fbpx

Laatste update: 15 mei 2020

Backpacken staat voor mij synoniem aan hostels. In Peru slaap ik in vier ho(s)tels. Benieuwd in welke?

In anderhalve week heb ik  ‘slechts’  vier plekken bezocht: Mancora, Huanchaco, Ayacucho en Lima. Hier heb ik geslapen:

Mancora – Loki del Mar

De Loki keten is beroemd in Zuid-Amerika. Of berucht, het is maar hoe je het bekijkt. De Loki’s zijn echte party hostels. Loki del Mar in Mancora is waarschijnlijk de mooiste van de keten. Het lijkt bijna een resort, maar dan goedkoper. Ook te boeken via Booking.com. In theorie hoef je de Loki deuren niet eens uit. Zwembad, bar, eten, wat wil je nog meer? ‘s Ochtends vroeg zie je de eerste mensen ontnuchteren aan het zwembad, of nog terug komen uit een bar en richting bed gaan. De verhalen van de avond ervoor worden tijdens een stevig ontbijt uitgewisseld en meerdere mensen roepen dat ze nooit meer alcohol aanraken. Nou ja, tot het volgende happy hour dan. Bij Loki del Mar leef je van happy hour naar happy hour. ‘s Middags aan de wodka slushi’s in het zwembad, ‘s avonds aan de wodka slushi’s aan de bar. Geen zin om te feesten? Dat is geen optie.

zwembad loki del mar mancora

Huanchaco – Casa Fresh (permanent gesloten)

Casa Fresh is een kleinschalig hostel aan het strand van Huanchaco. Eerlijk gezegd niet heel bijzonder. Wat dit hostel leuk maakt, is het personeel. Tijdens mijn verblijf is het hostel bemand door vier jongens die wel van een borrel en een zeer competitief spelletje jenga houden. Het gemeenschappelijke terras is een fijne plek om je avond te beginnen en om mensen te ontmoeten. Omdat het hostel vrij klein is, ontstaat er al vrij snel een hechte groep. Samen eten, samen drinken, samen bezienswaardigheden bezoeken, samen zonnen. In het hostel kun je bier en mojito’s krijgen en dan houdt het eigenlijk wel op. De flyer van Casa Fresh belooft je ontbijt, een café met eten en een rooftop yoga ruimte… Dat is er allemaal niet. Reken vooral niet op luxe en dan komt alles goed! Je kunt reserveren via onder andere Booking.com. Ga trouwens een keertje ontbijten bij Otra Cosa. Erg lekker en de Nederlandse eigenaar is altijd in voor een praatje.

Ayacucho – Via Via

Het Via Via hotel in Ayacucho was voor mij pure luxe. Na bijna drie maanden had ik een echte hotelkamer! Je weet wel, zo één met een groot bed, een eigen douche, kleine shampootjes, een toilet waar je op durft te zitten. Wow! Genieten. Ik had via e-mail al contact gehad met Pauline en zij heeft me (in het Nederlands) heel goed geholpen met mijn reservering (omdat het Semana Santa is, heb ik al anderhalve maand van te voren geboekt) en het regelen van busvervoer. Vanwege een foutje in de reservering moest ik in een grotere kamer verblijven. Of ik dat erg vond… Nee hoor! Via Via zit direct aan het grote plein en biedt daar vanaf het balkon mooi uitzicht over. In het hotel zit ook een goed restaurant met heel vriendelijke bediening. Ook de mensen bij de receptie waren zeer behulpzaam en het personeel onthield al snel mijn naam, ookal verbleef ik er maar twee nachten. Hier verblijven is een aanrader! Boek op tijd.

hotelkamer via via ayacucho peru

Lima – Kokopelli

Mijn laatste nacht breng ik door in Lima. In de wijk Miraflores om precies te zijn. Een vrij toeristische wijk waar veel sights, restaurants en barretjes te vinden zijn. Ik verblijf in Kokopelli, ook een keten van hostels. Op zich een prima hostel, maar ik heb niet zulke sociale kamergenoten (lees: mensen die de hele dag hun bed niet uitkomen). Dit deed niet veel goeds voor mijn ervaring in Kokopelli. De mensen bij de receptie dachten echt me met mee: van taxi’s tot bezienswaardigheden en ze wisten er ook veel van. Ik mocht een paar dagen eerder ook mijn bagage daar laten toen ik wachtte op de nachtbus terwijl ik daar nog niet eens verbleef. Maar de bar blijft ‘s avonds praktisch leeg en er is weinig sociaal contact. Zo had ik mijn laatste dagen in Peru niet voorgesteld. Daar kan ik Kokopelli niet de schuld van geven, maar toch zou ik een volgende keer even andere verblijfsopties opzoeken. Ik heb me overigens prima vermaakt in Lima hoor. Wat dat betreft hoef je je geen zorgen te maken! Je kunt je verblijf bij Kokopelli hier regelen.

Meer Peru inspiratie?

Benieuwd wat er nog meer is te beleven in Peru? Start alvast aan de voorpret met een reisgids. Zeker als ik ga rondreizen kies ik voor Lonely Planet vanwege de praktische informatie. Te koop bij onder andere Bol.com en Book Depository.

PERU - blogoverzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie