fbpx

Laatste update: 27 april 2019

In een krappe middag even Düsseldorf ‘doen’. Ik heb maar een paar uurtjes om de stad te ontdekken en ik kan niet anders concluderen dan dat dat zonde is. Ik neem je graag mee op bliksembezoek.

Kilometers maken

Verrassend genoeg kon ik niet veel reisblogs met tips over Düsseldorf vinden. Of misschien kan ik gewoon niet zo goed Googlen? Hoe dan ook, ik had geen echte hotspots op mijn verlanglijstje staan, omdat het me vooral om de museumnacht gaat. Daarom zijn mijn vader en ik gewoon lekker gaan lopen, heel veel lopen. Via de oude binnenstad gaan we naar de Rijnoeverpromenade (Rheinuferpromenade) om kort de MediaHaven (MedienHafen) te bekijken en weer via Carlstadt terug te gaan. Het is dat we geen stappenteller hebben, anders zou ‘ie op hol slaan.

Ontbijt-/lunch-/koffietip in Düsseldorf: Bazzar

Zoek je een leuke plek voor een fijn ontbijt, een goede koffie of een lekkere lunch, zoek dan Bazzar Caffè op. We zien deze leuke plek aan de Heinrich Heine-Allee in eerste instantie over het hoofd. Zelfs met Google Maps erbij! Aan de buitenkant is namelijk nergens de naam Bazzar te vinden. Zo blijft het in ieder geval een goed bewaard geheim. Bazzar is het zelfverklaarde mekka voor ‘espressionisten’. En dat mogen ze best claimen, want de koffie is heerlijk. Wij hebben hier heerlijk uitgebreid ontbeten. Binnen vind je een flinke collectie aan koffiemachines en accessoires uit verschillende landen en jaartallen. Erg leuk gedaan.

Ontbijt Bazzar Caffè Dusseldorf

Bazaar Caffe Dusseldorf

Altstadt: toeristisch hart

Via de chique Königsallee (waar je enkel met een goedgevulde portemonnaie kan shoppen) lopen wij de oude binnenstad in. De Bolkerstraße is idioot druk. Hier vind je een eindeloze aaneenschakeling van kroegen en restaurants. Ik kan me voorstellen dat het nachtleven hier flink los gaat. Met uitzondering van een aantal kroegen die houten stamtafels of statafels hebben staan, is er eigenlijk weinig Duits aan. Gelukkig zijn de straten eromheen een stuk leuker en rustiger. Aan straatjes met kinderkopjes liggen mooie gebouwen zoals het mooie stadhuis aan de markt. In dit oude gedeelte vind je ook veel musea, net als in de rest van Düsseldorf overigens. Wij bezoeken later op de avond de jaarlijkse Nacht der Museeen om dat stukje Düsseldorf te ontdekken.

Rathaus Stadhuis Dusseldorf

Flaneren langs de Rijnoeverpromenade

We lopen door naar de Rheinuferpromenade. Het is een prachtige dag, dus de terrassen zitten vol. Wij vinden bij Kasematten een plekje en genieten van een witbiertje en een Altbiertje. Die heeft wat weg van een Oud-Bruin, maar minder zoet. Altbier is typisch Düsseldorfs. De historische huisbrouwerijen in de stad maken ieder hun eigen variant.

Via de Rijnoeverpromenade wandelen we door richting MedienHafen. Dat is een klein kwartiertje lopen. Langs de promenade genietenmensen van een ijsje, vertonen ze hun skateboardkunsten of liggen ze gewoon lekker te relaxen in het gras. Ik kan niet wachten op de zomer als ik dit zie!

Kasematten Rheinuferpromenade Dusseldorf

De skyline van MedienHafen

De MedienHafen is het oude haventerrein waar de laatste jaren ontzettend veel nieuwe initiatieven zijn ontwikkeld. Er zijn veel televisiebedrijven gevestigd, vandaar ook de naam. Verder vind je er een aantal winkels voor de ‘avantgarde’, maar ook mooie restaurants. Het is vooral een lust voor het oog. Oud en nieuw wisselen elkaar af en dat maakt het tot een mooie skyline. Vooral de dansende gebouwen  van architect Frank O. Gehry steken prachtig af in het zonlicht.

dansende gebouwen frank o gehry dusseldorf

Kunstzinnig Carlstadt

Achter MedienHafen ligt de wijk Carlstadt. Hier vind je een mix van galerieen, antiek, boetiekjes en hippe cafeetjes. Wandel maar eens door de Lorettostraße, Hohestraße en de Bilkerstraße. Er staat zelfs een ontzettende rij voor een zaakje dat frozen yogurts verkoopt. Die moeten wel heel bijzonder zijn!  Maar je raadt het vast al, daar hebben wij geen tijd voor.

Eigenlijk hebben we gewoon veel te weinig tijd voor alles in Düsseldorf . Ik ben wel erg blij dat ik even een proefrondje heb kunnen doen, want dit smaakt zeker naar meer. I’ll be back.

Reacties

  1. Leuk, toevallig ga ik zaterdag een middagje Dusseldorf ‘doen’ dus ik neem je tips mooi mee, ben benieuwd! 🙂

    • Goede timing! Heel veel plezier. Hopelijk heb je net zulk lekker weer als wij hadden.

Schrijf een reactie