fbpx

Laatste update: 20 augustus 2019

Mijn eerste vergissing: Canggu is een stad of dorp. Mijn tweede vergissing: in Bali zijn alleen hindoeïstische tempels. Ik neem je mee naar vier hindoeïstische of hedonistische tempels in de regio Canggu.

Watertempel Pura Taman Ayun

De watertempel in Mengwi is wel een Hindoeïstische tempel. In 1634 werd de tempel gebouwd en hier worden de koninklijke voorvaders vereerd. De tempel is omringd door grachten en een prachtige tuin. Via de hoofdpoort kom je op de binnenplaats van de tempel waar verschillende torens (meru) staan. Ze verschillen in hoogte omdat ze de bergen voorstellen. De hoogste heeft elf verdiepingen en stelt daarmee de berg Gunung Batukau voor.

De Pura Taman Ayun tempel is omgeven door een prachtige tuin.

Tanah Lot tempel

Wees bij een bezoek aan de Tanah Lot tempel voorbereid op veel toeristen. Deze zeetempel is één van de hoogtepunten uit de regio. Sommige mensen noemen deze tempel de Sunset Temple. Zelfs op een bewolkte dag, begrijp je meteen waarom. Wat een uitzicht. Afhankelijk van het getij is Tanah Lot net wel of net niet te bereiken. Hoewel je sowieso niet het tempelcomplex binnen mag hoor, je kunt slechts van wat dichterbij de tempel bekijken.

Je lichaam is een tempel

Westerse mensen in Canggu lijken stuk voor stuk te zweren bij veel beweging en gezond eten. Je lichaam is immers ook een tempel! Om de zoveel meter zit een organisch cafeetje met gezonde sapjes en smoothie bowls. Daarnaast zit een hippe boetiek met kleding die de slanke surflichamen goed doen uitkomen. En aan de andere kant kun je terecht voor een massage of een bikiniwax. Tel daar nog een lesje yoga of een flinke surfsessie bij op en je begrijpt waarom Canggu alsmaar populairder wordt onder expats.

Danstempel Old Men’s

Old Men’s is een beach bar waar je kunt ontbijten en lunchen, maar vooral het happy hour vieren en de nacht wegdansen. Regelmatig is er een liveband of een DJ waarop vooral Westerse toeristen, expats en lokale surfleraren los gaan. Hoewel het grotendeels een openlucht beach bar is, loopt de temperatuur hier hoog op. Zwetende, schaars geklede lichamen in combinatie met liters Bintang: Old Men’s is een hedonistische tempel.

 

Powered by 12Go Asia system

 

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via deze links iets kopen, dan ontvang ik mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor jou.

Schrijf een reactie