je moet er continu je koppie bijhouden.

Beverbende

Bij het spel Beverbende heb je een goed geheugen nodig én goed spelinzicht. Je krijgt namelijk vier gedekte kaarten voor je neus en je mag er bij de start maar twee inzien. Zodra je denkt een zo laag mogelijke score te hebben, klop je het spel af en tellen jullie de strafpunten.

Schrijf een reactie