fbpx

Laatste update: 17 augustus 2020

Met de oneindig veel strandjes die Ibiza telt, lig je voor je het weet iedere dag lekker lui te zonnebaden. Krijg je toch een beetje een schuldgevoel van al dat niksen? Kom dan in beweging. Wel op het water natuurlijk: tijd om te kajakken.

Kajakken it is!

Met twee vrienden ga ik kajakken met Anfibios Ibiza. Eigenlijk is kajakken tweede keus. Het plan was om te gaan SUPpen (SUP = Stand Up Paddling). De Nederlandse eigenaresse Nicky moet ons helaas teleurstellen: er is te veel wind. Gelukkig hoeven we niet af te druipen, want bij Anfibios kun je voor meer watersporten terecht. Windsurfen, duiken en snorkelen bijvoorbeeld, en dus ook kajakken. Voor € 35 gaan we zo’n twee uur kajakken in de buurt van Playa d’en Bossa.

Clubs en vissershuisjes van Playa d’en Bossa

We zijn met een groep van vijf en Nicky neemt ons mee op pad. We kiezen voor tweepersoonskajaks. Nou ja, ik roep heel hard dat ik dat wil en de rest is het daar gelukkig mee eens. Ik heb niet zo’n vertrouwen in mijn spierkracht. Het valt me uiteindelijk best mee. Er is ook voldoende ruimte om wat pauzes te nemen terwijl we uitleg krijgen over de omgeving.

Kajakken bij Playa d'en Bossa - foto op zee in de kajak. Kim zit er in en een jongen moet nog instappen

We kajakken langs de bekende hotels en clubs Ushuaïa en Hard Rock Hotel die blijkbaar nog niet eens tien jaar bestaan. Voorheen waren het ook hotels, maar hotelgasten klaagden over de laag overvliegende vliegtuigen.

Aan het eind van het Playa d’en Bossa strand in het natuurpark Ses Salines ligt de verdedigingstoren Torre de Sal Rosa. De toren beschermde de inwoners van Ibiza tegen piraten. Onder de voet van de toren liggen vissershuisjes die je eigenlijk overal op Ibiza vindt. Officieel bedoeld voor vissers om hun boot en spullen in op te slaan, maar soms illegaal verhuurd aan weekendgasten. Je ziet het er niet aan af, maar zo’n hutje is nu grof geld waard dankzij de hoge huizenprijzen op Ibiza.

Tip! Nog meer actie? Probeer eens één van de andere actieve tours en activiteiten op Ibiza.

Bezoek aan een grot

We volgen de kustlijn nog een stuk verder waar we vervolgens een grot in varen. Omdat het water redelijk hoog staat, moeten we zo plat mogelijk achterover liggen en de kajak voortbewegen door ons af te zetten tegen het plafond met onze handen. Niet geschikt als je een beetje claustrofobische neigingen hebt. In eerste instantie is het hartstikke donker in de grot. Nicky schijnt bij met een zaklamp en langzaamaan wennen mijn ogen. Het is best groot van binnen en ik had verwacht dat het er heel koel zou zijn, maar dat valt mee. Na even ronddobberen beginnen we aan de terugweg.

Snorkelen op Ibiza

We stoppen op de terugweg opnieuw bij de vissershuisjes. Deze keer voor een snack, een sapje én om te snorkelen. Er is vooral zeegras te zien. Dit gras spoelt ook aan op het strand. Toeristen vinden dat maar niks: het ziet er vies uit en het stinkt ook een beetje. Daarom wordt het strand steeds ontdaan van het aangespoelde zeegras. Gek genoeg belandt dit niet bij het vuilnis, maar wordt het opgeslagen. Zodra de toeristen verdwijnen, brengen de mensen het zeegras weer terug. Zo blijft het strand beter behouden als er een storm komt: het zand waait niet weg, maar het zeegras.

Genoeg over dat gras: hoe is het snorkelen? Ik wil het net opgeven als Nicky ons verder het water in wenkt om vissen te zien. En ja hoor, ze zijn er. Niet veel, maar er zitten wel een paar leuke exemplaren tussen. We zien ook zee-egels en als we het water uit gaan, heeft Nicky een baby-zeester op haar hand. Nooit geweten dat die bijna vloeibaar zijn!

Tip! Ontdek alle Ibiza tips voor een topvakantie.

De andere kant van Playa d’en Bossa

We kajakken terug naar het droge. Inmiddels voel ik mijn schouders flink en verwacht ik de volgende dag wel wat eeltplekken op mijn handen. Ach, zo heb ik weer een goed excuus om lekker op het strand te ploffen nietwaar? Ik vind het erg leuk om Playa d’en Bossa ook eens vanaf deze kant te bekijken met alle inside informatie. Zo kijk ik toch weer anders naar dit stukje feeststrand van Ibiza. En de volgende keer, dan ga ik zeker nog een poging doen om te suppen bij Anfibios. Het kajakken is erg goed bevallen met Nicky als gids.

Kajakkers in actie! - jongen en meisje op een kajak op zee

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Op deze website staan affiliate links. Als jij via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik daarvoor mogelijk een kleine commissie. Hier betaal jij uiteraard niets extra’s voor.

Schrijf een reactie