fbpx

Laatste update: 8 augustus 2023

Ik vind koken op de camping altijd zo ingewikkeld. De inspiratie ontbreekt me volledig. Hoe zet je nou iets fatsoenlijks op de campingtafel met weinig ingrediënten, beperkte tools en minder tijd? Het Camping Kookboek komt to the rescue!

Caravanity Camping Kookboek

Toen ik dit boek zag, dacht ik meteen: “Dit is zo slim! Waarom is dit niet eerder bedacht?!” Nou, het is dus al veel eerder bedacht. Het Camping Kookboek van Femke Creemers is namelijk al aanbeland bij de 11e druk. Femke was de oprichter van het Caravanity platform, wat na haar overlijden is overgenomen door andere redactieleden. Sinds 2015 zijn er dus al heel wat creatieve en lekkere gerechten op campings gekookt. Een nalatenschap om trots op te zijn.

Camping Kookboek Caravanity

Koken op de camping

Eigenlijk begint het Camping Kookboek niet op de camping, maar thuis. Want je moet toch even je campinguitzet op orde krijgen. Nu is de lijst voor wie met de tent gaat een beetje te uitgebreid, maar als je met de caravan of camper gaat, moet het geen probleem zijn. Denk aan handig keukengerei, maar ook een aantal basisingrediënten. 

En waar kook je dan op? Nou, een kleine barbecue of een skottelbraai. Pardon? Ja mensen, een skottelbraai schijnt echt het beste kooktoestel voor op de camping te zijn. Het is alles in één: grill, wok, barbecue, bakplaat en gaspit. Het is eigenlijk best een geinig ding en als je regelmatig kampeert, is de prijs ook goed te doen. Volgens het kookboek is de Cadac Safari Chef het beste kooktoestel, maar een ander merk kan ook natuurlijk. Ga op zoek bij Bol.com, Bever of CoolBlue.

De lekkerste eenpansgerechten voor de camping

Omdat je in je campingkeuken een beetje moet roeien met de riemen die je hebt, zijn eenpansgerechten ideaal. Daar vind je er genoeg van in het Camping Kookboek. Van paella tot een vispannetje en van pastasalade tot chili con carne met per perzik. De recepten zijn dus ook echt een beetje anders en dat is fijn. Want zo ben je steeds weer veroordeeld tot de standaard pasta bolognese en hamburgers van de barbecue. 

Slim koken op de camping

Ik ben verrast door de creativiteit. Sommige dingen zijn zo slim: kaasfondue maak je door camembert in aluminiumfolie op de barbecue te verwarmen, en met zo’n skottelbraai maak je supereenvoudig lekkere tosti’s. En popcorn en hotdogs maak je ook gewoon op de barbecue. Het is zo simpel, maar je moet het maar net bedenken. Sommige gerechten klinken zo lekker, dat ik helemaal niet wil wachten op mijn volgende kampeertrip!

De recepten in het Camper Kookboek worden afgewisseld met korte inkijkjes in verbouwde caravans. Erg leuk om inspiratie voor een DIY-projectje op te doen. 

Caravanity Camping Kookboek

Dus, ben jij ook toe aan wat creativiteit in je campingkeuken? Dan is het Caravanity Camping Kookboek op je lijf geschreven. Koop ‘m hier. Ook leuk als cadeau voor camping-newbies én doorgewinterde kampeerders.

Schrijf een reactie